Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Blackgamer666

Kupić PS3 czy poczekać na PS4 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy opłaca się jeszcze kupywać PS3 czy zaczekać na PS4 które podobno ma wyjść w grudniu 2013 r .co do ceny to PS3 kosztuje teraz 999-1299 zł a PS4 w dniu premiery pewnie jakieś 1900-2000zł. Edytowane przez Blackgamers666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Preferuję komputer. Wymienialne części, najlepsza grafika, nie jest tylko do gier, ale też do innych rzeczy i dla niektórych możliwość spiracenia czego popadnie, a na PS jest chyba mały problem tak jak na xbox, chyba że się go scrackuje czy jakoś tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adeo    34
PS3 można zjailbreakować :D

Ja osobiście posiadam ps3 bez jb itd. mogę śmiało polecić. :) Czy warto czekać na ps4? Z tego co gdzieś tam czytałem to nie jest pewna premiera ps4 (chociaż mogę się mylić, bo dawno się nie orientowałem w tym :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Atexor' timestamp='1355242917' post='101993']
Preferuję komputer. Wymienialne części, najlepsza grafika, nie jest tylko do gier, ale też do innych rzeczy i dla niektórych możliwość spiracenia czego popadnie, a na PS jest chyba mały problem tak jak na xbox, chyba że się go scrackuje czy jakoś tak...
[/quote] Od kiedy pamiętam gram na playstation 1 i 2 na komputerze żadko ale np: jak kupisz takiego ps'a to masz spokuj na 5-6 lat bo średnio co tyle wychodzi nowy model , a z komputerami jest troche innaczej zabawa w te wszystkie części karty graficzne itd . tyle kasy na to wydać trzeba , A np: takiego ps'a nie trzeba rozbudowywać i wchodzą wszystkie gry ja po prostu wole playstation. Ale nie mówię że nie lubię komputerów ,czasami sobie po gram. np: w minecrafta bo ta gra nie wyszła na ps'a.

[quote name='Adeo' timestamp='1355243175' post='101995']
PS3 można zjailbreakować :D

Ja osobiście posiadam ps3 bez jb itd. mogę śmiało polecić. :) Czy warto czekać na ps4? Z tego co gdzieś tam czytałem to nie jest pewna premiera ps4 (chociaż mogę się mylić, bo dawno się nie orientowałem w tym :D)
[/quote]Ale wkońcu i tak wyjdzie wiadomo że sony na "czwórce" będzie chciało zarobić. (Uważam że na PS3 wyjdzie jeszcze dużo wspaniałych tytułów np: Gta V , jakieś Call of Duty , kolejny Nfs i inne). Jak narazie PS3 jest najlepsze. Edytowane przez Blackgamers666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36
>wspaniałe tytuły : Call of Duty
Weź się zabij.

Jestem "szczęśliwym" posiadaczem ps3, na które gry kosztują 200 zł wzwyż. Ofc są używki, ale jak tobie nawet nie chce się bawić sprzętem to po co o nich wspominać.

Kupując 5 gier na ps3 wydajesz równowartość dobrej karty graficznej! Gry na kompa sobie ściągniesz, wyłapiesz promocje na steam, albo dostaniesz za darmo (jak metro). Argument "Kupując nową kartę graficzną i procesor co dwa lata + gry wydam więcej niż na ps3 z grami" jest wyjęty z d... Jeśli kupisz dobry komp teraz to przez najbliższe 3-4 lata będziesz mógł grać w większość gier. Twórcy muszą ograniczać produkcje na komputery żeby nie odstawały od swoich odpowiedników na konsolach. Przez twoje kochane "maszynki do grania" gry na kompach wychodzą brzydsze niż powinny być. A grając na ps3 nigdy nie będziesz miał grafiki porównywalnej do komputera!

