michu626 5 Napisano 4 Listopad 2012 Witam. Zapraszam do dyskusji na temat DisHonored, nowej produkcji Arkane Studios, weteranów BioShocka, Half Lifa i Thiefa. W grze wcielamy się w przywódce ochrony cesarzowej, Corvo. W pierwszych 5 minutach poznajemy i ją, i jej córkę, która darzy nas "rodzicielską miłością". Po wręczeniu cesarzowej listu zostajemy napadnięci przez Dark Assassin's. Pierwszych dwóch zabijamy, co jest swoistym samouczkiem walki, ale po tym przybywa kolejna trójka, z czego jeden krępuje nas swoją magią, a reszta zabija cesarzową i porywa Emilly. Oczywiście po przybyciu ochrony i doradców cesarzowej Dark Assassin's się ulatniają a o zabójstwo cesarzowej posądzają... nas. To jest oczywiście początek wielkiej intrygi, ale spojlerował więcej nie będę W grze mamy do dyspozycji parę "zabawek", oto one: -sztylet/miecz Corvo, główna broń do walki -kusza Corvo z zapalającymi/usypiającymi/zwykłymi bełtami -mina, która rozczłonkowuje nieszczęśliwców którzy nadepną -granaty -pistolet straży -moce: Wniknięcie, Mignięcie, Podmuch, Śmiertelna Chmara, Spowolnienie Czasu, Cienisty Wzrok. Może opiszę każdą po kolei. -Wniknięcie - Pozwala wniknąć w rybę/szczura a na lvl.2 w człowieka. Potężny czar ofensywny jak i defensywny. Wniknięcie trwa max minutę. -Mignięcie - Podstawowy i najczęściej używany czar Corvo. To taki swoisty "teleport". Szybsze poruszanie się + dyskrecja. Wbrew pozorom da się również używać go do walki, "teleportując się" do przeciwnika i zabić go nagle. -Podmuch - wywołuje potężne małe tornado które zabija przeciwników z bliskiego zasięgu. -Śmiertelna Chmara - przywołuje chmarę szczurów które atakują najbliższych oponentów i zagryzają jednego na śmierć. Niestety, tylko jednego, innych co najwyżej mogą uszkodzić. -Spowolnienie Czasu - Czar który wiadomo co robi. Na lvl 1. tylko spowalnia, ale na lvl 2 całkowicie zatrzymuje czas. Niezły do ofensywy i defensywy. -Cienisty Wzrok - Pozwala widzieć przez ściany oponentów. Oczywiście można samemu skręcić niezłe kombosy np. przyczepiając minę do szczura, wejść w niego i podejść do straży, albo zatrzymać czas, wejść w oponenta, strzelić z pistoletu, podejść nim naprzeciw miejsca wystrzału, wyjść z niego i przywrócić czas i patrzeć jak sam się zastrzelił A całość toczy się w steampunkowym mieście Dunwall. Wiele fragmentów pominąłem, np. że szczury przenoszą chorobę która zamienia w zombie których możemy spotkać i musimy się przed nimi bronić, ale pisałem na szybko. Tak czy siak, grę gorąco polecam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alvo 0 Napisano 10 Listopad 2012 Moim zdaniem gra jest bardzo fajna , chodź nie lubuje się w tych typach gier to na tej zawiesiłem oko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu626 5 Napisano 12 Listopad 2012 No i po ok. 12h rozgrywki skończyłem Dishonored. Szczerze, to też nie byłem do niej za mocno przekonany, ale teraz, po skończeniu, mogę potwierdzić słowa z pierwszego posta. Gorąco polecam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszq 0 Napisano 18 Listopad 2012 Kupię jak zejdzie do 50zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SirSomaCruz 0 Napisano 25 Listopad 2012 Przeszedłem 3 razy, za każdym razem inne wrażenia z gry Niesamowita grywalność i specyficzna grafika. Gra godna polecenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu626 5 Napisano 26 Listopad 2012 3 razy? Szacun. Ja nie wiem jak przeszedłem jeden raz. Przy drugim nie miałem nerwów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach