Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
KubaCzarny123

Nowy PC

Rekomendowane odpowiedzi

Atexor    424
Myślałem, że forumpc (Mof nie patrzy), bo tam mają obok logo, że są partnerami moreli i czemu tu technplanet a nie morele :D? Dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na forumpc nie pytałem o PC, bo patrząc jakich oni speców mają, to aż mnie oczy bolą. Moderator kłócił się ze mną w temacie, że 600W do i7 (coś tam) podkręconej do 4,0 Ghz i Radka 7870 wystarczy... Ale tą zniżkę i tak mam. :)

btw. Tamten Dexterr z forum.pcformat nie przypomina Ci kogoś? ;)

Jeszcze Cię spytam jak to jest z tym wejściem cyfrowym do monitora. Na co ono pozwala i czy jest jakaś różnica pomiędzy analogowym. I czy ten monitor od LG, co podałem ma te wejście? [url="http://www.morele.net/monitor-led-lg-e2251s-bn-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-422148/"]http://www.morele.ne...dpixele-422148/[/url]

Edit: Ten LG nie ma cyfrowego.
Znalazłem jeszcze tego Philipsa, ale czy warto dopłacać za cyfrowe złącze?
[url="http://www.morele.net/monitor-led-philips-226v3lsb5-459529/"]http://www.morele.net/monitor-led-philips-226v3lsb5-459529/[/url]

Tąpnięte z SE Neo V Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
No przypomina, ale wątpię, że to on.
Tamten oderator dobrze prawi. Do samej karty graficznej i procesora i7 starczy spokojnie 600W. Przecież nie wspominał o dysku twardym, napędzie, RAM, płycie głównej, czy innych niepotrzebnych bajerach.

Ten monitor jest na wejście D-sub, czyli analogowe. To taka mała wtyczki z 5 dziurkami w jednej i 4 w drugiej linijce. Cyfrowe są szersze. Prawdopodobnie do tego monitora będziesz potrzebował przejściówkę na analog, ale często producenci kart graficznych ją dają do zestawu. Jakoś niby lepsza na cyfrowym, ale ja jakoś nie odczuwam różnicy pomiędzy moim analogowym, a siostry cyfrowym, który ma niby lepsze parametry :I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@UP; Naprawdę ma rację? Nie podałem pełnej specyfikacji tamtego użyszkodnika, ale jestem pewien, że do 8GB RAMu w częstotliwości 2000MHz, Radkowi 7870, i7 podkręconej do 4,0Ghz, dysku Seagate 1TB (ten sam, co ja podałem, tylko że pamięć większa)i kilku innych bajerów typu głośniki od JBL zasilacz 600W niestarczy. Z resztą prawie to powiedziałeś. ;)
...

Co do monitora, to ucieszyłeś mnie tym, nie będę wydawał 80zł więcej na LG z cyfrowym. :)

Edit; Chociaż, ten Philips jest ładny. :3 [url="http://www.morele.net/monitor-led-philips-226v3lsb5-459529/"]http://www.morele.net/monitor-led-philips-226v3lsb5-459529/[/url]

Zestanawiam się jeszcze nad jednym. Ten darmowy montaż podzespołów (jednak wszystkie) ogranicza się jedynie do podpięcia komponentów. OS musiałbym sam instalować. Może bym podołał, ale czy to to trudne jest? Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Windows 7 łatwo się instaluje. Ogólnie dla mnie każdy się łatwo instalowało :D, ale 7 jest wyjątkowo łatwy z kursorem.

A z tym zasilaczem to była ironia, tj. sam zasilacz+procesor+karta graficzna, bez reszty rzeczy i wtedy by 600W starczyło, a wiadomo, że potrzebuje komputer inne bajery :)

Monitor ładny, ale obecnie tylko LG/Samsungi trzymają "renomę".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Huh. Bijemy rekordy, ponad 55 odpowiedzi w temacie. ;)

A jeżeli kupuję ten Win7 to muszę coś ściągać, czy dostaję dwa nośniki z systemem?
Pewnie z 4h na zainstalowanie sterowników jeszcze. ;)

Edit: Odpowiedz mi tylko na to i daję Ci spokój, bo Ci żyć nie daję. :) Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Ja mam 2 płytki z 2 Windowsami 7. Jedna HP x32, a druga HP x64, obydwie to płyty DVD na 1 krążku :)
U mnie pozbieranie komputera do "kupy",c zyli sterowniki, pliki stronicowania, usługi, acrobaty readery, kadu, firefoxy, javy - wszystko trwa koło 5h.

Mało coś odpowiedzi, co to jest 55 - są bardziej zaspamione tematy. Może podsuniemy jakiś temat do offtopu? Ekhmm, nie lubię koni, nienawidzę, wręcz nie trawię psów, a kocham koty <3. A ty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Potym co napisałeś uznałem, że nie chcę m się w to bawić i dodałem instalację OS i sterowników do koszyka.

Zapomniałem o najważniejszym... Jak to jest z dwoma monitorami?
1.Da się podpiąć pod ten PC kolejny monitor, bo karta graficzna obsługuje do trzech.
2. Jak to jest wtedy z dyskami i programami? Jak zainstaluję na 1. dysku BF3, to mogę grać na dwóch monitorach w niego?
3. Do dwóch monitorów starczy ten jeden HDD z 500GB pojemnościi?
4. Wydajność... dużo stracę na FPS, gdy z kolegą we dwójkę na Ultra grać w BF3 nam się zachce?
...
Kurde, obiecałem, że dziś już nie będę Cię dręczył.

Koty? Hm... też je lubię, ale wolę szynszyle. A może jeszcze zaprosimy Mofa, borsuka i innych do zabawy? Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
No możemy pozapraszać. Chodźta chłopy!
A z tą instalacją serio nie jest trudno. Bo prostu dla mnie zabawą jest ustawianie wszystkiego, aby hulało i upiększanie każdego elementu :D.

1. Da się. Karta powinna mieć dodatkowe sloty.
2. Można, ale monitory też muszą mieć jakieś kryteria czy co. Niezbyt "specjalne", ale jakieś LCD, najlepiej identyczne. Nie wiem dokładnie, bo tylko raz podpinałem drugi monitor na próbę i nie grałem na nich ... i to tak, że miałem 2x to samo na 2 monitorach.
3. A co ma dysk do monitora? Może być nawet 15GB, nie dysk od tego.
4. Nie wiem jak z BF3 i monitorami, ale jeśli zamierasz mieć rozszerzony ekran (nie podwojony), tj. bardziej panoramiczny czy co, to FPS lecą, oj lecą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To już wysyłam list do Świętego, chcę monitor. :3

3. Chyba mnie nie zrozumiałeś (albo ja źle napisałem, co jest bardziej prawdopodobne ). Chodziło mi, czy wystarczy jeden dysk na dwa monitory, ew. dzielenie na partycje?

A jak się ma telewizja w PC? Ostatnio czytałem w PCFormacie, że w USB za 60 zł dobry tuner się kupi. Do każdego monitora się da?
...

affib's zawitał! Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
3. Dalej nie rozumiem, co ma partycja i dysk do minotorów.

Na dysku wszystko się składuje, procesor przelicza, karta graficzna też i od niej wychodzi info do monitora co i jak ma wyświetlać, ew. do 2 monitorów. Nie ma tak, że masz np. 2 monitory, a na jednym masz Windows XP i grasz w Tibię a na drugim masz Windows 7 i kampisz na de_dust 2 W Counter-Strike. Rozumiesz? Albo, czy to ja dobrze rozumiem D:?

Telewizja w PC - słyszałem o tym, jest to możliwe i sam chciałem takie coś kupić. Wygląda to podobnie do karty graficznej/dźwiękowej (innej wersji nie spotykałem, chociaż znając technologię i udziwnienia, pewnie już jest jako Pendrive), gdzie podłączasz kabel z telewizora. Chciałem kupić, bo w maju 2013 ma się skończyć telewizja analogowa (Śląskie) i trzeba by coś zrobić.

Do monitora ... Chyba tak, nie słyszałem o przeszkodzie, bo to się podpina jak kartę graficzną pod PCI-E i sygnał przez płytę główną i kartę graficzną do monitora, tj. wyświetlacza. Podobno są jakieś piloty jeszcze do tego, oprogramowania czy co :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kamil07    21
Jeśli chodzi o 2 monitory,to na karcie muszą być 2 wyjścia i minimalnie karta 1GB.A jak to jest w praktyce? Masz 2 monitory.Lewy i prawy.Na lewym masz główny ekran (tzn pasek zadań itd) a na prawym masz duplikat lewego monitora bez paska zadań,a z 1 możesz przenieść ikonki,okna,programy na drugi.Jeśli coś jest nie zrozumiałe to pisz ;D

@Off A i ja mam Chomika xD Edytowane przez Kamil07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli jak będę miał dwa monitory i jeden Win7 to nie mogę grać na jednym kompie np. w LoL'a, a na drugim w BF3?:(

Atexorze, a czy na pewno da się OC procka zrobić, bo ekipa infoBIT.pl co innego pisze. Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Chciałbyś, tak się nie da:D
Coś jeszcze dusza pragnie :)?

P.S.Kamil07, jak masz na imię? A ty KubaCzarny123?
P.S.2. Siostra miała chomika, a raczej chomiczkę (?), taka wredna, gryzła wszystkich i wszystko i nigdy z akwarium przez to nie wychodziła D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kamil07    21
No,ale możesz na głównym monitorze grać w grę,a na drugim mieć np gie gie,skajpaja lub Tim Spika

P.S: Hmmmm...no nie wiem.Ja jestem Macieg,a Kuba może Pszemeg xD
P.S.2: Moje są zawsze tak wychowane,że by nawet muchy nie tknął.A zawsze lokatorzy mojego domu się go boją xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeszcze mi Kamilu powiedz, czy na tym MOBO można wysoko podkręcić procek?

P.S.1: Ja się zwe Jakub, ale przyjaciele mówią na mnie Kuba. :1)
P.S.2: Ja miałem tylko jedno zwierze w rzyciu- papugę falistą. Było to jeszcze w przedszkolu, a że miałem bujną wyobraźnie nazwałem go Stefan. A na drugie Pszemek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Na Asrock się zbytnio nie znam, jakie są, tylko tyle co "powinien posiadać". Wiesz, ASUSowski ze mnie chłopak. Jednak patrząc na specyfikację, to wydaje się OK.

P.S. Znajdź ktoś temat na P.S.'y bo nie mam pomysłu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kamil07    21
Ja do nowego kompa biorę LG
Coś z tych 2:
- http://allegro.pl/monitor-19-lg-flatron-e1942c-led-5ms-5000000-1-i2672383434.html
- http://allegro.pl/monitor-lcd-lg-flatron-w1946s-bf-19-tanio-i2692051980.html

P.S: Ja czytam Metro 2033 i następnie na półce czeka Metro 2034

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Ja jakiegoś Samsung'a z 1080p, bo mniejszych to się nie opłaca, tylko trzeba mieć sprzęt aby wyrobił aż tyle pikseli naraz...

P.S. Grałeś w Metro 2033? Przeszedłem ze zwykłym i alternatywnym zakończeniem. Pierwsza książka jaką kupiłem to Metro 2033. Przeczytałem około 100 stron,a potem się zaczął rok szkolny ... i tak do teraz ._.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kamil, biorąc pod uwagę odległość monitora od krzesła i moje problemy ze wzrokiem, 21,5'' to dobre rozwiązanie.

Atexorze, jeszcze jedno (nie ostatnie :( ) pytanie. Jak to się ma z dziękujemy kart w PC? Kupuję sobie oddzielnie, czy mogę w obudowie jakoś? Ew. Poleć jakieś zgrabne CASE do 200zł. ;3

P.S.: Metro 2033 przeczytałem w parę dni

Zmieniłem zasilacz, bo przecena jest akurat. :)
Tu z LG http://www.morele.net/inventory/info/7u6rU4/ , a tu z Samsungiem http://www.morele.net/inventory/info/7u6rU4/
Taniej wyszło. :3 Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atex, nowy zestawik: [url="http://www.morele.net/inventory/info/gTf8X0/%20%20Z"]http://www.morele.ne...info/gTf8X0/��Z[/url] myślą o OC. :)

A tak coś jeszcze dodam, bo mi się nie chce przepisywać.

