Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
piernik01

Windows 8

Rekomendowane odpowiedzi

piernik01    18
Mam do Was pytanie. Czy warto aktualizować Win7 do win8 za 69 złoty ?
Czy chociaż ten system jest szybki, ładny, przejrzysty użyteczny ?

Napiszcie swoją opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Ładny? HAHA. Te cegły to na sr**fony z androidem czy inne dotykowe ...
Przejrzysty? Jakieś style metro, klasyczne, cegły, omg ...
Szybki? 2% szybszy w porównaniu do w7 na testach, co mieści się w granicach błędów pomiarowych.
Użyteczny? ASUS, Dell zapowiedzieli, że mimo wyjścia w8 będą swoje laptopy dawać dalej z w7.
Czy warto? Nie warto. Microshit planuje zrbić coś ala GOG/Steam na W8 i tylko gry zakupione przez nią będą działać, bo mają jakiś certyfikat cyz inne badziewie. To dopiero w planach, ale sama polityka zniechęca.
Windows 7 najlepszy po XP pod względem stabilności. Żaden inny.
Nawet Notch mówił, że nie będzie robił nic, aby Minecraft działał pod Windows 8 - zadziała to ok, nie to nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
piernik01    18
Co do szybkości słyszałem, że Win8 uruchamia się w 10-12 sekund, a Win7 20-22.

A ktoś się jeszcze wypowie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kubex    4
Popieram poprzednika!
Wygląd: 0 gwiazdek
Funkcjonalność: 0,5 gwiazdki
ZDECYDOWANIE SŁABY
(Oglądałem zwiastun w programie Toya.net)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129
jestem posiadaczem W8,

Wygoda? Metro wyłączone i przywrócony start ;)
Funkcjonalność? ta sama co w w7
Szybkość? zauważalny skok w pracy systemu, co do gier mam wywalone bo i tak lecę na Vsync(60fps)
Sterowniki? 1 tylko problem z dźwiękową Sound Blaster Live! 5.1, oficjalnych sterownikow nawet na W7 nie ma ale działają nieoficjalne na w7 na w8 :)
Jeżeli się przerzucać to na czysto, nie ma sensu pakować jedno w drugie.

Btw. Metro nie jest takie złe, po prostu kwestia przyzwyczajenia, jak ktoś przychodzi to wole żeby widzial kwadraciki z grami niż moj pulpit z plikami a nie lubie chować plików wole mieć zawalony pulpit. Wszystko pod ręką

Start systemu uruchomiłem sobie automatycznie na pulpit, praktycznie omijam metro.

Wszystkie gry działają.. żadnego problemu nie było.

Stabilność systemu? Ani jednej zadyszki gdzie czasami potrafiłem zoownić w7.. chociażby renederujac 3 filmy na raz i grając

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129
Jeżeli poradzisz sobie z interfejsem,postawisz system od zera, skonfigurujesz go sobie, to tak. Jeżeli nie to nie

btw. Bardzo ciekawą opcje dodali jaką jest Pauzowanie kopiowania :) przydatne podczas kiedy kopiujesz duży plik a nagle potrzebujesz pełnych obrotów dysku na to co potrzebujesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168
Zgadzam się z GreenBlind. System ma opinię w 80% z powodu zmiany interfejsu na Metro UI. Tak naprawdę system ma wiele ciekawych funkcji takich, jak Windows Store czy wstrzymywanie pobierania. Jest też szybszy i bardziej funkcjonalny, a jak na wersję bez service pack'a - stabilny. Lecz przed aktualizacją najpierw sprawdź, czy wszystko, czego potrzebujesz (sterowniki i programy) działają pod Windows 8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
piernik01    18
A czemu postawić system od zera ?

@up Dzięki za wznowienie tematu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ZeussPL    1
Napisano (edytowane)
Od razu odradzam jak masz starego kompa i instalujesz 8emke bo myślisz, że ci MC będzie działać... Na starych Kompach to kompletne zero ZERO!!! Nie ma po prostu sterów graficznych do 8mki.

@ Sory za odkopanie tematu Edytowane przez ZeussPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ZeussPL    1
Że są to są ale do starych kompów. mimo że będziesz miał stery zaaktualizowane... Bad Video Card Drivers! Wiem co mówię próbowałem wszystkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Jak jeszcze raz ktoś mi napisze, że ósemka jest do dupy to zabije >:(
Już po tygodniu użytkowania tego Windowsa przyzwyczaiłem się do interfejsu Modern Ui. Jest on przejrzysty, łatwy w obsłudze. 70% osób które krytykują ten system nigdy go na oczy nie widziały, to mnie boli najbardziej...

Ósemka jest do dupy.

Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ZeussPL    1
Napisano (edytowane)
Gościu odbiło? Mam ósemkę i jak chcesz wiedzieć, coś o tym wiem. A więc 8 jest do d..y. STANOWCZO uważam, że Microsoft popełnił duży błąd tworząc nową wersję windowsa od podstaw. Lajkować, kto jest ZA.

@Down: Myśl jak chcesz, ale chyba tylko 30% populacji na świecie ( w tym Gates i spółka) uważają w8 jako cudo na rynku. A pozostałe 70% uważa go za metrobeznadziejny system. Edytowane przez ZeussPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Nie mogę podzielić twojego zdania, bo niestety W8 jest SUPERMEGAPROOPHIPER kozacki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hekter    0

nie rob tego nie psuj se zycie 7 pozostaje narazie najlepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

nie rob tego nie psuj se zycie 7 pozostaje narazie najlepsza

Nie słuchaj analfabety tylko sam wybierz...

[quote]@Down: Myśl jak chcesz, ale chyba tylko 30% populacji na świecie ( w tym Gates i spółka) uważają w8 jako cudo na rynku. A pozostałe 70% uważa go za metrobeznadziejny system.[/quote]

nie metro tylko MODERN UI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...