Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Serek

Grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Serek   
Gość Serek
Hej,

Mam do was takie pytanie:
Polecacie/Znacie jakieś grafiki na których np. Skyrim pójdzie na najwyższych detalach,Crysis III będzie ładnie chodzić oraz większość nowych gier będzie chodzić płynnie i z bardzo dobrą jakością ?

Nie pisze ceny która mnie interesuje, ale żeby była przynajmniej w granicach rozsądku. Edytowane przez Serek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Serek' timestamp='1347696104' post='93431']
Nie pisze ceny która mnie interesuje, ale żeby była przynajmniej w granicach rozsądku.
[/quote]
Zależy co uważasz za rozsądną cenę.
GTX670 i 660Ti to bardzo opłacalne karty patrząc na ich możliwości (~1700 i ~1400zł).
A jak jesteś superduper mega oszczędny to Radeon zaprasza ale ja się na nich wcale nie znam.
7850 i w górę powinno styknąć.

Zawsze można też pójść w starsze modele jak GTX570, jest tańszy ale oferuje mniejszą wydajność i większy pobór prądu, na dłuższą metę wyjdzie drożej od serii 600.

[url="http://www.hwcompare.com/"]Tutaj[/url] masz porównania wydajności, TDP i niżej ceny w różnych sklepach, jak masz znajomego w USA to kupuj przez newegg, wyjdzie nawet 20-30% taniej niż w polsce.
Pamiętaj też że kupując najnowsze GPU reszta sprzętu też musi być bardzo dobra, źle dobrany ram czy stary piecyk bądź kiepski zasilacz i marny chipset to strata wydajności.
Podaj najlepiej swoją obecną specyfikację bo pod C2Q czy starego Phenoma nie ma sensu pchać tak highendowej karty bo i tak nie rozwinie skrzydeł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Serek   
Gość Serek
Grafika - NVIDIA GeForce 9500 GT
Procesor - AMD Athlon II X4 640
Pamięć Ram - 4096 Mb
Windows 7

Jeśli razem z grafiką trzeba coś jeszcze zmodyfikować , to jestem otwarty na propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
RAM: Dokładniej proszę.
Procek: nie jest specjalnie zły ale imho za stary na to co wymieniłem wyżej.
GPU: To je parodia, zmiana na coś pokroju GTX560Ti czy 570 to byłby szok.
Podaj też jakie masz mobo i zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...