Przygotuj się na długą historię.
[spoiler]
Nie jest to konfiguracja złożona przeze mnie, tylko informatyka.
Rzekł, że wkładając GTX660 do tego zestawu, nie wykorzystam jego możliwości nawet w połowie. [url="http://www.morele.net/inventory/info/jyGSnB/"]http://www.morele.ne...ry/info/jyGSnB/[/url]

Chyba, że jest inaczej?

PC złożony przez tą panią:
CPU: AMD FX-8120|3,1GH|16MB cache|Black Edition| - 643zł
MOBO: Asrock A75 Pro4 - 284zł
HDD: WD Blue|3,5"|500GB|7200RPm|SATA/600|16MB cache - 251zł
DVD: LG Super Multi SATA - 80zł
RAM: ADATA 8GB|2x4GB|1333MHz|DDR3|CL9 - 136zł
GPU: ZOTAC GeForce GTX650 AMP! Edition|2GB DDR5125bit - 580zł
Zasilacz: Corsair CX Series 600W - 268zł
CASE: Aerocool PGS Strik-X - 244zł
Desktop: Microsoft Wireless Desktop 2000 - 134zł
Karta Wi-Fi: TP-Link TL-WN881ND - 69zł
Głośniki: Logitech Z130 - 87zł

+ jeszcze monitor, który podawałem wcześniej.[/spoiler]

I właśnie, Kamilu. Mógłbyś to wytłumaczyć dogłębnie i tak, aby mama zrozumiała? :) Tak jak ty to robisz najlepiej. Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Jutro to wszystko na spokojnie przejrzę i wyjaśnię, bo tylko na chwilkę wbiłem i muszę lecieć.
O co chodzi z "Jak to się ma z dziękujemy kart w PC?" Dziękujemy Kart? Co to?
Wyjaśnij co to jest w tym Spoiler, kto to napisał, było to dla twojej mamy od tego kogoś i mam to "spolszczyć", ale kim ten znajomy informatyk, bo nie wiem o co chodzi :I ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To jest fragment z mojego wątku na innym forum (wiem, jestem leniwy).
Pamiętasz, jak Ci mówiłem o tej wycenie w sklepie? Dałem w mailu ten zestaw złożony przeze mnie, ale został okrzyknięty beznadziejnym.Komentarz informatyka: (czytam z kartki)
"Grafika wywalona w kosmos a do tego:
-za słaby zasilacz
-za słaba płyta główna
-lepiej wziąć słabszy i5, bo da się wymienić
-karta sieciowa lepsza wewnętrzna (i tu jej nie rozumiem, bo karta sieciowa jest zintegrowana, tylko karte Wi-Fi trzeba kupić)"

to tyle.

A mi chodzi, żebyś wytłumaczył mojej mamie (trochę wie o co chodzi), dlaczego zestaw polecony przez informatyka jest gorszy. ;) Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
[quote]
Nie jest to konfiguracja złożona przeze mnie, tylko informatyka.
Rzekł, że wkładając GTX660 do tego zestawu, nie wykorzystam jego możliwości nawet w połowie. [url="http://www.morele.net/inventory/info/jyGSnB/"]http://www.morele.ne...ry/info/jyGSnB/[/url]

Proszę o dogłębny komentarz, który zrówna mą mamę z ziemią i udowodni jej, że zestaw złożony przeze mnie jest lepszy.
Chyba, że jest inaczej?

