Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Patryk Atłas

Forge

Pytanie

Witam, piszę z dość irytującym problemem. Mianowicie chciałem pograć sobie w minecrafta z modem Millénaire. Wymaga on zainstalowania Forge i tutaj zaczyna się problem. Bo gdy tylko forge siedzi sobie wygodnie w minecraft.jar z usuniętym META-INF, gra się nie włącza. Pasek staje przy końcu ładowania z napisem "Done Loading". Nic się nie rusza, szukałem loga z crashem, lecz też nic nie ma. Dodam uprzedając pytania: forge instalowane na czystym minecrafcie i meta inf usunięte. Macie jakieś propozycje? albo dałby radę ktoś podrzucić minecraft.jar do minecrafta 1.3.2 z zainstalowanym Forge? byłbym wdzięczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Yoogi Googi    2
męczyłem się z tym [color=#008000]DUŻO[/color] czasu... dam parę wskazówek, bo nie chce stracić nastepnej godziny.

-forge ma strasznie dziwnie podobne wersje do miencrafta 3.1.3 ~~ więc łatwo pomylić sie przy instalacji
-50% forge w googlach to błędne wersje
-istnieją sugestie aby nie kasować META-INF (osobiście nie pamiętam, ale wydaję mi się, że też nie kasowałem)
-spróbuj na innych silnikach, może ten mod pójdzie na bukkita czy coś (ostatecznie po zainstalowaniu forge znalazłem odpowiednik z bukkita, pod inną nazwą, a plugin wręcz ten sam)

[color=#008000]//Chormon[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
[quote name='Yoogi Googi' timestamp='1348789330' post='94727']
-50% forge w googlach to błędne wersje
[/quote]

Ehh... najnowsze wersje zawsze można znaleźć tutaj http://www.minecraftforge.net/forum/index.php/topic,5.0.html . Polecam ściągać wersję "Recommended". Edytowane przez maties7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...