Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Daniel369

Resp Eldermanów

Pytanie

Daniel369    1
Cześć, mam problem z ubiciem eldermanów. Od 2 dni próbuję zdobyć kilka pereł i na razie udało mi się ubić trzech, a znalazłem ich dużo więcej. Większość po kilku hitach teleportowała się coraz dalej aż znikała. Macie na to sposób i dobrą miejscuwe na respa? :> Dopiero co wygenerowałem nowy świat i na razie mob grindera zamiaru nie mam budować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
MrSkaleton    89
Elderman? Czyżby nowy mob? A może Enderman?
Propozycja:
Jak bijesz to NIGDY nie patrz mu w oczy, a jak chcesz go bić to po nogach w tedy się nie będzie tepał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Daniel369    1
[quote name='MrSkaleton' timestamp='1347475320' post='93165']
Elderman? Czyżby nowy mob? A może Enderman? [/quote]

Pojechałeś mnie ze znajomości mobów z gry. Nie załamuj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MrSkaleton    89
[quote name='Daniel369' timestamp='1347478387' post='93175']
Pojechałeś mnie ze znajomości mobów z gry. Nie załamuj...
[/quote]

Skoro nie ma takiego moba jak Elderman to pomyślałem, że chodzi Ci o Enderman, Chyba, że grasz na wersji o której nikt nie wie...

Ty mnie właśnie załamujesz swoją inteligencją :/ Edytowane przez MrSkaleton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
ratchet450    5
MrSkeleton ma racje nie ma czegoś takie jak ELDERMAN więc nie przezywaj innych skoro sam gó*** wiesz na temat minecraft i ortografii.

I to jest NIC a nie żaden poradnik...takie rzeczy to ty sobie idź zgłaszaj reszcie czubków z klasy 1 ...

[color=#008000][b][Nathius]: Radzę uważać z wyzwiskami, tym razem tylko ostrzegam, ale nawet ukryte pod gwiazdkami wyzwiska są niedozwolone.[/b][/color] Edytowane przez Nathius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Daniel369    1
Każdy z chociaż gramem inteligencji wiedziałby o co chodzi.

[quote name='ratchetonia1999' timestamp='1347480139' post='93192']
MrSkeleton ma racje nie ma czegoś takie jak ELDERMAN więc nie przezywaj innych skoro sam gó*** wiesz na temat minecraft i ortografii.

I to jest NIC a nie żaden poradnik...takie rzeczy to ty sobie idź zgłaszaj reszcie czubków z klasy 1 ...
[/quote]

Brawo, kogoś przezwałem? Neologizm nazywasz ortem? hmm... Pierwsza klasa to raczej ciebie ominęła a nie mnie.

Temat wkleiłem przez przypadek w poradnikach, sam przenieść go nie mogę. Jeśli mod zauważy to na pewno przeniesie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Karimiri    26
[quote name='Daniel369' timestamp='1347522520' post='93216']
[/quote]
wytknięto ci że nie znasz nazwy mobka - bo jej nie znałeś więc teraz tu nie szczekaj

[quote]
Brawo, kogoś przezwałem?[b] Neologizm[/b] nazywasz ortem? hmm... Pierwsza klasa to raczej ciebie ominęła a nie mnie.
[/quote]
łoł, trudne słowo + pojazd "chyba ty"
jak to się mogło stać, że nie wiedziałeś jak prawidłowo się nazywa eLderman ?

drop pereł jest randomowy. polecam miecz z "looting" albo znajdź wieśniaka i kup ender-eye u niego.
nigdzie poza di-endem nie uda ci się zbudować mob grindera na endermany Edytowane przez Karimiri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Zimny    1
Przyznam, uśmiałem się.

[b][color=#008000][Nathius]: Przyznam, spamujesz.[/color][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Daniel369    1
Elderman, enderman... łatwo się domyśleć o co chodzi, a drobna mało znacząca literówka nie jest powodem do chamstwa.

Neologizm jest dla ciebie trudnym słowem? Ja ten temat przerabiałem w podstawówce, a znajomość tego rodzaju środków jest ogólna. Może warto się cofnąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Neologizm powiadasz? Ale przecież nie jesteś autorem tej gry i nie wymyślasz nazw dla mobów. Nie jest to też żadna nazwa potoczna, więc to nie jest neologizm lecz najczystszej postaci literówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Daniel369    1
[quote name='maties7' timestamp='1347640467' post='93385']
Neologizm powiadasz? Ale przecież nie jesteś autorem tej gry i nie wymyślasz nazw dla mobów. Nie jest to też żadna nazwa potoczna, więc to nie jest neologizm lecz najczystszej postaci literówka.
[/quote]

Czytaj ze zrozumieniem jak już piszesz. Czy ja gdzieś poprawiałem mojang jak Enderman ma się nazywać? Wpadła mi mało znacząca literówka w temacie, a dla ludzi u góry jest to mega problem, przy czym ja bym się mógł pośmiać z ich "literówek". :D

Edit, jeśli dalej macie problem do Eldermana to piszcie na PW. :D Spam jest chyba karany na tym forum?:) Edytowane przez Daniel369

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
[quote name='Daniel369' timestamp='1347642622' post='93392']
Czytaj ze zrozumieniem jak już piszesz.
[/quote]
Patrz na siebie. Przede wszystkim to ty pierwszy nazwałeś swoją literówkę jako neologizm.
[quote name='Daniel369' timestamp='1347642622' post='93392']
Czy ja gdzieś poprawiałem mojang jak Enderman ma się nazywać?
[/quote]
Właśnie, nie poprawiałeś Mojang, więc tym bardziej twoje wywody o neologizmie są bezsensowne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Daniel369    1
[quote name='maties7' timestamp='1347704277' post='93455']
Patrz na siebie. Przede wszystkim to ty pierwszy nazwałeś swoją literówkę jako neologizm.

Właśnie, nie poprawiałeś Mojang, więc tym bardziej twoje wywody o neologizmie są bezsensowne.
[/quote]

Czytanie ze zrozumieniem jest dla ciebie problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Skoro uważasz, że mam problem z czytaniem ze zrozumieniem, to wpierw to poprzyj odpowiednimi argumentami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Daniel369    1
[quote name='maties7' timestamp='1347712422' post='93487']
Skoro uważasz, że mam problem z czytaniem ze zrozumieniem, to wpierw to poprzyj odpowiednimi argumentami.
[/quote]

OMG, gdzie ja nazwałem literówkę neologizmem? Mam wrażenie, że piszę z totalnymi tukami. Spam zgłoszony. To nie forum dla idiotów. :) Zapytałem się o mechanikę a dostałem stos troli, liczę na moda i warny. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
[quote name='Daniel369' timestamp='1347522520' post='93216']

[quote name='ratchetonia1999' timestamp='1347480139' post='93192']

[/quote]

Brawo, kogoś przezwałem? [b]Neologizm nazywasz ortem?[/b] hmm... Pierwsza klasa to raczej ciebie ominęła a nie mnie.

Temat wkleiłem przez przypadek w poradnikach, sam przenieść go nie mogę. Jeśli mod zauważy to na pewno przeniesie. :)
[/quote]
A to pogrubione to niby co jest? Poprzedni autor nie wspomina o żadnym neologizmie, a nawet jakby edytował posta to było by to w twoim cytacie. Edytowane przez maties7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
W mocreatures możesz ustawić spawn mobów. Również tych z vanili ;3 Może trochę przesadzone wgrywać MoC, ale zawsze to do przodu, no nie? ;P Moby z mocreatures zawsze można wyłączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MxBartix    5
Sprawa 1: Przestańcie prowadzić tu rozmowę i przenieście ją na PW, bo tu tylko spamujecie, w innym razie temat zostanie zamknięty.
Sprawa 2: Endermany zwykle pojawiają się raz na jakiś czas, a to, że się oddalają to normalne, po chwili powinny się zbliżyć i atakować, weź diamentowy miecz i powinno być ok, w razie porblemów odinstaluj wszelkie mody itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...