Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Szymon Sorodnik

Problem z serwerem minecraft

Pytanie

Witajcie!

Mam problem z serwerem minecraft. Założyłem ostatnio z kolegą serwer non-premium przez hamachi i wszystko szło w porządku - zero lagów i wogóle. Ostatnio zaczęło trochę lagować, a dzisiaj wogóle nie mogę odpalić serwera. Problem znalazłem, tylko nie wiem jak go rozwiązać. Otóż problem tkwi w pliku mapki (world). Waży niecałe 10mb. Kiedy go usunę serwer generuje nowy świat i bez problemu da się grać znowu bez lagów. Niestety kiedy chcemy zagrać na naszej mapce i kiedy ją wrzucam do folderu z serwerem to serwer nie włącza się. Jest uruchamianie i zatrzymuje się w miejscu.
Proszę o poradę co mam zrobić, bo naprawdę zależy mi żeby móc grać na tej mapce na serwerze.

PS
Mapka mi tak samo muli jak wrzucę ją do save'ów i próbuje grać na niej na single player.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
[quote name='HeadAdmin' timestamp='1351707153' post='98377']
Kup więcej ramu.
[/quote]

Mam 4GB ramu,
2 procki po 3.20 GHz
i NVIDIA GeForce 405.

Do tego internet 12 mb/s.

Za mało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[quote name='Czarek1PL1' timestamp='1351707721' post='98383']
Za dużo nawet.
[/quote]

Ale to nie jest źle? :p
To co mam zrobić, żeby śmigało?
Bo teraz jest tylko problem, że jak chodzę, bije mobki, otwieram skrzynie albo pisze na czacie to wszystko jest spoko. Tylko laguje jak kopie coś to nie wypada nic, a wykopany klocek wraca na swoje miejsce :/.

Pomóżcie, proszę. Zależy mi na tym, bo w piątek mamy nagrywać z tego serwa ;c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi