Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
KristoforoH

Logowanie się i trochę innych rzeczy...

Pytanie

KristoforoH    65
Więc... (wiem, ze nie należy tak zaczynać zdania, ale..) Nie mogę sie zalogować do minecraft.net, ani wejść na stronę.. ale może coś sie znowu porobiło.. oraz znalazłem w plikach gry parę dziwnych rzeczy.. bepośrednio w folderze .minecraft najdował sie plik "inz.999".. i co to niby kur jest!? A w folderze "stats" chociaz zwykle bylo tylko kilka plików "kristoforoh blabla old albo dat" byl plik "inz.999.dat" i co to też jest!? Nigdy nie widzialem czegoś takiego... może to głupie, ale usunałęm cały bin, stats, te dziwne pliki, txt packi, save'y... paranoik jestem :/ Ale powiedzcie mi, co to wszystko jest!?
A na mojang support pisze, że mc.net i serwis logowania nie działają.. więc chodzi tylko o te pliki. Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
KaoPL    107
Każdy nie może się zalogować...

A te pliki to prawdopodobnie...znaczy mi się tak wydaje...keylogger.
Powiedz MI, instalowałeś jakiś mod MineCash od MaćkaTMPL/TheNegatywa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KristoforoH    65
Nie, nie instalowałem... jedyne mody jakie miałem to Optifine, Rei's minimap i kiedyś Books/signs Formatting, wszystkie z minecraftforum, a co to wogóle ten MineCash? I Keylogger, ze się tak zapytam.. nie mów, że ktoś używał równo ze mna mojego konta...
I nie mów, ze to cóś zapisuje jakieś dane w formacie .995... ja sie zabiję D:
Aha.. i ten plik jednak miał trochę inna nazwę, _rzi_0
I CO JA MAM WOGÓLE ZROBIĆ Z TYM!? DA SIĘ WOGÓLE!?
AAAA RATUNKU! Jak zrobiłem force update, to nie mam BINU, jest tylko kilka plików OpenGL i minecraft.jar i jakiś plik md5s!
W nim są jakieś raporty, a w texturepack_mchache jest jakiś texture pack HEEELPPP MEEEE!!!! Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107
Nie słyszałeś o MIneCash....uuuu, no ważne, że tego nie instalowałeś.
Przeskanuj antywirusem te pliki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KristoforoH    65
Skanowałem Avastem, nic nie wykrył...
Teraz się tak boję, że co chwile wszystko skanuje, usuwam, robię force update'y... już wywaliłem screenshoty... aaaaa, usunąłem wszystko już z 8 razy! Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Reinstall całej javy. Usuń ją z rejestrem przez revo uninstaller pro. Minecrafta i launcher wywal i ściągnij na nowo. Javę pobierz nową z java.com. Odpal MC za pomocą przeglądarki, np. Firefoxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KristoforoH    65
[quote name='Atexor' timestamp='1356801353' post='104190']
Reinstall całej javy. Usuń ją z rejestrem przez revo uninstaller pro. Minecrafta i launcher wywal i ściągnij na nowo. Javę pobierz nową z java.com. Odpal MC za pomocą przeglądarki, np. Firefoxa.
[/quote]Ale jak mam odpalić mc przez przeglądarkę!? Nie rozumiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KristoforoH    65
I już zawsze uruchamiać to w ten sposób?!
Chociaż, jeśli tak jest bezpiecznie, to nie będę pyskować... Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Chodzi mi czy działa. Jak działa po wykananiu powyższych czynnosci z Revo uninstaller i javą, to pobierz na nowo launcher, wsadź do innego folderu niż masz obecnie (np. na Pulpit zamiast folder "Gry") i odpal z uprawnieniami administratora jak masz vistę/w7/w8 (prawoklik -> opcje i tam masz aby nadać uprawnienia). Zdaj rezultat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168
[quote name='KristoforoH' timestamp='1356800917' post='104189']
Skanowałem Avastem, nic nie wykrył...
[/quote]
