Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Larden

Larden [Przyjęty]

Rekomendowane odpowiedzi

Larden    3

nick: Larden

klasa: górnik

historia:

Historia Lardena rozpoczęła się dwadzieścia lat temu w jednym z miast Diamentowego Królestwa. Przyszedł on na świat kilka dni przed śmiercią wielkiego Cesarza. Dla jego Matki był to szczególny okres ponieważ była córką jednego z synów miłościwie panującego cesarza. Poród syna i śmierć dziadka wstrząsnęły jej wnętrzem tak bardzo, że po tygodniu płaczu, modlitw i gorzkiego żalu oddała ducha nad łóżkiem swojego maleństwa. Synem zaopiekował się ojciec, który był bardzo pracowitym i szlachetnym człowiekiem. Jak na drwala przystało co rano przed swoim domem podziwiał piękny, brzozowy zagajnik rozciągający się wzdłuż drogi prowadzącej do lasu. Las był miejscem do którego Larden jako dziecko bardzo bał się chodzić, nawet ze swym ojcem. Paraliżował go strach przez strasznymi potworami z opowieści ojca, które miały atakować w najmniej spodziewanym momencie. Larden miał szczęście, ponieważ mieszkając daleko od miasta, nie musiał przejmować się wewnętrznymi konfliktami królestwa. Dom na odludziu stał się zbawieniem bo pozwolił nie brać udziału w walkach i w ciszy czekać na koniec tego koszmaru. Do czasu swoich dwudziestych urodzin, Larden nie opuszczał swojego rodzinnego domu. Dzięki temu nauczył się od swojego ojca solidności w pracy, zasad moralnych i norm społecznych, a także dostał bardzo porządne przyuczenie do zawodu Drwala. Jednak to nie drewno było głównym zainteresowaniem młodego chłopaka. Jego pasją, oczkiem w głowie czy też nawet miłością w pewien sposób stały się skały i minerały. Już od dziecka błyszczące kamienie przyciągały jego uwagę. Z wiekiem zainteresowanie i chęć posiadania ich coraz więcej kazały Lardenowi wejść i zacząć ich szukać na własną rękę w kopalni. Z początku efekty były bardzo mizerne, jednak z biegiem czasu szło mu coraz lepiej. Samouk doszedł do takiej wprawy, że do czasu swoich 20 urodzin zapełnił swoją piwnicę kawałkami żelaza, węgla i siarki. Przełomem w jego życiu było odnalezienie dużego kawałka złota. To błyszcząca ruda złota sprawiła, że postanowił zmienić swoje życie. Zaprzysiągł, że osiągnie w życiu więcej niż jego ojciec i będzie pracował jeszcze ciężej. Pierwszym krokiem miała być podróż do Regnum, miasta owianego sławą "źródła diamentów". Ta diamentowa wizja sprawiła, że tydzień później Larden przybił do portu Actus...

skin:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Uploaded with

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Kolejny Jack Sparrow... hah! ;D Dobra, nie mogę się czepiać, bo historia jak najbardziej Ci wyszła.

Mam nadzieję, ze spokojnie mogę powiedzieć 'do zobaczenia w Actus' ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Larden    3

Hah! Nawet nie zauważyłem wcześniej, że to Jack Sparrow :D Jakiś czas temu ściągnąłem skin(jak mi się dotychczas wydawało) rozbitka, ale faktycznie jest to chyba korsarz naszych czasów !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...