PC złożony przez tą panią:
CPU: AMD FX-8120|3,1GH|16MB cache|Black Edition| - 643zł - [color=#0000ff]Po pierwsze, AMD. Jest to znana firma jak np. wytwory czekoladopodobne. Niby istnieje, ale komu to podchodzi? Są zapaleńcy, ale ja osobiście nie preferuję. Dla mnie obecnym liderem i zwycięzcą na rynku jest firma Intel. Dodatkowo, jakby pani informatyk nie wiedziała, to procesory z 8 rdzeniami AMD, to wielkie NIEWYPAŁY. Polecam poczytać w google, którego wiedza jest nieograniczona. Nie dosyć, że nie radzą sobie z zadaniami jednowątkowymi, zużywają ogromne pokłady energii, to wydajność jest nie do końca dobra. Do tego te 8 rdzeni to chyba tylko "teoretyczne" są, to obecnie praktycznie żadna aplikacja ich nie wykorzystuje. Coraz więcej aplikacji jest pisanych (tudzież tworzonych), aby wykorzystywały 4 rdzenie, czyli typowe w dzisiejszych czasach procesory. Reasumując, chciałbym dodać ranking-test wydajnościowy różnych procesorów. Znajduje się on na stronie: [url="http://www.jaki-procesor.pl/"]http://www.jaki-procesor.pl/[/url] Na górze strony widać same kropki, niebieskie "najwyżej" to procesory Intel'a, a czerwone niżej to AMD. Chyba nie muszę nic więcej mówić, nieprawdaż? Osobiście preferowałbym stosunek/jakość/cena/podkręcanie procesor Intel i5 2500k, gdzie "k" oznacza, że ma odblokowany mnożnik, czyli "taki dżinks", przez który nasz procesor może zostać lepiej podkręcony i grzejąc się raptem kilka stopni w górę możemy uzyskać wydajność nawet (na moje oko) o 30% większą.[/color]

MOBO: Asrock A75 Pro4 - 284zł - [color=#0000ff]Asrock obecnie wybija się z płytami głównymi w górę. Jest tańszym zamiennikiem MOBO (płyt głównych) firmy ASUS, która jest przeze mnie bezkrytycznie popierana (nacjonalizm komputerowy się u mnie odzywa :)). Jednakże: wyczytałem, że ten model wg. testów ma bardzo słabe możliwości umożliwiające podkręcanie procesorów. Mogłaby Pani spytać, dlaczego, skoro to nie ją podkręcamy, a procesor. Wytłumaczenie jest proste. Mogę to podać to na przykładzie, trochę rasistowskim, ale nie przychodzi mi nic innego do głowy:[/color]
[color=#0000ff]w czasach renesansu (po średniowieczu) mamy 2 murzynów-niewolników na 2 różnych gospodarstwach. Jeden jest w dobrym gospodarstwie, ma dobre wyżywienie, odzież i dobrze się rozwija, intelektualnie i fizycznie. Na drugim zaś, drugi z nich ma właściciela - starego grzyba i sknerę - który każe mu harować w pocie czoła przez cały dzień i karmi go 2 kromkami chleba i szklanką wody. Który będzie pracował efektywniej? Oczywiście, że pierwszy. Tak samo jest z płytami głównymi. Dobra płyta odpowiednio przesyła informację między podzespołami, nie grzeje się i daje możliwości w podkręcaniu. Ta niestety tej możliwości nie posiada (sknera!). Praktycznie wszystkie ASUS'owe posiadają, jednakże często należy doliczyć do ich ceny ok. 100zł za znaczek ASUS (tak to nazywam, bo: kupi Pani białą koszulkę za 30zł, ale jak pojawi się tam znaczek Nike to już 70zł). Poza tym płyta nie posiada slotu (miejsca do włożenia) w wersji 3.0, który jest obsługiwany przez praktycznie najnowsze karty graficzne i jest 2x bardziej wydajniejszy od poprzednika 2.0. Zaletą jest przynajmniej to, że ma sloty na USB 3.0, także posiadające wielką różnicę w przesyłaniu danych z obecnie znanym USB. Jednak osobiście bym jej nie kupił.[/color]

HDD: WD Blue|3,5"|500GB|7200RPm|SATA/600|16MB cache - 251zł [color=#0000ff]Dobry model, znanej i dobrej firmy. Do codziennych zastosowań taki jest odpowiedni. Jest jeszcze drugi rodzaj dysków, NIEWIARYGODNIE szybszych (zasada działania tych drugich podobna do pendrive), ale za to bardzo drogich. Sam mi się marzy ten drugi, ale cóż ... Polska :)
DVD: LG Super Multi SATA - 80zł[/color]

