Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Tysek10

[Projekt] Ponyville

Rekomendowane odpowiedzi

Tysek10    0
Witam
Chciałbym stworzyć projekt pt. Ponyville.
1.Screen/Zarys budowli, niestety nie mam
2.Krótki opis budowli: miasto kucyków (ale bez kucyków ;)). Projekt będzie zawierał domy i miejsca zamieszkania głównych bohaterów (ale oczywiście bez cloudsdale, czy jak inaczej się to pisało),
i także miejsca publiczne np. spa.
3.Lista osób, które razem z tobą będą budować projekt: [s]Danio616[/s] DZyniO138
4.Nazwa i wymiary mapki, nazwa Ponyville, wymiary 256x256x256
5.Przybliżony czas wymagany na ukończenie projektu: ok. 3 tygodnie

Jeśli czegoś zapomniałem to napiszę. Edytowane przez Tysek10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer
Ja się przychylam do projektu (duh!). Jeżeli nikt nie ma nic przeciwko, zgłoś się do mnie po mapkę.

EDIT: Mapa zrobiona i ozonowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DZyniO138    0
1.Proszę o udzielenie zgody na przyłączenie się do projektu. Chciałem sam coś takiego zrobić w najbliższym czasie, lecz jak widzę ktoś mnie wyprzedził. Szkoda marnować tych kilka planów budowli, które powstały w mojej głowie.
Jeśli jednak nie dostanę zgody, spokojnie zrezygnuję. Proszę jednak o danie mi szansy.
Nie robię tego dla bonów lecz dla zwykłej przyjemności, nic nie muszę dostać.
Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tysek10    0
DZyniO138, już nie wiem co z tobą zrobić. Od samego początku widzę że jesteś dużym brony'm, ale buduje już z Danio616, więc nie wiem czy jak będziemy budować w trzy osoby to dostaniemy cokolwiek. Nie wiem także czy Danio616 by się zgodził. Będę musiał się go zapytać oraz przemyśleć to, bo chciałbym Ci dać szansę ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tysek10    0
Proszę o więcej czasu na projekt z powodu mojego tempbana.
EDIT: Danio rezygnuje z projektu, więc zamiast niego budować będzie Dzynio i proszę też o oczyszczenie mapki, żebyśmy mogli budować od początku
EDIT2: Najlepiej będzie usunąć mapę "ponyville" i zrobić nową o tej samej nazwie tylko że większą (okazuje się że 256x256x256 jest zamała) Edytowane przez Tysek10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Danio616    0
Niestety rezygnuje z projektu z powodu złamania reki, ale zastąpi mnie lepszy gracz DzyniO138, Tysek10 już się na to zgodził ale chociaż mogłem spróbować moich sił.

Dziekuję graczowi Tysek10 za danie mi szansy.

jeżeli oczywiście się zgodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DZyniO138    0
Jeszce zobaczymy czy jest możliwa taka zmiana. Zgadzam się, choć dla mnie mapa jest zbyt mała by zrobić na niej jakiekolwiek średniej wielkości miasto(radziłbym powiększyć ją o jeden stopień, nawet kosztem pomniejszych lagów). Musicie też liczyć się z tym, że mam również normalne życie, przez co będę okazjonalnie dostępny, oraz z tym, że długo dopieszczam plany projektów w mojej głowie(jeżeli oczywiście nie korzystam z wzorców). Myślę jednak, że Tysek nie pożałuje zbytnio mojej pomocy *Alucard's evil grin*.
Pozdrawiam,
PS Dziś mam jakąś c*olerną migrenę i ledwo co piszę ten post. Zmiana klimatu czy coś. Diabli by wzięli, gdyż nie mogę myśleć przez te kowadła walące mi się na głowę..Idę się przespać, więc dzisiaj z roboty tak czy inaczej nici, chyba, że jakimś cudem tabletki zadziałają(to oczywiste, że nie zadziałają).
PPs I czemu lepszy? Mam mniejszą rangę od ciebie. Edytowane przez DZyniO138

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DZyniO139    0
Panowie, wybaczcie, lecz zrobiłem najgłupszą rzecz na tym forum. Mianowice zmieniłem skórkę na g*wnianą Alphę. Jako, że jestem wystarczająco głupi, a durna ciekawość prowadzi do piekła, do czasu wyjaśnienia sprawy i/lub zrobienia coś w tej sprawie przez administrację serwisu Minecraft.pl, będziecie musieli pisać do drugiego mojego ja czyli do numeru139. Proszę jednak dalej o zwracanie się do mnie numerem 138, gdyż go lubię :)
Pozdrawiam.
PS. Wcale że nie jestem lepszy. Ja w przeciwieństwie do was rzadko kończę jakikolwiek projekt.
PPS A miałbym już dwudziesty post, aw-shucks!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer
Nowa mapa przyznana, zonowanie ustawione na nowych budowniczych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DZyniO139    0
Dobra, to mały offtop, a raczej poradnik dla Tyska. Czyli co zrobić ze ściągnięta mapą. Oczywiście, jeżeli nie masz minecrafta(lub jego nowsze wersje), nie zrobisz tego, proste.
1. Wyszukujesz przez Start(albo opcję wyszukaj w starszych wersjach windowsa) %appdata%
2.Klikasz i wchodzisz w te foldery: '[b].[/b]Minecraft', a następnie 'saves'
3.Otwierasz ściągnięty wcześniej plik .rar i przeciągasz z niego folder 'equestria' do otwartego folderu 'saves'
4. Wchodzisz do gry [b]nie[/b] updatując jej.
5 Wchodzisz na mapę equestria.
Oto nasza mapa, którą będziemy się posługiwać dla przykładu jak wygląda mniej więcej Ponyville. Służyć nam będzie do tego, jakie budynki powinny znajdować się w Ponyville.
Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer
Na prośbę autora projektu, a także ze względu na awarię serwera, czas na wykonanie projektu do:
[i]Miesiąc od chwili odpalenia serwera.[/i]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tysek10    0
Dziękuję Toficerze. Jak tylko serwer zostanie odpalony zabieram się do pracy (mogę mieć jednak problemy z WoM'em, a wszyscy wiemy że przy logowaniu się przez minecraft.net się gorzej buduje, ale budować w takiej sytuacji się postaram ;)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...