DZyniO138 0 Napisano 13 Wrzesień 2012 (edytowane) [b]Treść tematu:[/b] Tutaj podam jak odbiegła rozmowa na serwerze z Lukasem, która doprowadziła do zaistniałej sytuacji, a jak ja ją pamiętam (pamiętajcie, że nie mam pamięci fotograficzne, mogłem się przecież pomylić, jak każdy, najwyżej Lukas poprawi). [L]- lukas [D]- ja [R]- osoba poza kanonem (anonimowa, czyli gość na serwerze). Pamiętajcie, też, że to nie jest żadna skarga(do tego jest przecież odpowiedni temat), gdyż nie chcę mu zaszkodzić w żaden sposób. Po prostu ciekawi mnie co go trapiło. [wchodzę na serwer godziny i dzień w informacjach dalszych] [L]-hej [D]-witam [chwila ciszy] [L]-Dzynio buduj a ja ci ocenię. [D]-Nie mam chwilowo czasu na takie bzdury. [przechodzę do /main] [chwila ciszy, ja przeglądam dokumenty na przeglądarce] [L]-Budujcie a wam ocenie [R]-Ale co? [L]-np. dom [L]-ocenie wam jak zbudujecie coś [wchodzi nowy R] [L]-Siema. [L]-Zbuduj coś. [D]-Lukas, o co ci chodzi? [Lukas przechodzi na Main] [L]-co? [D]-Przecież nigdy nikogo nie poganiasz [nie pamiętam czy tak było] [L]-Buduj coś albo won.[to było na 100%] [krótka cisza] [D]-coś ty do mnie powiedział? [L]-yyy... nie umiesz czytać. [D]-Dałbym ci za to w nos[to nie miało być nic obraźliwego, chodziło o pstryczek] [L]-KICK! [L]-BAN! [D]-Więc wybieram ban. [cisza w eterze] [D]-Oczekuję[czekajcie, to dopiero połowa zabawy.] [D]-Przynajmniej może to cie nauczy szacunku.[Tak, to były moje słowa, liczyłem, że zrozumie, że nie może poganiać innych do roboty] [Ban czasowy na okres 10 minut.] [Log pół godziny później] [D]-Lukas, o co ci chodziło? [L]-Już mi lepiej, zmieniłem się. [L]-Zbuduj coś. [D]-Nie zamierzam. [D]-Za to interesuje mnie twoja sprawa [D]-nigdy nie poganiałeś innych, coś się stało? [L]-Już mi lepiej [D]-masz zły dzień? [dalej był jakiś dialog, lecz go nie pamiętam, a może nic nie było?] [wpisuję komendę afk i wracam do przeglądania plików, zaraz miałem wrócić i kończyć projekcik który zacząłem na /archangel tydzień wcześniej] [po powrocie zauważam , że mam range zbanowany, nie mogę znów wejść nawet w afk] [D]-Widzę, że wstawiłeś mi range zbanowany lukas. [D]-W takim razie ja wychodzę, wolę poczekać na jakichś odpowiednich strażników. [wychodzę po chwili] Po ponownym wejściu ukazuje mi się informacja, że zostałem zbanowany. Nie wiem na ile. Całe szczęście, że nie zbanował mojego IP. Udało mi się natomiast odblokować moje stare sławne/niesławne konto, a więc na waszym serwerze będę ujawniał się jako użytkownik 'kopalnia132'(pozostałość nicku z czasów HoMM 3, więc się nie śmiejcie), do czasu odbanowania mojej nowej postaci i przywrócenia jej starej rangi. Co do bana, odczekam do 22.00 i zobaczę czy nadal jestem banowany. Jeśli jest dłuższy, to oznacza, że jest niestosowny do sprawy(tak sądzę, nie wiem jakie są wasze kryteria). Uznam bana jednak za karę, za sprawę z danio, którego nieźle zwyzywałem,gdyż trafił w zły dzień, żeby wejść na moja mapę i bawić się w kierowce, przeszkadzając mi w budowie(następnym razem, proszę powstrzymaj się i wyjdź, gdy proszę cię jeszcze ładnie o opuszczenie mojej mapy). Jak, mówiłem trafił w zły dzień, gdyż miałem pewien problem w pracy i chciałem odreagować w samotności. Tyle możecie widzieć. Wracając jeszcze do starego konta, to nie zamierzam na nim budować, czy zdobywać rang, po prostu będę rozmawiał. Tylko mnie nie zbanujcie. Pozdrawiam. [b]Mój nick w grze: [/b][i]DZyniO138[/i] [b]Powód bana: [/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][i]Niewyjaśniony, chyba że pytanie się o zmartwienia Lukasa, próba pomocy i moja lekko ironiczna osobowość są wystarczające na bana.[/i][/font][/color] [b]Przybliżona data:[/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif] [/font][/color][i]1[/i][i]2 Września 2012 r. Przedział godzinny: 18.00 - 22.00 (nie pamiętam dokładnie, przykro mi)[/i] [b]Banujący: [/b][i]Lukasik (znacie go lepiej ode mnie, a ja mam słaba pamięć do cyfr, przykro mi)[/i] [b]Treść prośby:[/b][font=helvetica, arial, sans-serif][color=#282828] [/color][/font][i]Jako, że pracuję dosyć ciężko (9.15-18.30 z 2-godzinną przerwą), a muszę wam krótko odpisać powody, dla których chcę zostać odbanowany, ujmę je więc krótko w ja najkrótszych słowach: [/i] [i]Odpoczynek po pracy, gdyż czacha i prawa ręka dymi(od pisania oczywiście), więc muszę się dać trochę na luz i odpocząć. [/i] [i]Musicie niestety zrozumieć moją sytuację. Tyle powinno wystarczyć. Nie tylko wy po czymś odpoczywacie, a mnie się chyba trochę należy.[/i] [b]Obiecuję nigdy więcej nie łamać regulaminu Jupiter Jazz i proszę o odbanowanie.[/b] Edytowane 13 Wrzesień 2012 przez DZyniO138 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Toficer Napisano 14 Wrzesień 2012 Ban był słuszny pod tym względem, że zwyczajnie prowokowałeś. Nie powinien być natomiast tak długim banem, maksymalny czas wg. tabeli kar to 24h. Przyznaję unbana, przestrzegam przed podobnymi wyskokami w przyszłości. O rangę sprzed bana poproś obecnego Operatora+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DZyniO138 0 Napisano 14 Wrzesień 2012 (edytowane) Przyznaję,że masz pewna rację. Prowokowałem Lukasa przy pierwszej części, jednak po tempbanie myślałem, że zrozumiał aluzję. Jednak, nie zrozumiałem o co poszło za drugim razem, gdyż chciałem zrozumieć co mu chodziło po głowie(trochę dziwne, że dotychczas przyjazny moderator, zmienił się w poganiacza, więc po prosu pomyślałem, że może miał jakiś problem) i/lub pomóc, coś poradzić. Potem, odpuściłem i wyszedłem tylko afk. Nie było powodów do większego bana. Cóż może muszę jednak się przyzwyczaić, że otaczają mnie o wiele młodsze osoby do których muszę mówić prostszymi słowami, dokładniej wyrażając myśli oraz rezygnując z mojej wszechobecnej ironii. Nie mogę was też postrzegać was jako dorosłych, a wy mnie jak dziecko. Cóż, takie zachowanie zostało mi po moim starym serwerze. Pozdrawiam. Ps Możesz już zamknąć temat. Edytowane 14 Wrzesień 2012 przez DZyniO138 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LuKasIk 0 Napisano 15 Wrzesień 2012 Więc ja tego nie pisałem bo mi się na konto włamali ale i tak już masz unbana.I nie byłem na serverze prze 1 tydzień więc to napewno nie ja ale ten kto mi się włamał na konto to pożałuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DZyniO138 0 Napisano 15 Wrzesień 2012 (edytowane) Jesteś pewien, że to nie byłeś ty? Jeśli tak, to teraz jestem spokojny. Pozdrawiam. . Edytowane 15 Wrzesień 2012 przez DZyniO138 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach