Rabus 3 Napisano 27 Lipiec 2011 Od czasu, kiedy na serwerze opów dostało za dużo osób, a do listy światów doszedł świat freebuild, zaczął się robić jeden, wielki syf.Toteż, liczę od Was, użytkowników, byście zaproponowali - co z tym fantem zrobić? Jak ograniczyć zasady na świecie Freebuild tak, żeby dalej można było budować do woli, jednak z pewnymi ramami, którymi będą zasady.Od dzisiaj OP tracą wszyscy co go mieli, zostawiam je tylko Guralowi oraz Zniesmaczonemu.Poza tym za tworzenie obscenicznych budowli, podpalanie i wylewanie lawy będę rozdawał permbany bez żadnej dyskusji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michaleeek1 4 Napisano 27 Lipiec 2011 Rabus, ja bym zablokował lave, ogien, bedrock oraz strzały i łuk czemu? Bo tym sie bawią. Dzisiaj przyłapałem typa, co miał całe eq strzał... a knrd zbierał je. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
funLix 5 Napisano 27 Lipiec 2011 Rabus, ja bym zablokował lave, ogien, bedrock oraz strzały i łuk czemu? Bo tym sie bawią. Dzisiaj przyłapałem typa, co miał całe eq strzał... a knrd zbierał je.Ognia jedynie bym nie zabieral.Czemu?Jak ludzie wchodza ci do domku i rozwalaja itemy po ziemi to przynajmniej je szybko spalisz..Zrobil bym tak ze tylko Ci ktorzy postawili klocek moga go zniszczyc + oczywiscie KidMody, Mody i wyżsi.Da to możliwość tworzenia wkońcu!Mam nadzieję że wam się to spodoba.Plus coś takiego żeby drzwi nie było można otwierać, to nikt nam nie wejdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość affib Napisano 27 Lipiec 2011 a czemu Zniesmaczonemu i Guralowi zostawiasz opa?co oni są jacyś wyjątkowi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michaleeek1 4 Napisano 27 Lipiec 2011 Affib bo Ty jestes testowy mod a nie Mod, czy admin . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
theRadek222 0 Napisano 27 Lipiec 2011 Z tym syfem to racja, dziś jak wszedłem na fb, nie dość że musiałem przez spawn bo warp nie działał to jeszcze miałem problem bo wszyscy latali z mieczami i łukami, budowali bunkry itp. ale jest rozwiązanie dosyć proste bo proste rzeczy są dobre,wyznaczyć na fb działki (dosyć duże), tak jak było porozstawiać skrzynki z surowcami i niech robią na tych działkach co im się żywnie podoba. To jest moja propozycja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odys 5 Napisano 27 Lipiec 2011 1. Op nie powinien być nikomu przydzielany, poza osobami, które już wymieniam - Gural, Zniesmaczony,Maciula.2. Na mapie fb wyłączenie komendy give dla graczy (surowce jedynie do pobierania ze "stanowisk") oraz wyłączenie pvp, likwidacja bedrocka, lawy, wody, obsidianu.3. Należy ustalić wysokość banu za griefing na mapie fb. Proponuję 48 godzin, przy permbanie za grief na mapie głównej.4. Należy jak najszybciej stworzyć mapę sv, jeśli gracze już muszą się gdzieś wyrzyć to niech nie robią tego na fb.Tyle ode mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zniesmak 15 Napisano 27 Lipiec 2011 Affib Mała reforma dla ciebieZniesmaczony - Usuwa działki, dba by zawsze jakiekolwiek były przy czym jest świadomy że estetyka gł spawnu to poważna sprawa .Jak by nie patrzeć to regeneruje teren , zasypuje dziury, dba o dobre mienie publicznej komunikacji . Buduje tunele które już mają 3000 x6 kratek . Poświęca czas na eventy jak i też dodaje troszeczkę fabuły do fascynującej gry .Affib - Wali piorunami , udaje że pracuje, dodaje administracji gwiazdki do oczu jakie to on ma świetne pomysły. Ale żeby być uczciwym o czasami komuś da cuba:) Kto tu bardziej potrzebuje cuba?// Chyba opa, a nie cuba - Ody-------------------------------------------------------------Okej a teraz ja, hmm proponuje zrobić drzewo administracji tzn : 1 headadmin , 2 adminów , 5 modów , 5 kidmodów . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rabus 3 Napisano 27 Lipiec 2011 EOTWszystkie posty nt. affiba czytaj spamposty zostały wyczyszczone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
theRadek222 0 Napisano 27 Lipiec 2011 mała wojna tam na górze, a wracając do temat na fb przydały by się cuboidy. Na serio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon5310 0 Napisano 28 Lipiec 2011 Popieram Radka, ale cuboid powinien być dawany po ukończeniu prac, pod warunkiem, że budowla jest tego godna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odys 5 Napisano 28 Lipiec 2011 Godna budowla na fb jest przenoszona na mapę główną, cuboid na ciekawe projekty może być dawany nawet wcześniej, kiedy jeszcze trwa budowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
theRadek222 0 Napisano 28 Lipiec 2011 Mi chodziło o to żeby dawać ludziom cuby i nie mogli niszczyć prac innych i przede wszystkim nie griferowali bo z tym jest największy problem na fb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach