Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
eveli.g

Nieogarnięta mama fana Minecraft prosi o pomoc ;)

Rekomendowane odpowiedzi

eveli.g    1
Witam
Mój 8-letni syn jest wielkim fanem gry, wie o nie najpewniej milion razy więcej niż ja. W ramach dobrych ocen, zachowania itp. kupujemy mu " od Gwiazdora" tablet, na którym m. in. będzie grać w Minecraft i chcemy mu na nim od razu zamontować tę grę. Problem polega na tym, że nie wiem co konkretnie na niego wgrać. On nieświadomie podpowiada nam coś o jakiś kodach i innych cudach, pokazuje aukcje na Allegro od 40 zeta do ponad 200 - i oczywiście chce to za 200 ;), bo to pełen wypasi full opcja :) Wszystko rozumiem, jak szaleć, to szaleć. Proszę użytkowników o pomoc w:
- co kupić na Allegro ( na co zwrócić uwagę, co jest ściemą itp.),
- czy to co kupię, wrzucę bez problemu na tablet (Google Nexus 7),
- czy lepiej z waszą pomocą to zrobić, czy dać mu osobno tablet i osobno "coś" z Allegro ( bo nie wiem, czy to ma być mail, czy np. CD)

Będę wdzięczna za maile, bo nie ogarniam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adeo    34
Witam, otóż gra na tablet nieco różni się od tej na komputer. Pierwsza rzeczą jest fakt, że jeśli chce Pani zakupić grę na tablet, kupuje ją Pani w sklepie Google Play - [url="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mojang.minecraftpe&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5tb2phbmcubWluZWNyYWZ0cGUiXQ.."]Ten link (click)[/url] Innej opcji nie ma.
Sam tablet powinien wystarczyć do gry, nie miałem z nim styczności, lecz poczytałem trochę o nim... Nie jest chyba taki zły :D

W razie problemów proszę pytać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
eveli.g    1
[quote name='Adeo' timestamp='1355259084' post='102028']
Witam, otóż gra na tablet nieco różni się od tej na komputer. Pierwsza rzeczą jest fakt, że jeśli chce Pani zakupić grę na tablet, kupuje ją Pani w sklepie Google Play - [url="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mojang.minecraftpe&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5tb2phbmcubWluZWNyYWZ0cGUiXQ.."]Ten link (click)[/url] Innej opcji nie ma.
Sam tablet powinien wystarczyć do gry, nie miałem z nim styczności, lecz poczytałem trochę o nim... Nie jest chyba taki zły :D

W razie problemów proszę pytać ;)
[/quote]

O Google Play wiem na szczęście :) Kompa dostanie po mnie w spadku - mam kupować jakieś CD na Allegro?
I czy prawdą jest, że na kompie gra się najlepiej i jest najwięcej możliwości?

ps. nie trzeba per pani ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
eveli.g    1
[quote name='GreenBlind' timestamp='1355262145' post='102035']
tak na komputerze jest najwiecej mozliwosci
[/quote]
Czyli - jak chce go wprowadzić w ekstazę, to kupuję coś "rzeczywistego" ? I daruje mu mojego kompa? Mam kupic mu coś z największą liczbą opcji i on sobie to zamontuje sam, jak rozumiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adeo    34
Może polecę tutaj poradnik jak kupić grę - [url="http://forum.minecraft.pl/topic/256-tutorials-by-tutorial-kupno-gry/"]Click[/url]
Gra jest w formie elektronicznej, a wszelkie aukcje na allegro wiążą się z ryzykiem używanego konta/kradzionego itp. co może skutkować zablokowaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129
Tylko jeżeli ma 8 lat i ma grać w minecrafta, oraz spróbować grać z innymi ludźmi przez multiplayer prosiłbym go wprowadzić mniej więcej w netykiete, np. W naszej sieci nie obchodzi nas wiek ale obchodzi nas to co robi dana osoba i jak sie wypowiada, jeżeli nie potrafi się dostosować do zasad oraz będzie robił na przekór to będzie uciążliwym użytkownikiem i prawdopodobnie Zbanowany(zablokowany na danym serverze a raczej każdym).

