Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
borsuk

Kolejka, metro, stacje

Rekomendowane odpowiedzi

borsuk    80

Witam!

Piszę tutaj raczej z zapytaniem, ale również z informacją :) Najpierw to drugie.

Na serwerze zacznie powoli powstawać sieć kolejki1 i metra2, która ma być dość spora (na prawdę spora :P).

Oczywiście bez stacji się nie obejdzie, a pierwsza stacja będzie oczywiście gdzieś przy spawnie. I tutaj pytanie do Was - Gdzie widzicie główną stację kolejki?. Wszystko będzie oczywiście zautomatyzowane. Wchodzimy i jedziemy :)

1. kolejka - będą tory lekko nad ziemią, tak aby nie było tam zwierzaków; te na dłuższe dystanse.

2. metro - tory pod ziemią, w tunelach; pod miastami aby łatwiej i szybciej przemieścić się z jednego końca na drugi.

Pisać poniżej swoje propozycje miejsca głównej stacji, ale również podsyłajcie gdzie chcielibyście aby powstawały kolejne stacje (a tych też będzie dużo). Na pewno powstanie również koło osiedla "Sweet Dreams".

Jak macie jeszcze pomysły na symbole jakie mają powstawać nad stacjami to piszcie śmiało (coś w stylu kilofa nad kopalnią; np. tor).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czolko2    5

Ja proponuje jako symbol zwykłe M z wełny nad stacjami metra

od. chciałbym , żebyś pociągną tory do mojego starego domu. dom zburzę bo mam nowy a jest blisko ratusza. Nawet zrobiłem miejsce :D

Mógłbym też pomóc jak chcesz (układanie torów i kopanie tuneli itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytryn    0

Jestem chętny do pomocy :) Daj znać kiedy będę mógł coś zrobić dla Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Odys    5

Cieszyłbym się gdyby metro dotarło też do osiedla "Argonautae", które zostało już zaakceptowane, a w którego planach zaplanowałem już za wczasu budowę stacji metra ;)

I życzę ci powodzenia w budowie, bo roboty będziesz miał od groma. Jak znajdę czas między własnymi projektami to chętnie pomogę w kopaniu czy czymś innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nwichert    9

Przed założeniem osiedla skontaktuj się ze mną, gdyżÂ zmieniła się nasza polityka co do osiedli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
borsuk    80

Na razie mały fajrant w budowaniu ze względu na naukę. Jednak od przyszłego tygodnia, tego co będzie znowu ruszam z budową. Wiem już jak naprawić mechanizm stacji i mam dwa razy lepszy na to sposób więc powinno działać już normalnie (jak ktoś nie wie - po naciśnięciu przycisku do przywoływania boosterów, booster co prawda przyjeżdżał, lecz przEjeżdzał po nakładce i dalej. Powinien się zatrzymać).

Co do symbolu, tradycyjne "M" jest dobrym pomysłem. Jeżeli ktoś ma jakiś projekt na to, żeby wyglądało estetycznie (nie koniecznie musi być super ogromne i mieć jaskrawe kolory) to niech wrzuci tutaj na forum.

Co do pomocy. Potrzebuję ludzi, którzy czerwony proszek mają w małym palcu, działają sprawnie i szybko - po prostu znają się na działaniu kolejki. Muszą to być też osoby zaufane ponieważ w grę wchodzi rozwalanie klocków na których są cuboidy (ja mam te prawa) - tutaj tak po prostu nie wybiorę osoby. Decyzja w 99,9% należy do Rabusa :)

Jeszcze krótkie info o trasach. Mam mapę serwera i... no kolejka będzie leciała do każdego osiedla i ważniejszych "warp'ów".

@Cytryn pogadaj z Rabusem czy da Ci prawa na rozwalanie klocków na spawnie i pod nim. Powiedz, że potrzebuję kogoś do pomocy. No i rozumiem, że znasz się na czerwonym proszku?

@Ody39 Jak już mówiłem. Do każdego osiedla będzie się jechało. Również jeżeli chcesz pomóc - pisz do Rabusa.

Pozdrawiam,

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KendziorPL    3

Co do pomocy- sam wybudowałem stację metra na swojej mapie, myślę, że wyszło nawet estetycznie.

Co do czerwonego proszku- co dokładniej będzie potrzebne? Wiele rzeczy umiem zrobić, część jeszcze do poćwiczenia.

Zaufany chyba jestem. Już miałem dostęp do miejskiego cuboida, do latarni i do kilku innych miejsc ;)

PS Mogę nagrać jakiś filmik albo ss wrzucić z mojej kolejki, ew. konf na skype ze współdzieleniem ekranu ;)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...