@down

Wg mnie dużą przesadą jest nazwać CoD'a wspaniałym, jednak podziwiam twórców i gości od marketingu, że mimo tego, że ostatnie części serwują nam praktycznie to samo to recenzje są na poziomie 8/9. Edytowane przez Karkoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Karkoon, dokładnie. Sam tego nie chciałem pisać, bo obawiałem się hejtu ze strony innych pesesowców, ale jak już powiedziałeś, to czemu nie :)?

Skyrim, COD, GTA, Risen - większość gier ma gorsze tekstury na PC ze względu na to, że robią je pdoobnie w stylu do konsolówek, na których kompresują je jeszcze wolniej. Dlatego też ja jestem całkowicie przeciwny wszelakim konsolom, bo tylko spowalniają rozwój grafiki. A na konsolach nie sprawdzisz poczty, nie pogadasz ani nic. Tylko grasz i grasz ... Do tego cena gier i bez piracenia całego jak jailbreak "ajsrona" nie masz możliwości raczej podglądnięcia danej gry. Zdecydowanie wolę piece.

P.S. Karkoon, COD nie jest zły. To, że ma ten sam slilnik graficzny od ok. 8 lat oznacza, że jak się chce to się wyciśnie do końca. Fabuła miejscami dosyć płytka, ale za to akcja nie jak w dupiatym BF3, gdzie jedyna fabuła (denna jak cholea ) to początek, misja z czołgiem i końcówka. Ja lubię COD i dla mnie jest dobrym tytułem, ale i tak to nie to samo co MW1 czy COD2. Chciałbym COD'a z akcją w Polsce podczas 2 W.Ś. Partyzantki i takie tam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sądze że się mylisz co do tego {A na konsolach nie sprawdzisz poczty, nie pogadasz ani nic. Tylko grasz i grasz ...} to nie jest prawda na PS3 jest coś takiego jak przeglądarka internetowa a nawet więcej jest coś takiego ala steam czyli Ps Store tam można pobierać demo lub kupować pełne wersje gier na PS3 masz też różnego rodzaju czaty możesz sprawdzać poczte itp. A co do piracenia można wlutować sobie jakiegoś chipa np: modbo lub inne chipy. Koszty to 100- 150 zł . Ale ja osobiście nie popieram piractwa taki chip przelicza się na krótszą żywotność konsoli . Edytowane przez Blackgamers666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36
Ale nie sprawdzisz poczty w trakcie gry. To jest wada. A jeśli się uprzesz i już poza grą będziesz chciał użyć przeglądarki to wiedz, że na ps3 jest ona tak zrąbana, że szkoda gadać, już lepszy jest IE. Można na niej co najwyżej przeglądać, ale nie pisać.

"Różnego rodzaju czaty" - dobre sobie! Najważniejsza jest rozmowa w trakcie gry, a to na konsoli nie jest możliwe.

PSStore... pokaż mi choć jeden przypadek kiedy ceny były przystosowane do polskiego odbiorcy, lub choć jedną potężną promocję na większą produkcję. Ofc nie mów mi tu o PS+.

Co do piracenia to skoro nie chcesz, nie będziesz piracił, ale w takim razie na komputer wyjdzie taniej. Edytowane przez Karkoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale z kompem jest tak że musisz to instalować potem jeszcze coś przez neta a na PS3 w sumie na wszystkich konsolach wkładasz płytkę i grasz . Kiedyś gry na kompa instalowało się normalnie bez żadnych steamów a teraz to co innego. Edytowane przez Blackgamers666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36
Często musiałem poświęcać około godziny na ściągnięcie aktualizacji na konsolach. Wtedy nie można nic robić, jedynie przełączyć i pooglądać TV. Nie mówię, że na kompach nie ma aktualizacji, ale tam można przynajmniej pograć w inną grę, lub przeglądać internet.

Jak będziesz kupował grę przez neta, to na konsoli jak i na pc będzie się musiała ściągnąć. Edytowane przez Karkoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...