Wiem ,że co raz młodsi grają i tak dalej, lecz póki co radziłbym mu zabronić korzystać z multiplayera ale kupić grę by wspierać twórcę, na prawdę w grach 8 latki potrafią być irytujące, nie mówię o pani synie bo go osobiście nie znam lecz wypowiadam się z doświadczenia gdy adminowałem serverem minecraft

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
eveli.g    1
[quote name='Adeo' timestamp='1355262531' post='102037']
Może polecę tutaj poradnik jak kupić grę - [url="http://forum.minecraft.pl/topic/256-tutorials-by-tutorial-kupno-gry/"]Click[/url]
Gra jest w formie elektronicznej, a wszelkie aukcje na allegro wiążą się z ryzykiem używanego konta/kradzionego itp. co może skutkować zablokowaniem.
[/quote]
Dzięki, link świetny, jutro się wczytam dogłębnie. Rozumiem, że to dot. kompa a nie tableta?

[quote name='GreenBlind' timestamp='1355262934' post='102038']
Tylko jeżeli ma 8 lat i ma grać w minecrafta, oraz spróbować grać z innymi ludźmi przez multiplayer prosiłbym go wprowadzić mniej więcej w netykiete, np. W naszej sieci nie obchodzi nas wiek ale obchodzi nas to co robi dana osoba i jak sie wypowiada, jeżeli nie potrafi się dostosować do zasad oraz będzie robił na przekór to będzie uciążliwym użytkownikiem i prawdopodobnie Zbanowany(zablokowany na danym serverze a raczej każdym).

Wiem ,że co raz młodsi grają i tak dalej, lecz póki co radziłbym mu zabronić korzystać z multiplayera ale kupić grę by wspierać twórcę, na prawdę w grach 8 latki potrafią być irytujące, nie mówię o pani synie bo go osobiście nie znam lecz wypowiadam się z doświadczenia gdy adminowałem serverem minecraft
[/quote]
Opowiadał mi o multiplayerze, kolega mieszka 3 domy dalej, mogliby sobie grać itp. O zbanowaniu mi mówił, i co wolno a czego nie, więc może by to ogarnął :) A przynajmniej nie myślę o nim, że jest irytujący - przynajmniej w tym na czym mu zależy ;) Gada o tej grze od ok. 2 lat, opowiada mi o rzeczach, o których nie mam pojęcia. A wiesz, jak to się robi, a co to jest itp. Ogląda w kółko na you tube, rzuca jakimiś loginami czy czymś - skkf, master czułek... Nawet nie wiem, czy dobrze to piszę :)
Powinien dać radę - chyba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adeo    34
Tak to jest poradnik do kupna gry na komputer ;)/>

PS. Green nie oceniaj ludzi po wieku xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
eveli.g    1
[quote name='Adeo' timestamp='1355265964' post='102042']
Tak to jest poradnik do kupna gry na komputer ;)/>

PS. Green nie oceniaj ludzi po wieku xd
[/quote]
thx :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Google Nexus 7 w tym przedziale cenowym to dobry wybór ;) Może i nawet najlepszy.[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Jeżeli chodzi różnice między tym komputerowym a z google market to różnica jest taka że nie wprowadzili potworów, chyba są już zwierzęta, świat ciągle jest ograniczony do samego creative[/font][/color][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif](wolne budowanie) no i cienie nie są tak dokładne, a no i nie ma tylu przedmiotów(ogranicza to budowanie kreatywnych i detalicznych budowli)[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nie wiem czy jeszcze jest ale na google market powinna być próbna wersja minecrafta na androida która pozwala pograć przez krótki czas.[/font][/color]

[font="helvetica, arial, sans-serif"][color="#282828"]Ps. Kolejna nowoczesna mama ;) Zazdroszczę synkowi, ja swoją muszę uczyć jak się gra w gry na facebooku :)[/color][/font] Edytowane przez EniuuuPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Malphite    0
wg. mnie lepiej kupić wersję na komputer ma o wiele wiecej opcji :) , a poza tym według mnie trudno gra się w minecrafta na tablecie ( sam mam więc nie wymyślam :) ) a jak mi się zdaje na tablecie nie ma serverów multiplayer tylko w sieci lokalniej , myślę że trochę pomogłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
eveli.g    1
Dzięki wszystkim, mam już zdecydowanie większe pojęcie w tym temacie :) Odezwę się najwyżej, jak będę chciała przed nim błysnąć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...