Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
spinka666

spinka666 [Przyjęty]

Rekomendowane odpowiedzi

spinka666    0

Nick w grze: spinka666

Twój wiek: 14 lat

Klasa jaką chcesz grać: wojownik

Krótka historyjka związana z wybraną profesją:

Jako małe dziecko zawsze interesowałem się wojaczką pewnego dnia naszą wioskę nawiedziła plaga Dżumy niestety nie było tam żadnego medyka. Wszyscy jeszcze nie zarażeni ludzie uciekli do lasów gdzie czekała ich rychła zagłada. Ja natomiast mając szesnaście lat porzucony postanowiłem poszukać szczęścia w Diamentowym imperium.

Pech chciał, że po śmierci cesarza zaciągnęli mnie na wojnę. Ja natomiast nie chciałem przelewać krwi istot rozumnych. Wolałem bronić miast przed potworami. Jednak nie miałem żadnego wyboru. Po wieści o rozwijającym się mieście syna cesarza które wojna ominęła postanowiłem się tam dostać. W końcu uciekłem z pola bitwy. Po zbudowaniu prowizorycznej łódki udałem się w kierunku Actus.

Skin postaci:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

PS Mogę zostawić sobie długie uszy jako wadę wrodzoną??

OK. camil92PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gap1996    9

Wiesz, Twoja historyjka jak i przedstawiony przez Ciebie skin są nawet dobre, ale moim zdaniem dla jakiegoś świata fantasy, a nie servera RP :/. Poza tym na serverze na ogół będą grali ludzie, a nie elfy :P.

PS

Wszystkie jeszcze nie zarażone elfy uciekły do lasów gdzie czekała ich rychła zagłada. Ja natomiast mając dziesięć lat porzucony postanowiłem poszukać szczęścia w Diamentowym imperium.

Gdyby Twoja postać była CZŁOWIEKIEM, to samodzielne podróże w wieku 10 lat byłyby jeszcze do przełknięcia, ale jeżeli jest ona ELFEM, to jest to trochę dziwne. Wiesz, że według ogólnych zasad jakimi kieruje się świat fantasy, elfy dorastają dopiero w wieku 110 lat :D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
N3q    19

To ma być role play a nie fantasy. Elfy odpadają, tak samo jak wszystkie magiczne stworzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
spinka666    0

Cytuję historię "pełna plugawych stworów kryjących się w zakamarkach" jeśli mogą być stwory to czemu nie mogą być elfy??

A jeśli to były zmutowane elfy i myślały że są elfami a tak naprawdę to były półelfy to co??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Ale koleś kombinujesz XD Dawno sie tak nie uśmiałem czytając inne podania :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gap1996    9
pełna plugawych stworów kryjących się w zakamarkach

Tu chodzi o potwory, które można spotkać w grze - Zombie, Szkielety, Pająki itd :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

A ja chciałem tylko zapytać twórcę podania, dlaczego ten elf ma z tyłu dziurę w głowie? xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
spinka666    0

A ja chciałem tylko zapytać twórcę podania, dlaczego ten elf ma z tyłu dziurę w głowie? xD

To ma być wstążka (w moim mniemaniu) ale patrząc się na to też zastanawiam się czasami co to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quacke    18

Nie umiem przemóc wrażenia, że jesteś dziewczyną, albo moim kolegą z klasy uwielbiającym hallo kitty. Wybacz... po prostu elfy są trochę dziecinne (dla mnie). Ale z drugiej strony dobrze, że nie jesteś wróżką, ani księżniczką. Elfy po prostu kojarzą mi się z dziewczynami. Ale to jest tylko moje zdanie i jeśli cię nim uraziłem to przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
spinka666    0

Nie umiem przemóc wrażenia, że jesteś dziewczyną, albo moim kolegą z klasy uwielbiającym hallo kitty. Wybacz... po prostu elfy są trochę dziecinne (dla mnie). Ale z drugiej strony dobrze, że nie jesteś wróżką, ani księżniczką. Elfy po prostu kojarzą mi się z dziewczynami. Ale to jest tylko moje zdanie i jeśli cię nim uraziłem to przepraszam.

