Patryk Atłas 0 Napisano 23 Wrzesień 2012 Witam, piszę z dość irytującym problemem. Mianowicie chciałem pograć sobie w minecrafta z modem Millénaire. Wymaga on zainstalowania Forge i tutaj zaczyna się problem. Bo gdy tylko forge siedzi sobie wygodnie w minecraft.jar z usuniętym META-INF, gra się nie włącza. Pasek staje przy końcu ładowania z napisem "Done Loading". Nic się nie rusza, szukałem loga z crashem, lecz też nic nie ma. Dodam uprzedając pytania: forge instalowane na czystym minecrafcie i meta inf usunięte. Macie jakieś propozycje? albo dałby radę ktoś podrzucić minecraft.jar do minecrafta 1.3.2 z zainstalowanym Forge? byłbym wdzięczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Yoogi Googi 2 Napisano 27 Wrzesień 2012 męczyłem się z tym [color=#008000]DUŻO[/color] czasu... dam parę wskazówek, bo nie chce stracić nastepnej godziny. -forge ma strasznie dziwnie podobne wersje do miencrafta 3.1.3 ~~ więc łatwo pomylić sie przy instalacji -50% forge w googlach to błędne wersje -istnieją sugestie aby nie kasować META-INF (osobiście nie pamiętam, ale wydaję mi się, że też nie kasowałem) -spróbuj na innych silnikach, może ten mod pójdzie na bukkita czy coś (ostatecznie po zainstalowaniu forge znalazłem odpowiednik z bukkita, pod inną nazwą, a plugin wręcz ten sam) [color=#008000]//Chormon[/color] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 maties7 13 Napisano 29 Wrzesień 2012 (edytowane) [quote name='Yoogi Googi' timestamp='1348789330' post='94727'] -50% forge w googlach to błędne wersje [/quote] Ehh... najnowsze wersje zawsze można znaleźć tutaj http://www.minecraftforge.net/forum/index.php/topic,5.0.html . Polecam ściągać wersję "Recommended". Edytowane 29 Wrzesień 2012 przez maties7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Antek Marczak 0 Napisano 7 Październik 2012 W 1.3 Minecraft Forge Universal ma odrazu modloadera. Wgrywanie dwa razy modloadera nie kończy się dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi