Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
rafalek1001

Out of Memory z powiększonym RAM'em

Pytanie

rafalek1001    0
Witam. Ostatnio podczas gry non stop wyskakuje mi komunikat Out of Memory, który wyrzuca mnie z gry. Z tego powodu postanowiłem zakupić minecrafta, aby powiększyć RAM w grze znanym trikiem ze starterem .bat. No dobra. Powiększyłem ten ram do 1200 MB, no ale ten pieprzony błąd wciąż wyskakuję i to średnio co kilka minut :/ Nie podoba mi się to bo chciałbym sobie normalnie pograć, a kiedyś tego nie miałem. Poza tym teraz kupiłem w końcu MC i chciałbym trochę poczerpać radości z gry, a przez ten błąd jest to nie możliwe. Najlepsze jest to że zużywanie waha się w granicach 200, góra 300 MB... i nagle Out of Memory. Nie wiem co to ma znaczyć. Laptopa mam bardzo dobrego. 6 GB ramu, Win 7 64-bit, karta graficzna ekstra i ogólnie dosyć wypasiony. OptiFine mam, ale nic nie pomaga. Na prawdę próbowałem już wszystkiego i ten błąd wciąż wyskakuje mimo 1,2 GB ramu w grze. POMOCY !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Chormon    136
Podaj pełną specyfikację komputera i zawartość pliku .bat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
rafalek1001    0
"C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\javaw.exe" -Xmx1200m -Xms1200m -jar Minecraft.exe

Win 7 64-bit, Intel Core i5 2,5 GHz, 6GB RAM, karta graczina z GeForca nie pamiętam dokładnie jaka, ale w każdym razie bardzo, bardzo dobra, jak na laptop. Co do miejsca na dysku, ogrom, około 250GB na C i 25GB na D. Edytowane przez rafalek1001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[CODE]"C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\javaw.exe" -Xmx512m -Xms512m -jar Minecraft.exe[/CODE]

+ Podczas grania zamknij przeglądarkę. Powinno pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
rafalek1001    0
Niestety, wykonałem to o co prosiłem, pograłem może 2, 3 minuty i znowu Out of Memory. Jestem tym zrozpaczony, bo co dopiero kupiłem grę :/

Problem rozwiązany. Pobrałem jeszcze raz jave, ustawiłem RAM na 1024MB i ustawiłem wyższy priorytet w procesach dla javy. Edytowane przez rafalek1001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[quote name='rafalek1001' timestamp='1346453094' post='91298']
Pobrałem jeszcze raz jave, ustawiłem RAM na 1024MB i ustawiłem wyższy priorytet w procesach dla javy.
[/quote]
1024 to wartość domyślna, priorytet nic nie ma do ramu, więc pomogła reinstalacja.
Zamykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...