Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
theRadek222

Warownia

Rekomendowane odpowiedzi

theRadek222    0

1.Nazwa projektu: Warownia

2.Opis projektu: Nowa Warownia (Zamek) mający podziemia, i miniaturową wioskę zamek miał by być areną walk, przykładowo myślałem jak wielki potencjał ma zamek odyego ale żeby go nie niszczyć obmyśliłem nowy zamek na którym miały by się odbywać eventy. Np. Dzielimy ludzi na dwie grupy. Na początku grupa obrońców zamku buduje wioskę przed zamkiem potem wycofują się do warowni, atakująca drużyna pali wioskę, a jeden z atakujących ma za zadanie podpalić drewnianą bramę, inny robi podkop, reszta atakuje mury wspinając się po drabinach tym czasem obrońcy rażą przeciwnika z murów gradem strzał. Drużyna zwycięska ma tylko kilka minut jakie pozostały z limitu czasu na to by splądrować skarbiec zamku. To tylko uogólniony zarys bitwy szczegóły zostaną ujawnione przed bitwą i za każdym razem inne.

3.Osoby zaangażowane: theRadek222

4.Potrzebne materiały: W przybliżeniu: Dirt 100, Cobblestone 4500, Red Wool 50, schody 30, Gravel 200, Plank 500, Stone 4200, GreenCobblestone 200, Pine 50, Wood 150

5.Zarys budynku (projekt w postaci ssa, rysunku itp):Mam gotowy plan w Minecraft Strukture Planer ale nie wiem jak go pokazać proszę o wsparcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Odys    5

Miałem plan Radek organizacji eventów bitewnych na zamku, który budowałem (capture the flag - zajęcie zamku poprzez przejęcie wartowni na szczycie donżonu, stworzenie obozu oblężniczego przed podgrodziem, którego zajęcie przez załogę zamku skutkowałoby klęską atakujących lub atak na zamek, ale po śmierci bez możliwości powrotu na pole walki - kto przeżyje zwycięża) . Jeśli chodzi np. o podpalanie osady to jest to ciekawy pomysł, ale zauważ, że rozprzestrzenianie sie ognia jest wyłączone, chociaż teoretycznie można go pewnie odpalić na określonym obszarze. Czekam na projekt i opinię innych.

Wstrzymuję się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
theRadek222    0

Link do zapisu Planu w Minecraft Strukture Planer [media

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Miałem pomysł o tym by obrońcy mogli podpalać drabiny atakujących, bronić się przez np. 25 min.

Warunki Wygranej: likwidacja wrogich żołnierzy lub dla obrońców przetrzymać 25 min

dla atakujących co najmniej 3 atakujących w skarbcu.

To tylko jedna wersja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Odys    5

Fajne pomysły na scenariusze, ale te podpalanie drabin byłoby ciężko zrobić :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
theRadek222    0

No nie, bo wystarczy postawić drewno na tym drabinę i podpalić drewno to dosyć łatwe i daje fajny efekt XD

PS. Jeżeli jest problem z linkiem mogę zrobić palny w paincie.

Edytowane przez theRadek222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
theRadek222    0

mam nadzieje ze na mapie po restarcie znajdzie się dla tego projektu miejsce. Co?

I jeszcze jedno, chętnie to zbuduje ale mam bana ktoś pomoże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...