Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
KubaCzarny123

Problem PEX

Pytanie

Witam. Mam pewien problem odnośnie PermissionsEX. Mianowicie chodzi tu o rangi. Wszystkie potrzebne rangi są i permisje dla nich (dzięki wielkie Kao :) ). Ale mam problem z nazwami rang, a konkretnie [HeadAdmin] i {[color=#800000]HeadAdmin[/color]} . Chodzi mi o usunięcie przedrostka [HeadAdmin] i pozostawienie drugiej wersji.
{[color=#800000]HeadAdmin[/color]} zrobiłem poprzez wpisanie na konsoli "prefix...". Ale gdy dana osoba pisze na czacie, wyświetla się:
[Glowna] [HeadAdmin] {[color=#800000]HeadAdmin[/color]}[color=#40E0D0]Darkfaire:[/color]

Ja chcę tylko usunąć [HeadAdmin], ale jak?

Drugie pytanie. Jeżeli napiszę: [size=3][color=#141414][font=Consolas, 'Courier New', Courier, monospace][background=rgb(240, 247, 252)]pex group HeadAdmin prefix "&0(&4HeadAdmin&4)&c " [/background][/font][/color][/size]
[size=4][font=arial, helvetica, sans-serif][color=#141414]To nick każdego HeadAdmina jest czerwony, a ranga bordowa. Chciałbym, aby każdy gracz z Ekipa miał inny kolor nicku. Jaka jest na to komenda?[/color][/font]

[color=#141414][font=arial, helvetica, sans-serif]Pozdrawiam, Kuba[/font][/color][/size]

[size=4][color=#141414][font=arial, helvetica, sans-serif]btw. Nie stronię od plusów :D[/font][/color][/size] Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
luki965    3
Co do osobnych kolorów nicków to proponuję wykorzystać "suffix" dla każdego z ekipy.
A co do prefixu... najlepiej by było jakbyś podesłał permissions.yml, bo dopóki go nie zobaczymy to raczej nikt nie będzie w stanie tu stwierdzic dlaczego wyświetla dwa prefixy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Toficer   
Gość Toficer
/pex group [grupa] set message-format "FORMAT WIADOMOŚCI"
Oczywiście, wymaga ChatManagera.
[url="https://github.com/PEXPlugins/PermissionsEx/wiki/ChatManager"]TUTAJ[/url] znajdziesz piękny poradniczek.

Nie używałem polecenia prefix, wszystkie rangi "kolorowałem" tak. Twój wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107
@Kuba. Moge to naprawić, tylko wyłącze serwer i to zmienie, ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
@Up: Kao: Jak chcesz, nie prosiłem Cię już więcej, bo i tak dużo zrobiłeś... Ale jak masz czas, to dzięki wielki :)
edit: Jak jeszcze możesz, to suffix ogarnij. :D

Luki:

[code]
groups:
Gracz:
default: true
permissions:
- essentials.help
- essentials.rules
- essentials.list
- essentials.msg
- essentials.afk
- essentials.helpop
- essentials.balance
- essentials.balance.others
- essentials.balancetop
- essentials.motd
- essentials.mail
- essentials.mail.send
- essentials.tpaccept
- essentials.tpdeny
- essentials.spawn
- essentials.sethome
- essentials.home
- essentials.time
- essentials.suicide
- reportrts.command.modreq
- reportrts.command.modlist
- reportrts.command.stats
- worldguard.region.info
Technik:
default: false
permissions:
- '*'
- pexrank.*
prefix: '&0(&4Technik&0)&7 '

HeadAdmin:
permissions:
- '*'
- pexrank.*
users:
KaoPL:
group:
- Technik
KubaCzarny123:
group:
- HeadAdmin
Darkfaire:
group:
- HeadAdmin
[/code] Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
luki965    3
[quote name='KubaCzarny123' timestamp='1347472532' post='93154']
@Up: Kao: Jak chcesz, nie prosiłem Cię już więcej, bo i tak dużo zrobiłeś... Ale jak masz czas, to dzięki wielki :)

Luki:

groups:
Gracz:
default: true
permissions:
- essentials.help
- essentials.rules
- essentials.list
- essentials.msg
- essentials.afk
- essentials.helpop
- essentials.balance
- essentials.balance.others
- essentials.balancetop
- essentials.motd
- essentials.mail
- essentials.mail.send
- essentials.tpaccept
- essentials.tpdeny
- essentials.spawn
- essentials.sethome
- essentials.home
- essentials.time
- essentials.suicide
- reportrts.command.modreq
- reportrts.command.modlist
- reportrts.command.stats
- worldguard.region.info
Technik:
permissions:
- '*'
- pexrank.*
prefix: '&0(&4Technik&0)&7 '

[b]HeadAdmin:
permissions:
- '*'
- pexrank.*
prefix: '&f{&4HeadAdmin&f}&4 '[/b]

users:
KaoPL:
group:
- Technik
KubaCzarny123:
group:
- HeadAdmin
Darkfaire:
group:
- HeadAdmin
[/quote]

Rangę HeadAdmin zrób jak tu pogrubiłem, a co do osobnych kolorów nicków to poczytaj o suffixie, tego mi się już nie chciało robić bo to naprawdę proste do skonfigurowania, tylko koniecznie musisz zmienić układ w chatmanagerze czy czego tam używasz tak by suffix był przed nickiem, a nie po.

