Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
kubasi

Gitara

Rekomendowane odpowiedzi

kubasi    12

Kto z was gra na gitarze? Ja uczę się grać na niej 2 lata, teraz oszczędzam na gitarę elektryczną z gibsona i piecyk. Potrafię zagrać wiele piosenek, m.in. Sweet o child mine, Aerials, T.N.T. i wiele innych. A wy? Jaki macie sprzęt, co potraficie zagrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

Ja gram na gitarze, w sumie to na dwóch... Na elektrycznej zwykłej i basowej. Na basowej 3 lata, na elektrycznej 2... Utworów nie napiszę jakie potrafię zagrać, bo nie zliczę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quinz    16

Mam custom-made Mayonesa Setius'a GTM 6 zielonego <33 , Fendera Squier'a z 2006 roku i do tego piec Fender Frontman 25R. Utworów znam tyle że na kilka postów bym się rozpisał. Gram już z 3 lata.

Edit: No , zapomniałem jeszcze o dodatkach - Vox wah-wah crybaby i Boss disortion pedal DS-1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
qdlaty    4

Mam elektryka Ibaneza, coś tam pobrzdękuję ale większość czasu gitara leży i zbiera kurz. ;) W innym kierunku sztuki się szkolę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17

Dostałem od siostry jakąś starą gitarę klasyczną, chciałem się nauczyć grać i to od długiego czasu ale nie mogę nawet się zabrać za nastrojenie jej, no cóż, mam nadzieję, że któregoś dnia uda mi się za to wziąć. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
HooK    0

Ja bardzo chciałbym się nauczyć grać. Pobrzdękałem kilka strun i na tym koniec ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Segal    0

Ja mam Yamaha C-40, klasyczną, od 4 lat. Staż w grze? Teoretycznie 7 lat, ale od roku nie gram, bo struna pękła i jakoś nie ma okazji kupić... xD Gram to, co się nawinie. Z nut najłatwiej, więc z graniem nie ma problemu. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11
Gitarę klasyczną mam od dawna. Na początku sporo się uczyłem, znam kilka piosenek, odłożyłem później gitarę na szafę. Teraz rozglądam się za kimś kto mnie nauczy dobrze ;P (Albo samouk :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miku    0
Ja uczę się grać.
Na razie doskonalę chwyty i różne tego typu.
W dodatku tak sobie czasem układam piosenki. ;)

Badziewne, ale uczuciowe. xd
(naah, nie o miłości!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RCD    0
Ja gram na gitarze od początku roku 2007. Więc minęło już 5 lat(aż tak dużo?! o.O).
Mam gitare akustyczną(nie pamiętam z jakiej firmy) i elektryka - Gibsona. Jeszcze do tego piecyk z Line i jest gir ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
funboyy    0
ja gram na grzebieniu
[font=verdana,geneva,sans-serif][size=3][color=#FF0000]A ja daję warny za głupie posty - AdF[/color][/size][/font]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gram od prawie roku ;) mam Schecter Demona STBLK i piecyk 60watt z soundera ;p.. teraz zbieram na Line 6 Spider IV 30 :D
Umiem zagrać ;
Bullet For My Valentine -Hand Of Blood
Marylin Manson - Sweet Dreams
Brian 'HEAD' Welch - Flush
Three Days Grace - Animal i Have Become
Three Days Grace - The Good Life
Rammstein (prawie wszystkie ;p )
Black Veil Brides - The Gunsling
Enter The East
Papa Roach - Last Resort
Sabaton - '40-1'
Skyrim : D
Slipknot - Psychosocial
i można tak w nieskończoność xd
ogólnie to lamka jestem, mało improwizuje.. ale to jeszcze przyjdzie ;)
mam nadzieję....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kiwiszon    0
4 lata na gitarce obecnie gram na akustyku i umiem 50% Green Daya w wersjach akustycznych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bandyta    0
Ja mam 3 pudła w domciu ,heh co gram Wszystko ,zależy od słuchaczy i miejsca więc od Szant po Rock . Same gitary na bazaze kupione ale jaki dzwiek mają ..hmmmm ... miodzio :D Edytowane przez Bandyta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Crimshaw    4
Uczyłem się na klasycznej 6 lat, ale obecnie częściej korzystam z elektryka, nie wiem jakiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quinz    16
Grałeś na klasyku 6 lat i nawet nie wiesz jaką masz gitarę ? Oj, coś mi się wierzyć nie chce :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SiVy0    5
Od 2 lat gram na Ibanez V50 i idzie mi całkiem całkiem ;-) Teraz myślę o kupieniu elektryka. Sąsiedzi... nadciągam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzanu    1
Witam

aktualnie brzdękam w wolnych chwilach na : epiphone les paul special II , nic specjalnego tania gitarka do nauki. I tak już uczę się grać chyba z 10 lat :) gram co mi się spodoba, a że grać nadal za bardzo nie umiem więc improwizuje ile się da żeby wnerwić sąsiadów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zoh4n    2
Na na akustyku gram:) Różne piosenki, ale bardzo lubie grać bluesa:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Iluvatar    6
Yamaha PAC112, piec też od yamahy(badziewny). No i oczywiście jestem w posiadaniu Kostki Przeznaczenia;
[img]http://images.thomann.de/pics/prod/199442.jpg[/img]
Gram od roku, mam już z kumplami i kumpelami zespół. Kilka występów zaliczonych. Łatwiej uczyć się w grupie :P
Mam też bezimiennego klasyka, aktualnie staram się na nim pobrzdękać jakieś klasyczne. Edytowane przez Iluvatar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...