Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Blackgamer666

Windows w przyszłości

Rekomendowane odpowiedzi

Co chcieli byście zobaczyć w kolejnych odsłonach Windows'a, gdy ostatnio bawiłem się windows'em 8 to miałem wrażenie że jest troche zrobiony tak na szybko i w dodatku bardziej na urządzenia mobilne niż na PC . Co mugłby zmienić Microsoft w kolejnych wersjach swojego systemu operacyjnego macie jakieś propozycje? a co do 8-emki moim zdaniem te starsze są lepsze 7, xp proffesional - 64 bit najdłużej miałem "Xp" .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129
"[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]zrobiony tak na szybko", czy ja wiem.. 3 lata go robili..

tyle co windows 98....

windows 7 = windows 8 z innym GUI (no i parę tweaków na zarządzanie pamięcią przez co system jest szybszy, mniej zasobożerny)

Gdy wyszła VISTA komputery nie były gotowe na przyjęcie jej.. w 06 roku mało kto mial ponad 1,5gb ramu i ponad 2 rdzenie + sama stabilnosc tego systemu była dość kiepska, sytuacja znacznie poprawiła się po pierwszym service packów. Xp jest do dzisiaj ze względu lenistwa oraz słabych komputerów..

Ciekawostką jest ,że windows 7 miał być ostatnim systemem wspierający 32 bity. Mamy Windows 8 i nadal wsparcie dla 32bitów.

Sama ósemka nie jest zła, tylko ludzie narzekają na interfejs, który w cale nie jest taki zły. Sam rzadko korzystam z Modern UI w Win 8, nie sądze, że jest zły. Ani nie jest też bezużyteczny, można sobie posegregować wszystko ładnie ;), Modern UI jest konfigurowalny. [/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129
xp 2001 rok, kiedy wyszedł XP ludzie tez narzekali, bo nie działały aplikacje z Win 98.. sytuacja się potem zmieniła.. po wyjściu SP2 praktycznie każdy już miał XP. Zostało przyzwyczajenie etc.

w 2006 mało kto był gotów sprzętowo przyjąć Viste, dlatego też uważa się go za słaby system, fakt ,że nie był najlepszy ale pamiętajmy ,że win 7 jest oparty o viste..

Nie zależy mi na wyglądzie systemu bo i tak zawsze włączałem klasyczny wygląd systemu, brakuje mi tego w win8.

co do pasku startu można zainstalować explorera z 7 do 8, takie coś już jest, można sprawdzić w internecie ,że próby takie już były i wszystko działa.. czyli stary pasek startu można mieć z 7 w 8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...