Spoko nie gniewam się pomimo nicku płci innej i elfa to z dziecinnością lub byciem dziewczyną nie mam nic wspólnego. W ręcz przeciwnie. (No może jeszcze mam długie włosy ale to coraz rzadziej oznaka bycia dziewczyną bardziejj u chłopaka to przynależenie do subkultury dlatego też ten elf jest ciemny. :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quacke    18

Nie spoko ja też mam długie włosy. A subkultura to znaczy, że jesteś emo? Ja nie pytam złośliwie tylko tak mi się skojarzyło z tym że elf jest czarny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
spinka666    0

Nie spoko ja też mam długie włosy. A subkultura to znaczy, że jesteś emo? Ja nie pytam złośliwie tylko tak mi się skojarzyło z tym że elf jest czarny.

Bardziej metal niż emo choć wiele osób mówi mi że wyglądam jak emo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quacke    18

Aha ok. Nie jestem Natanek więc nie będę cię wyzywał od okultystów. Nie jestem przeciwny subkulturom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Raku666    0

Nie rozumiem was. Dajcie mu szanse a nie się czepiacie i tak mod zadecyduje i powie ostatnie słowo. Zauważyłem, że w podanaich w których wiek jest 14 jest dziwnie dużo komentarzy w których coś się o coś przyczepia. Każdy pisze różne podania, każdy trochę inaczej się wczuwa (młodsi mają prawo korzystac z wyobraźni), każdy ma inny nick i inaczej wygląda, ale nie to nie decyduje czy jest dobrym graczem, tylko to jak gra i czy się wczuwa OEMGJE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
L3mur    0

Takiem mam wrażenie ,że to nie wy oceniacie czy historyjka ,skin pasuje do RP tylko Ekipa Rolecraft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

Po komentarzach Moderacji raczej mniej więcej wiem co nie pasuje. Elf na 100%, bo to nie Fantasy tylko RP Edit: @Up słyszałem bardzo złe rzeczy na twój temat L3MUR :mad2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
spinka666    0

Po komentarzach Moderacji raczej mniej więcej wiem co nie pasuje. Elf na 100%, bo to nie Fantasy tylko RP

Definicja RP czyli odgrywanie postaci:

Odgrywanie postaci to termin odnoszący się do sposobu gry w grę fantasy, zarówno dla papierowych gier fabularnych (jak Warhammer RPG, MERP, Earthdawn itp.) jak i gier komputerowych (jak Arkadia). Jest charakterystyczny zwłaszcza dla gatunków, w których kierujemy poczynaniami jednego bohatera, w fikcyjnym, fantastycznym świecie.

Na czym to polega

W dużym skrócie, odgrywanie postaci polega na czasowym (tj. przez okres gry) utożsamieniu się z jej punktem widzenia. Co zazwyczaj polega na:

zmianie sposobu postrzegania otaczającego nas w danej grze świata na taki, jaki prezentuje nasza postać

zmianie sposobu mówienia i wysławiania się

specyficznym dla danej postaci podejmowaniu określonych działań

przestrzeganiu konwencji i realiów danego systemu

Uproszczony przykład:

Jeśli gramy krasnoluda w systemie Warhammer, to (najczęściej, bo w końcu każdy może próbować odgrywać postać po swojemu) wielkie znaczenie ma dla nas honor, nie stronimy (w grze, rzecz jasna) od alkoholu, a goblinoidy wywołują u nas uczucie głębokiej nienawiści.

Niestety ale RP jest bardzo połączone z fantasy po prostu wy źle interpretujecie definicje. :P

Ja to jeszcze wytłumaczę własnymi słowami na teatrze. Tam "RP" jest dużo a wręcz bardzo dużo. A historia opowiada o tym jak ...hmmm na przykład ork znalazł pół martwego elfa i zostali przyjaciółmi. TO też jest RP.

Jeszcze jeden przykład kojarzycie Dungeon & Dragons. Bo mi się wydaję że nigdy o czymś takim nie słyszeliście.

Jak tak bardzo wam ten elf przeszkadza to mogę zmienić ale nie uważam tego za konieczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

Odrzucili już pare osób za Fantasy, poczytaj inne podania Edit: jednak wsyzstkie już poprawili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Definicja RP czyli odgrywanie postaci:

Odgrywanie postaci to termin odnoszący się do sposobu gry w grę fantasy, zarówno dla papierowych gier fabularnych (jak Warhammer RPG, MERP, Earthdawn itp.) jak i gier komputerowych (jak Arkadia). Jest charakterystyczny zwłaszcza dla gatunków, w których kierujemy poczynaniami jednego bohatera, w fikcyjnym, fantastycznym świecie.

Na czym to polega

W dużym skrócie, odgrywanie postaci polega na czasowym (tj. przez okres gry) utożsamieniu się z jej punktem widzenia. Co zazwyczaj polega na:

zmianie sposobu postrzegania otaczającego nas w danej grze świata na taki, jaki prezentuje nasza postać

zmianie sposobu mówienia i wysławiania się

specyficznym dla danej postaci podejmowaniu określonych działań

przestrzeganiu konwencji i realiów danego systemu

Uproszczony przykład:

Jeśli gramy krasnoluda w systemie Warhammer, to (najczęściej, bo w końcu każdy może próbować odgrywać postać po swojemu) wielkie znaczenie ma dla nas honor, nie stronimy (w grze, rzecz jasna) od alkoholu, a goblinoidy wywołują u nas uczucie głębokiej nienawiści.

Niestety ale RP jest bardzo połączone z fantasy po prostu wy źle interpretujecie definicje. :P

Ja to jeszcze wytłumaczę własnymi słowami na teatrze. Tam "RP" jest dużo a wręcz bardzo dużo. A historia opowiada o tym jak ...hmmm na przykład ork znalazł pół martwego elfa i zostali przyjaciółmi. TO też jest RP.

Jeszcze jeden przykład kojarzycie Dungeon & Dragons. Bo mi się wydaję że nigdy o czymś takim nie słyszeliście.

Jak tak bardzo wam ten elf przeszkadza to mogę zmienić ale nie uważam tego za konieczne.

Też potrafię skopiować tekst ze stronki ;]

Wracając do skina - wydawało mi się, że to ma być RP osadzony w realiach średniowiecznych.. a Ty zarzucasz nas tekstami 'elfy też mogą być', kiedy ja jestem pewien, że w średniowieczu nie było tych długouchych thórzyków.

To nie jest warhammer, to jest minecraft.

Nie lepiej zmienić skina, poprawić historyjkę i mieć spokój? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
funLix    5

Dla mnie nie ma tutaj o czym pisać nawet.

W średniowieczu nie było elfów, w ogóle ich nie było i nei będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Ja się nie będę wtrącał co do gustów innych itp. Mi to nie przeszkadza, że ten lubi to a drugi nie, ale faktycznie elf'y nie pasują do krainy którą odgrywamy. Na pierwotnej wersji serwera istniała historia o magach z Netheru, ale niestety magowie się upłynnili i pozostali sami władcy. Jeśli chodzi o skin to jak by miał kremową karnację to nie dość że wyglądał by jak wiedźmin trochę, ale i byłby lepszy efekt :) popraw historyjkę a w skinie to ta karnacja trochę psuję nastrój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
spinka666    0

To napisałem sam z siebie. Bo wiem, że kopiowanie za strony nie jest do końca tolerowane. Nawet tego tekstu skopiowanego dokładnie nie przeczytałem.

To też napisałem więc z tego wynika, że to dla mnie nie problem zmienić historyjkę i skina którego dosyć lubię ale jak wam tak bardzo przeszkadza elf to proszę bardzo wystarczy 15min. .

W sumie to trochę moim zdaniem mniej ciekawe ale kojarzy mi się z simsami. Ale ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

elf'a przerób sobie na jaśniejszą karnację, aby przypominała ludzką i będzie bardzo fajna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...