Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Mroku

Laptop do gry w Minecrafta?

Rekomendowane odpowiedzi

Mroku    0
Witam
Pierwszy raz piszę na tym forum, a więc może to zła kategoria, ale do rzeczy. Znalazłem takiego laptopa: [url="http://www.x-kom.pl/p/104168-notebook-laptop-15,6-toshiba-satellite-p855-10l-i5-3210m-16gb-1000-dvd-rw-7hp64.html"]http://www.x-kom.pl/p/104168-notebook-laptop-15,6-toshiba-satellite-p855-10l-i5-3210m-16gb-1000-dvd-rw-7hp64.html[/url] i mam pytanie. Posiada ktoś z was takiego lapka u siebie? Gra tu będzie elegancko chodziła? Aktualnie mam takiego ze zintegrowaną grafą i 1gb ram xD. Lagi jak nie wiem co. Chcę właśnie coś takiego w niedługim okresie czasu kupić. Nie chcę się ponownie denerwować, że minecraft nie chodzi. Proszę o pomoc
Z Góry
Dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70
Hej!!! tez mam laptopa ale wolę grać na pc ("stacjonarnym" jak kto woli) bo mam tu (nie laptop) windows 7 i mi się nie zacina (wiem ze to nie kwestia systemu operacyjnego ale win7 i tak jest lepszy od win XP) a gdy gram na laptopie ( winXP ) strasznie mi się zacina ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107
@Ewelina_70: Aha...
@Mroku: Z tego co widze laptopa opłaca się brać, Minecraft nie będzie ci lagował, a raczej będzie płynnie działał i może będziesz miał na shaderach 60 fpsów. Na taką cenę bym się skusił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mroku    0
@KaoPL Dzięki za odpowiedź. Jak widzielibyście tu Stacjonarkę do 2300 +/-. Taka cena dlatego, że system monitor itp. Umielibyście coś złożyć czy wchodzić na fora bardziej specjalizujące się w tych sprawach. Stacjonarka = większe możliwości rozbudowy itp.
No i zapomniałem komp nie ma być do BF3 i innych bo mam PS3. Więc w BF`a, Max Payne`a nie będę na kompie grał :-) Edytowane przez Mroku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
thecreeper    1
Ja gram na 2 letnim MSI GX-627 i jak ustawię wszystko na full to też potrafi nieźle zalagować, nie mówię już o instalowaniu modów z nowymi zwierzetami czy potworami bo wtedy to już mam normalnie pokaz slajdów :p Minecraft to dziwna gra, na tym sprzecie mogę grać w najnowsze gry ale mody do MC mi się tną :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107
Mroku, na naszym forum jest spec, który zajmuje się tym. Jego nick to Atexor. On ci poradzi, czy złożyć, czy kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKuti    0
Ja używam i blaszaka jak i laptopa... Jest kilka problemów z lapkami zazwyczaj:
- Tani laptop zintegrowana grafika
- Drogi laptop grafika mobilna z możliwością wymiany ale cena
- Chłodzenie pasywne + przegrzewanie się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...