Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
macamator

Pomocy z minecraft na mac

Pytanie

macamator    0
Witam wszystkich forowiczów i bardzi prosze, a wręcz błagam o pomoc. O kilku dni po 12 godzin "walcze" z minecraft na mac, bo nie jestem wstanie dodać modów do gry darmowej classic. Po prostu je dodaje wg instrukcji i filmików na youtube, ale po zapisaniu i stworzeniu minecraft.jar gra ich nie widzi... I teraz nie wiem czy jest to kwestia, że gra jest darmowa czy po prostu coś źle robie. Nawet zainstalowałem mod loadera, ale też nie działa... :( Błagam pomocy, bo chce pomóc kuzynowi, a nigdy wcześniej nie pracowałem na MAC.

[color=green]Pragnę nadmienic, iż po wgraniu nowych modów do rozpakowanego katalogu[/color]
[color=green] minecraft który po sapkowaniu zapisuje jako minecraft.jar, aby gra mogła[/color]
[color=green]się uruchomić nie widzi tych modów.... jednak kiedy ten plik spakowany[/color]
[color=green]do którego zgrałem nowe mody minecraft.jar rozpakuje, to tych plików nie[/color]
[color=green]widzi.... Może być to kwestia uprawnień do konta dla tego użytkownika?[/color]
[color=green]Wszak nie jest to konto administratora.[/color]

[color=green]Z poważaniem i z góry dziękuje za odpowiedź.[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
macamator    0
Dlatego kupiłem pełną wersje, ale niestety po wgraniu modów do wersji która mam 1.3.2 podczas uruchamiania gry zielony pasek postepu dochodzi ok. 90% i koniec, stoi... :(

Jeśli mogę jeszcze coś nadmienić. Kupiłem gre, więc jest oryginalna, ale jak wrzuce mody do minecraft.jar to po uruchomieniu jak dam aktualizacje to pliki wrzucone usuwa, a jak nie dam przy logowaniu aktualizacji to się "zwiesza" na zielonym pasku... I tak źle i tak nie dobrze...

[color=#008000]Opcja edytuj! //Chormon[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Aktualizacja działa tak, że pobiera nowy minecraft.jar, więc nic dziwnego, że nie ma potem modyfikacji.
Bez modów wszystko działa?

EDIT:
W tej chwili i tak nic nie zrobisz, bo wszystkie serwisy Mojangu są kaput.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
macamator    0
Dziękuje, ale jak nie puszcze aktualizacji przy logowaniu to działa tylko dodanych modów nie widzi... tzn. ściągnąć czystą wersje bez modów i tak spróbowac? Bo ta oryginalna wersja 1.3.2 ma już w trybie gry kreatywny mody typu żywność, bloki, walka, narzedzia itd...

Ale dlaczego jak wrzuce moda to ich gra nie widzi, albo się "zwiesza"? ps. Oj tak , nie działają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
1. Skąd ściągnąłeś launchera?
2. Wrzuć screena, jak wygląda.
3. Jak instalujesz te mody?
4. I jakie znowu mody ma czysty MC w trybie creative?!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
macamator    0
Ściągnąłem z minecraft.net po zerejestrowaniu i kupieniu wersji oryginalnej za ok. 20euro. Tam było graj w przeglądarce albo pobierz (download) wiec pobrałem i uruchomiłem, a po wpisaniu loginu i hasła sam zaczął pobierać aktualizacje, a dodaje mody wg instrukcji:

Macintosh OS:[list]
[*]Wchodzimy do [b]Biblioteki/Application Support/ minecraft/ bin[/b].
[*]Otwieramy plik przy pomocy programu BetterZip.
[*]Usuń folder [b]META-INF[/b].
[*]Skopiuj pliki moda z drugiego archiwum.
[*]Zamknij archiwum i uruchom Minecrafta.
[/list]
Tylko ja jeszcze jak było na filmach katalog Minecraft kompresuje i zamienim zip na jar

Ok, dziękuje. Spróbuje tak zrobić jak napisałeś, a screeny mam takie o które prosiłeś. Edytowane przez macamator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Plik minecraft.jar to jest już kompresja pewnego typu i wystarczy przeciągnąć tam pliki z paczki moda. Powinno działać bez tego ostatniego kroku. Czyli:
- Wchodzisz do [b]Biblioteki/Application Support/ minecraft/bin[/b];
- Otwierasz plik minecraft.jar programem BetterZip (nie rozpakowujesz tylko otwierasz!);
- Otwierasz paczkę z modyfikacją programem BetterZip (nie rozpakowujesz tylko otwierasz!;
- Przeciągasz/Kopiujesz i wklejasz pliki z paczki modyfikacji do minecraft.jar;
- Zamykasz minecraft.jar;
- Uruchamiasz grę;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
macamator    0
Zrobiłem tak jak pisałeś w BetterZip i gra się nie zwiesza, ale dalej nie widzi dodanych modów.... akurat jest to paczka FarmCraftery2....

Zrobiłem tak jak pisałeś w BetterZip i gra się nie zwiesza przy uruchomeiniu, fajnie, ale wciąż nie widzi dodanych modów.... akurat jest to paczka FarmCraftery2....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
macamator    0
Tylko, że mi żadne błędy się nie wyświetlają.... Tak jak mówiłes dodałem przez BetterZip'a i już się normalnie uruchamia, ale ja tych dodanych modów nigdzie nie widze... może źle szukam, albo jakąś komende musze użyć. Ale jak patrze na te wszystkie zakładki w trybie gry kreatywny typu: narzędzia, żwyność itd... to nic się nie zmieniło, nic nie dodało...

Tylko, że mi żadne błędy się nie wyświetlają.... Tak jak mówiłes dodałem przez BetterZip'a i już się normalnie uruchamia, ale ja tych dodanych modów nigdzie nie widze... może źle szukam, albo jakąś komende musze użyć. Ale jak patrze na te wszystkie zakładki w trybie gry kreatywny typu: narzędzia, żwyność itd... to nic się nie zmieniło, nic nie dodało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
macamator    0
[quote name='Chormon' timestamp='1350330900' post='96664']
Usuń folder bin i odpal MC z force update
[/quote]

Niestety to nic nie daje.... Cały czas jest to samo.... a update tylko wyczyścił, jak sam pisałeś wcześniej, minecraft.jar'a.... A teraz na nowo wrzuciłem mody i "wisi" przy uruchamianiu.... Co może byc nie tak....???

Niestety to nic nie daje.... Cały czas jest to samo.... a update tylko wyczyścił, jak sam pisałeś wcześniej, minecraft.jar'a.... A teraz na nowo wrzuciłem mody i "wisi" przy uruchamianiu.... Co może byc nie tak....???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...