No i jako iż narobiłeś syfu w prefixach wpisując te różne komendy z PEX'a to prawdopodobnie musisz wyczyścić w PEX wszystkie pliki prócz permissions. Edytowane przez LuKi965

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Eh. Nie podziałało. Pokazuje mi na konsoli coś takiego:
[code]
>pexrank Darkfaire HeadAdmin

[INFO] Please post a ticket at http://dev.bukkit.org/server-mods/pexrank/20:14:25

[INFO] 20:14:25 ru.tehkode.permissions.exceptions.PermissionsNotAvailable: Permissions manager is not accessable. Is the PermissionsEx plugin enabled?
[/code] Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
luki965    3
Zaraz ci zrobię cały ten plugin na czysto i do tego ChatManagera przygotuję - będzie najprościej i najszybciej, jak skończę to edytuję posta.

EDIT1//

Dobra, teraz tak:

Zaraz ci tu wrzucę paczkę z pluginem PEX i folderem z jego konfiguracją oraz plugin ChatManager i również jego config. ChatManager masz wgrać obowiązkowo by kolory na czacie działały. Jedyne co się przestanie wyświetlać to to [Główna] ale to chyba nie wielki problem co? Jeśli masz nChat, mChat lub jakiś inny plugin od czatu to lepiej mi tu napisz, żebym mógł poprawić pewne rzeczy bo będzie się to gryźć, a wtedy nie wgrywaj ChatManagera.

Co do zmiany koloru pisma dla konkretnych osób to w konsoli użyj komendy: pex user [tu nick, ofc bez nawiasów] suffix [tu kolor pisma, np. &2]

EDIT2//

Proszę bardzo, PermissionsEx i ChatManager, plugin i konfigi, rozpakowujesz to i wszystko do folderu plugins, a potem ciesz się ładnym czatem. Jak będą problemy to daj znać.
Paczka przed wrzuceniem została przeskanowana programem ArcaVir 2012 i jest czysta.

[url="http://www.sendspace.pl/file/509990f4be6615dbeb5c9b6/pexchat"]http://www.sendspace...eb5c9b6/pexchat[/url] Edytowane przez LuKi965

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Dziękuję bardzo! Lubię to! Jeżeli chciałbyś wbić na serwer, to pisz na PW. Wynagrodzę Cię odpowiednią rangą :)
btw. Czy Chadmin się gryzie z ChatManager?

Możesz przetestować? Bo na razie ja muszę czekać do wtorku, zanim odpalę jakąkolwiek grę... Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
luki965    3
Owszem, ale z tego co widzę to jakaś rozszerzona kontynuacja ChatManagera. Po prostu wgraj z tej paczki narazie samo PEX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Chatadmin to chyba plugin na wewnętrzny chat ekipy, jeżeli dobrze rozwijam skrót... W każdym razie jeżeli byłby to plugin obsługujący chat to po prostu prefixy by się doublowały. Btw. Mi też możesz podesłać ip, bo widzę, że stare nie wchodzi ;3 Btw.x2 Jak chodzi o chatadmin to nie lepiej /helpop w essentials? Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
luki965    3
Nie, nie... jemu chodzi o "Chadmin". Na początku jak ty myślałem, że literówka, ale faktycznie taki plugin istnieje. Tyle, że... będziesz dzielił czat na kanały? Bo jak nie to wywalaj to Chadmin i wgraj ChatManager z paczki.

EDIT//

Tak, niestety ale gryźć się będą bo oba obsługują czat. No to wybieraj: ChatManager, który już masz gotowy czy to Chadmin? Jak Chadmin to przygotuję ci nową paczkę, ale dopiero na jutro. Edytowane przez LuKi965

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107
Ja was wszystkich nie rozumiem...
Po co robić prefixy i surfixy w PermissionsEx, jak już ustawiłem to w Essentials...nieważne, wyłączam serwer i to robie. Cya.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
luki965    3
A ja nie rozumiem, po co wgrywałeś TeleportSuite skoro macie Essentials...
A prefixy i suffixy i tak musicie robic w permissionsex... w Essentials możesz jedynie ustawić kolejność ich wyświetlania.

@DOWN

Tak, sprawa rozwiązana, wiec... moderatorze, przybywaj :) Edytowane przez LuKi965

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107
TeleportSuite nie wgrałem...niewążne, spam się robi. Ja proszę o zamknięcie tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi