Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
CruzeR

Jak zbudować efektywny mob grinder

Rekomendowane odpowiedzi

CruzeR    1
Tak jak w temacie : )

[url="http://www.youtube.com/watch?v=K4Zpkd88d54"]http://www.youtube.com/watch?v=K4Zpkd88d54[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
powierzchnia spawnująca jest mała + mogą się tam pojawiać endermany i pająki co obniża dodatkowo ilość "pożytecznych" mobów + w rozwiązaniu które zaprezentowałeś trzeba co chwile ciągać dźwignię która jest tuż obok MB, czyli dodatkowo trzeba biegać w tę i z powrotem bo przypominam że jak będziesz stał bliżej niż 23 kratki to ci się nic nie pojawi + jak chcesz budować "piętra" to istnieją co najmniej dwa bardziej "wydajne" systemy pochłaniające mniej zasobów + naspawnowanie mobków jajkami to nie jest sposób na testowanie wydajności tylko przepustowości

i przestań mi wysyłać PMy że hejtuję bo się ośmieszasz.
ty dziecko hejtu na oczy nie widziałeś... Edytowane przez Karimiri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CruzeR    1
[quote name='Karimiri' timestamp='1347736745' post='93547']
powierzchnia spawnująca jest mała + mogą się tam pojawiać endermany i pająki co obniża dodatkowo ilość "pożytecznych" mobów + w rozwiązaniu które zaprezentowałeś trzeba co chwile ciągać dźwignię która jest tuż obok MB, czyli dodatkowo trzeba biegać w tę i z powrotem bo przypominam że jak będziesz stał bliżej niż 23 kratki to ci się nic nie pojawi + jak chcesz budować "piętra" to istnieją co najmniej dwa bardziej "wydajne" systemy pochłaniające mniej zasobów + naspawnowanie mobków jajkami to nie jest sposób na testowanie wydajności tylko przepustowości

i przestań mi wysyłać PMy że hejtuję bo się ośmieszasz.
ty dziecko hejtu na oczy nie widziałeś...
[/quote]

To jest tylko jedno pieterko. które można poszerzac otrzymujac nieskonczana przestrzen.
Poza tym pajaki i endermany w cale nie powoduja spadku wydajnosci bo i one sa "mielone"
A spawnowalem mobki by sprawdzic czy spalarka dziala tak jak trzeba.
Zrob lepszy to zwroce honor bo narazie marudzisz na prace kazdego samemu nie potrafiac zrobic nic innego od szalasu z drabinkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
[quote name='CruzeR' timestamp='1347738867' post='93560']
Poza tym pajaki i endermany w cale nie powoduja spadku wydajnosci bo i one sa "mielone"
[/quote]
nie nie są bo endermany się teleportują po zetknięciu z wodą, a pająki mają tendencję do włażenia na ściany i zapychanie "rur"

[quote]
Zrob lepszy to zwroce honor bo narazie marudzisz na prace kazdego samemu nie potrafiac zrobic nic innego od szalasu z drabinkami.
[/quote]
po pierwsze nie każdego, bo tu jest forum i jeżeli ktośtu przychodzi i coś zamieszcza to chce aby inni użytkownicy wyrazili o tym swoją opinię, i to jest moja opinia.
po drugie nie mam po co,bo bardzo dobre i wydajne rozwiązania już zostały wymyślone dawno temu i niespecjalnie da się je w jakikolwiek sposób na obecną wersję udoskonalić
po trzecie, zdecyduj się czy chcesz tą dyskusję prowadzić tutaj, na PW, czy na GG bo takie teksty:
[code]
(21:54:23) 7751883:
Frajer
[/code]
to sobie możesz do kolegów jeśli ich kiedyś będziesz miał a nie do mnie.
chciałeś uzasadnienia ? dostałeś, a jak ci się nie podoba i się z nim nie zgadasz to jest tylko i wyłącznie twoja sprawa, ale nie narzucaj innym swojego "światopoglądu"

argument "to zrób lepszy to zwrócę honor" brzmi co najmniej żałośnie ze strony człowieka który nie ma nawet oryginalnego MC

edit:
[code]
(22:12:41) 7751883:
To co teraz napisze tez na forum wyslesz?
(22:12:45) 7751883:
...[/code]
tak Edytowane przez Karimiri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CruzeR    1
[quote name='Karimiri' timestamp='1347739309' post='93561']
nie nie są bo endermany się teleportują po zetknięciu z wodą, a pająki mają tendencję do włażenia na ściany i zapychanie "rur"

po pierwsze nie każdego, bo tu jest forum i jeżeli ktośtu przychodzi i coś zamieszcza to chce aby inni użytkownicy wyrazili o tym swoją opinię, i to jest moja opinia.
po drugie nie mam po co,bo bardzo dobre i wydajne rozwiązania już zostały wymyślone dawno temu i niespecjalnie da się je w jakikolwiek sposób na obecną wersję udoskonalić
po trzecie, zdecyduj się czy chcesz tą dyskusję prowadzić tutaj, na PW, czy na GG bo takie teksty:
[code]
(21:54:23) 7751883:
Frajer
[/code]
to sobie możesz do kolegów jeśli ich kiedyś będziesz miał a nie do mnie.
chciałeś uzasadnienia ? dostałeś

argument "to zrób lepszy to zwrócę honor" brzmi co najmniej żałośnie ze strony człowieka który nie ma nawet oryginalnego MC
[/quote]

Wiec tylko ludzie majacy orginalny MC staja sie oswieconymi i godnymi wymyslania ciekawych zastosowan w tej grze...
Poza tym na twoim kanale na yt nie widze abys cos ciekawego wymyslil...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
[quote name='CruzeR' timestamp='1347739685' post='93564']
Wiec tylko ludzie majacy orginalny MC staja sie oswieconymi i godnymi wymyslania ciekawych zastosowan w tej grze...
[/quote]
niekoniecznie, ale na pewno im nie wytkniesz że grają na piracie...
[quote]
Poza tym na twoim kanale na yt nie widze abys cos ciekawego wymyslil...
[/quote]
zdefiniuj "wymyślił", bo takiego generatora lodu na YT nie znalazłem...
przynajmniej tego rozwiązania, bo sam generator lodu wymyślono już dawno...

edit: pomijając fakt, że niby czemu miał bym kręcić filmiki o czymś co już ktoś setki razy nakręcił jak na przykład wireles redstone czy farma dyni...
pewnie dla tego mam tak mało poradników Edytowane przez Karimiri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
norbusia    10
Karimiri z takimi ludzmi nie ma co dyskutować bo im i tak nie wytłumaczysz, mam nadzieje ze moderatorzy zajmą się tym ze CruzeR obraza innych graczy. ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...