Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Jalulek

[Solved]Dodawanie graczy do działek przez graczy

Pytanie

Jalulek    3
Na serwerze zainstalowany mam plugin World Guard. Z tego co wyczytałem na forum należy przypisać ownera do działki aby mógł dodawać graczy. Dodałem do działki Ownera - sprawdziłem w info działki - jest potwierdzone. Niestety jeśli gracz nie ma operatora i kiedy próbuje wpisać komendę /region addmember [nazwa działki] [nazwa gracza] podaje komunikat że nia ma uprawnień. Czy z poziomu WorldGuarda można umożliwić zwykłym graczom przypisywanie sobie innych i usuwanie ich ze swojej działki? Ponieważ istnieje komenda member oraz owner sądze że tak, tylko czemu wyrzuca mu brak uprawnień?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Jalulek    3
Skorzystałem z Pluginu PermissionEX. Można przypisać uprawnienia ale mogą przypisywać je wtedy do innych działek. Podobnie jest z WorldEdit. Utworzyłem grupę budowniczy i dodałem kilka uprawnien do korzystanie z world edit aby mogli korzystac na rejonie Creative. Na terenie miasta założony jest WorldGuard ale mogą korzystać wtedy również do edytowania regionu poza swoim terenem bukkita. Jak można te dwie sprawy rozwiązac? Prosze o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Jalulek    3
Temat do zamknięcia Rozwiązane.
Pisze dla graczy na przyszłość:
Nalezy dodać w permission: - worldguard.region.addmember.own.*
- worldguard.region.removemember.own.*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...