Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
bielikmoh

Czemu ludziom nie podobają się elementy RPG w Minecraft ?

Rekomendowane odpowiedzi

Kolwaz    6

Gdyby nikt nie dodawałby takich elementów, Minecraft nie zdobywałby wciąż tak szybko popularności. Ludzie na forach masowo piszą, że Updaty niszczą Minecrafta... Ale kto kiedykolwiek grał na serwerze powiedzmy z kolegami, wie że gdyby nie tak świetnie rozwinięty wątek przygodowy, nie było by co robić. Na dzisiejszą chwilę możemy w grze zająć się praktycznie wszystkim. Każdy pisze że jest coraz gorzej, a jednocześnie nikt nie chce cofać się do starszych wersji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Reemren    0

ludzie nie lubią elementów RPG w minecraft bo chcą zwykły sandboxowy świat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76

ludzie nie lubią elementów RPG w minecraft bo chcą zwykły sandboxowy świat

Recepta jest bardzo prosta:

NIE. UŻYWAJ. ICH.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NuclearSun    1

Myślę że to nie elementy RPG, ale straszne ułatwienie Mc. Przynajmniej ja tak mam. Tak, wiem, wiem znów o tym mówię, ale taka prawda :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Naruvan    0

Tylko, że w mc nie ma elementów RPG. Dodali statystyki (siła, zręczność)? NIE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
VortaL    0

Jak dla mnie elementy RPG są spoczko bo gra dzięki nim cały czas się rozwija i daje więcej możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Naruvan    0

Ale w minecraft nie ma elementów RPG. Elementy RPG to statystyki typu siła, inteligencja, których nie ma minecraft!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
VortaL    0

Swego rodzaju są .. itemy typu złote jabłka, potocznie zwane "koxami" szybciej regenerują HP itp .. Swego rodzaju RPG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
radyjko    176
Moim zdaniem problemem nie są same elementy RPG, a raczej fakt, że ułatwiają one grę, natomiast Mojang nie dostosowuje gry do tych elementów.

Warto zauważyć też, że Minecraft NIE MA WĄTKU FABULARNEGO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szymek781    6

Kiedy rozpoczynałem przygodę z Minecraftem (było to bodajże pięć lat temu na wersji klasycznej) to nie przeszłoby mi przez głowę, że z prostej gierki powstanie RPG z elementami fabularnymi. Kto wie, może z gry odtwarzanej na skalę światową ludzie rezygnują właśnie z tego powodu? Pamiętam złote czasy kiedy fora o tematyce dotyczącej tejże produkcji królowały w polskim internecie, kiedy YouTube zasypywała masa filmików. Może to nie jest pegasus i wymiana katridżami, aczkolwiek udostępnianie na przemian sobie zrzutów z budowlami też było naprawdę ciekawe. Teraz z tego co widzę to wszystkie gry internetowe (minecraft; tibia; metin2; lineage; counter strike 1.6; thecrims i mógłbym tak wymieniać przez dziesięć godzin...) straciły swoją wartość, zaś ich użytkownicy przebierają w tytułach typu battlefield; call of duty; fifa. Szkoda, bo przykuwały oko, natomiast teraz pływają w śmietniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
radyjko    176
Mknecraft był, jest i będzie zawsze sandboxem, czy tego chcecie czy nie, jak i ma i będzie mieć elementy RPGowe. To nawet nie jest jeszcze "mieszanka gatunków", to poprostu sandbox z elementami RPG.

Natomiast może chodzi właśnie o to że grę coraz trudniej ogarnąć? Tak czy siak... chyba nie ma takiego kierunku rozwoju Minecrafta, który byłby dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kazama5    0

Ludzie nie rozumieja RPG, latwiej jest klikac w bicie sie niz czytac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marti_    0

Gra traci klimat. Kiedyś była normalnym sandboxem, teraz durnym RPG'iem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...