RAM: ADATA 8GB|2x4GB|1333MHz|DDR3|CL9 - 136zł [color=#0000ff]Co to ma być za firma? Obecnie na rynku liczą się Kingston&Patriot&Corsair&GoodRam. Nic więcej, żadne jakieś chińskie podróby czy co. Cena za 8GB RAM powinna wynosić co najmniej 160zł (pow. 200 to są b. dobre!). Te firmy gwarantują zachowanie cykli zegara (tj. pracowały z taką samą prędkością), nie grzanie się RAM a także ich długą i bezawaryjną żywotność.[/color]

GPU: ZOTAC GeForce GTX650 AMP! Edition|2GB DDR5125bit - 580zł[color=#0000ff] Szczerze, to tu mi szkoda farby na klawiaturze. Karta nie jest słaba, porównując np. z komputerem z przez 6 lat, ale to nie na dzisiejsze czasy. To jest "tani model, aby było". Pochodzi z serii najnowszych kart graficznych najlepszej wg. mnie firmy NVIDIA (chipset od NVIDIA jest), jednak jest to tani model, taki chwyt marketingowy, aby ludzie się nabrali myśląc, że kupują coś dobrego (przyrównanie do wyrobów czekoladopodobnych). Mam kartę graficzną GTX 570z poprzedniej serii, która obecnie chodzi w cenie 2x droższej od tej.To chyba o czymś świadczy? Obecnie to albo GTX 580 (z poprz. serii), albo wg. mnie najlepsze jakość/cena to GTX 680 lub minimalnie słabsza GTX 670. Karta GTX 690 wymaga małej elektrowni (w cudzysłowiu) oraz ciężkiego portfela. Kurczę, a jednak zmarnowałem farbę na klawiaturze :/[/color]

Zasilacz: Corsair CX Series 600W - 268zł [color=#0000ff]600W dla mnie za mało, mimo że firma dobra. Na model już nie patrzę, bo w ciągu 4 stron tego tematu już wyjaśniłem chyba znacząco jaki zasilacz (Pani syn może pokazać, co i jak :)). Jeśli komputer ma się "nie męczyć", działać stabilnie i ew. dobrym do podkręcania, to te 650, a najlepiej 700W powinien mieć. Niestety, ale techniak idzie do przodu. Jeszcze 10 lat temu burżuazją było posiadanie "mocnego zasilacza 350W", a teraz to np. ten komputer nawet by nie zastartował pewnie na 500 (nie reagował przy włączaniu klawisza).[/color]
CASE: Aerocool PGS Strik-X - 244zł - [color=#0000ff]Ludzie narzekają na plastik, że niby jest marnej jakości. Jak dla mnie minusem jest brak wtyków USB 3.0 na panelu przednim obudowy. Przynajmniej w miarę wygląd (średnio mi podchodzi, ale zawsze coś :p), a także takie miejsca do rurek na ew. chłodzenie cieczą (tzw. wodne) i najważniejsze dla mnie - zasilacz na dole. Jestem w klasie mat-fiz (rozszerzenie), więc logiczne dla mnie jest, że jak się da zasilacz do góry nogami na górze obudowy, który wdmuch*je zimne powietrze, a ciepłe wewnątrz leci do góry, to w środku się "wszystko kiełbasi", tak jak w żołądku po zjedzenie ogórków kiszonych i śmietany osiemnastki. Istna rewolucja. Dla mnie ... neutralna obudowa, są lepsze, ale w ostateczności ... niech będzie.[/color]

OS: Windows 7 Home Premium PL 64bit OEM - 398zł [color=#0000ff]W porządku. Najlepszy do domowych zastosowań (chociaż ja bym wolał Professional, bo lubię grzebać ... no i wiadomo. Ale pani, do gier, pracy itp. starczy ten HP).[/color]

Desktop: Microsoft Wireless Desktop 2000 - 134zł [color=#0000ff]Nie jestem przekonany do urządzeń Microsoft'u od Xbox'a zaczynająć, a na urządzeniach wskazujących kończąc. Dodatkowo niezbyt podoba mi się sprzęt bezprzewodowy. Dla mnie 2 kabelki mnie nie zbawią, a nie muszę się martwić o wyładowanie bateryjek/akumulatora (czy co to tam jest) [s]po całym dniu[/s] po kilku godzinkach na komputerze. Firmy, które polecam do Logitech, lub a4Tech, a także droższy i respektowany przez graczy Razer.[/color] [color=#0000ff][url="http://allegro.pl/klawiatura-logitech-g510-gaming-lcd-dla-graczy-i2683369222.html"]Ta mi się[/url] bardzo podoba z uwagi na design, ale wiem że nie na mój portfel, a także nie korzystałbym z tych klawiszy dodatkowych ... poza podświetleniem :p[/color]

Karta Wi-Fi: TP-Link TL-WN881ND - 69zł [color=#0000ff]TP-Link firmą dobrą jest i nie przepłaca się (jak Yoda ze Star Wars :D). Ogólnie karta jest dobra. Ma daleki zasięg, dużą możliwość przesyłu danych (300 mbit, mój TP-Link z przed 1,5 roku ma jakoś niecałe 60), a także najnowsze standardy Wi-Fi b/g/n.[/color]

Głośniki: Logitech Z130 - 87zł [color=#0000ff]Logitech'y charakteryzują się dobrymi głośnikami z dobrym, czystym dźwiękiem i basem. Co prada ja bym wolał Creative, ale tym raczej nie mam nic do zarzucenia. Dodatkowym plusem jest wyjście Mini-Jack na np. słuchawki na jednym głośniku.[/color]

[color=#0000ff]Pozdrawiam serdecznie Panią Mamę, forumowicz :)[/color]

+ jeszcze monitor, który podawałem wcześniej.
[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Gość MaciusSliczny
      Przez Gość MaciusSliczny
      Kochana, najlepsza, najmądrzejsza, najśliczniejsza itp. itd. ekipo serwera Freebuild. Bardzo proszę, aby KAŻDY napisał do siebie MINIMUM 2 kontakty. (
      Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
      , Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
       - proszę o taki, gdzie często zaglądacie. Żebyśmy mogli szybko skontaktować się z Wami). Proszę, o uzupełnienie tego w trybie NATYCHMIASTOWYM. Swoje kontakty piszemy w osobnym poście!  
      HeadAdmin
      MaciusSliczny:

SuperMod

Mod

KidMod

Mikelen1111

Architekt
      NerevarDZN
      Atukam72
      SlippyMaster

Pomocnicy
      _Kali
      CallOfCafe
      Michal_Aniol
      blake906
      Ventac
      sqn_x_x

<3
      Gumji_Jagodka
    • Przez KakssPL
      Tak ja też robię skiny dla innych. Wykorzystuję do nich program Gimp2.
      Zrobiłem w nim kilka skinów (głównie dla siebie =D) i teraz mam zamiar zrobić skiny dla tych co wolą zwalać robote na innych :p albo nie potrafią samemu zrobić sobie tekstury.
      Obecnie używam skórki, którą zrobiłem w ten sposób, więdz jak mnie złapiecie w grze to możecie zobaczyć ją.

Piszcie pod tym tematem jak chcecie nowy skin i ewentualnie:
      -Tematyka (skinu)
      -Kolorystyka -\\-
      -Zarost -\\-
      -Inne -\\-

Obecnie pracuję nad:
      -Skin dla Skeksixer
      - Skin elfa dla Zenn123

Gotowe skiny czekające na opinie:
      -Skin dla JediGaming [attachment=1335:Skin dla JediGaming.png]

Skiny ocenione pozytywnie:
      -Skin Rockmana dla 2_Kali [attachment=1326:Skin dla Kali.png]
      -Skin Żołnierza dla Ole_00 [attachment=1325:123.png]
    • Przez JV1
      [center]Dopiero założyłem konto na minecraft.pl [/center]
    • Przez kubex
      Zapewne zauważyliście w moim pierwszym tekście przekreślone pismo.
      Daje to efekt po prostu [s]nudny[/s] komiczny i chodzi o to żeby było śmiesznie .
      Czyli np. ....da to po prostu wynik [s]zły[/s] dobry......
      Chodzi o to żeby mój blog nie był nudny.
      Dobra, myślę że w tym poście wystarczy już moich wypocin.
      Enjoy!
      kubex/masterkubala
  • Dodaj nową pozycję...