Przeskanowałeś folder z grą czy cały komputer? Powinieneś wykonać pełne skanowanie, ponieważ wirus może działać poza folderem gry. Często kryje się w folderach systemowych. Aby wykonać w pełni skuteczne skanowanie, kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę Avasta, po czym wybierz [b]Otwórz interfejs użytkownika programu Avast![/b]. W oknie programu kliknij [b]Skanuj komputer[/b], potem [b]Skanuj przy uruchomieniu[/b] a na sam koniec po prawej klikasz [b]Wprowadź do harmonogramu[/b]. Uruchom ponownie komputer. Podczas jego uruchamiania wyświetli Ci się niebieski interfejs tekstowy - jest to skanowanie Avasta. Wszystkie pliki, które wykryje, przenieś do kwarantanny, a w razie błędu niepowodzenia - usuń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KristoforoH    65
WIem, używam Avasta od pierwszego komputerka :D ALe dzięki za dobre chęci!
Aha.. i taka głupia rzecz... Ja nigdy nie miałem minecraft.exe na pulpicie, bałem się wirusów po sesji na YT i przeniosłem go w pewno dziwne miejsce... a jakie to dla bezpieczeństwa nie mówię...
Ale czy jeśli wykonam to skanowanie na przykład jutro, to czy to g***o moze się jakoś aktywować jeśli nie będę używał mc?
A i jeeszcze jedno, jak pobrać 64 bitową wersję Javy, bo mi w jakiejbym przeglądarce otwierał, nie wiadomo co robił, to nie mogę :F Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168
[quote name='KristoforoH' timestamp='1356809275' post='104227']
Ale czy jeśli wykonam to skanowanie na przykład jutro, to czy to g***o moze się jakoś aktywować jeśli nie będę używał mc?
[/quote]
Może dziś, może za miesiąc. To wie tylko twórca wirusa oraz osoby zajmujące się ich analizą - choć nawet ci drudzy nie zawsze mogą to zrobić.
Rób jak uważasz - przeskanuj dziś lub jutro. Ale najlepiej jak najszybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KristoforoH    65
Ale jak ustawię w harmonogramie skanowanie, teraz wyłącze komputer, jutro włącze i zostawię na skanowaniu, to będzie dobrze? Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168
[quote name='KristoforoH' timestamp='1356811520' post='104243']
Ale jak ustawię w harmonogramie skanowanie, teraz wyłącze komputer, jutro włącze i zostawię na skanowaniu, to będzie dobrze?
[/quote]
Jak najbardziej. Gdy komputer jest wyłączony, nic na nim nie działa (logiczne, nie?), więc wirus nie ma szans na aktywację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KristoforoH    65
Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc, ten dziad przekopiował się jeszcze do... folderu z tapetami Szajsunga... nie wiem dlaczego akurat tam, ale już jest usnięty... Mam jeszcze tylko jedno pytanie, gdy odinstalowywałem to narzędzie do odinstalowywania (masło maślane...) nie usunął się jeden plik, RUExt.dll, i co ja mam z tym zrobić!?
Nie znam się, ale tam jest tylko kupa jakichś dziwnych chińskich znaczków, na początku jakieś ostrzeżenie "This program is unable to run in DOS mode." i w gdzieś w połowie pliku kody błędów i ich opisy... Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168
Wyczytałem co nieco o pliku RUExt.dll i okazuje się, że przychodzi on wraz z bardziej uporczywymi trojanami. Czy Twój system działa poprawnie? Nie pokazują Ci się żadne błędy ani dysfunkcje?
Plik RUExt.dll możesz usunąć za pomocą programu Unlocker (http://www.dobreprogramy.pl/Unlocker,Program,Windows,12240.html).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KristoforoH    65
Hmm.. nic się nie działo ale tu usunąłem.. jest jeszcze jeden problem, nadal mam przy prawym kliknięciu "zainstaluj" albo "odinstaluj" przy użyciu Revo Uninnstaler Pro" kiedy w to kliknę wyświetla się komunikat, inforumujący, że na komputerze nie ma tego programu... I co? ;/
Teraz się dobiłem, bo przeczytałem masę komentarzy o programie, według których zawiera kolejne sypware! To prawda..? Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...