Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
MrWadi

Problem z własnym serwerem Hamachi

Pytanie

MrWadi    0
Witam. Założyłem serwer Hamachi na którego ja sam moge wejść lecz siostra w pokoju obok podłączona pod ten sam router nie może na niego wejść. Wyświetla się na liście jako aktywny serwer lecz gdy próbuje wejść "Utracono połączenie, Koniec transmisji" Próbowałem już wielu rzeczy, wyłączyłem zapore, zmieniałem nawet porty i ip, pliki serwerowe mam dobrze skonfigurowane. Już nie wiem jaka może być tego przyczyna dla tego pokładam w was ostatnią nadzieję. Dodam jeszcze że ma na laptopie WiFi i windows 7 64 bit ja na kablu windows 7 32bit. Proszę o szybką odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
MrWadi    0
Tak wszystko jest zrobione zapora wyłączona, jesteśmy w tej samej sieci, w serwer properties jest ip z hamachi. Ona normalnie go widzi, jest wysiwtlone ile jest osob na serwerze i jakosc sygnału. Tylko przy próbie połączenia od razu jest "Koniec transmisji".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168
Jedno pytanie...
Po co używacie Hamachi w sieci lokalnej? ????????
W server.properties wpisz adres lokalny Twojego komputera - znajdziesz go wciskując klawisze Win+R, wpisując [b]cmd[/b], a w czarnym okienku, który się potem pojawi, wpisujac [b]ipconfig /all[/b]. Potem pod nazwą Twojej karty sieciowej znajdź wartość "Adres IP" - to jest Twój adres lokalny. Potem Twoja siostra, korzystając z niego, będzie mogła dołączyć na Twój serwer.

Rada dot. komendy [b]ipconfig /all[/b] - jeżeli masz problem ze znalezieniem odpowiedniej wartości, zmaksymalizuj okno wiersza poleceń i przyślij mi screen'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MrWadi    0
Jeśli to coś zmieni (zaraz sprawdze to o czym mówiłeś TheRedux) ale dla odmiany założyłem serwer na laptopie siostry i co ciekawe ja mogę na niego wejść a ona sama nie. Firewall wyłączony a antywirusa nie ma. Może coś jeszcze blokuje?

Edit: Sprawdziłem jednak występuje ten sam błąd. To musi być coś z jej laptopem.
Wie ktoś co może blokować minecrafta lub hamachi wgl. tak że nie można grać na multiplayer nawet na własnym serwerze. Jakieś zabezpieczenia windowsa czy moze coś innego. Edytowane przez MrWadi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi