Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Zoh4n

Multishot Błąd przy instalacji.

Pytanie

Zoh4n    2
Witam!

Bardzo potrzebny mi jest mod "multishot" jest on na 1.3.2, robię wszystko jak jest napisane na forum z tym modem, a tu nie działa. Możliwe, że to dlatego gdy wrzucam jeden plik to robi się cały folder. Jeżeli będzi potrzeba dodam ss.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
dex3r    143
Hm, pisząc post na forum, spodziewasz się jasnowidzów?

Przeczytaj te dwa tematu od deski do deski:
[url="http://forum.minecraft.pl/topic/9644-wazne-szablon-pomocy/"]http://forum.minecra...szablon-pomocy/[/url]
[url="http://forum.minecraft.pl/topic/1724-faq-czyli-najczesciej-zadawane-pytania/"]http://forum.minecra...dawane-pytania/[/url]

Wtedy przyjdź i napraw swój błąd. Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Zoh4n    2
Przeczytałem. Nie znalazłem odpowiedzi. Rzecz w tym, że na 1.3.1 wszystko działało dobrze i bez problemów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[quote]a tu nie działa[/quote]
Szukam dobrej analogii.... Wysyłasz maila do firmy w której kupiłeś komputer z prośbą o pomoc (w końcu mają darmową obsługę techniczną). W treści maila wpisujesz:
"Witam! Kupiłem od was komputer. Działał ale już nie działa. Co mam zrobić?"
Jedyną słuszną odpowiedzią ze strony pomocy technicznej byłoby:
"Proszę włożyć wtyczkę do gniazdka."
Jednak nie odpowiedzieliby w ten sposób, gdyż dostają za to pieniądze. My natomiast robimy to dobrowolnie i charytatywnie. Dlatego nie oczekuj od nas jasnowidztwa... Opisz dokładnie co się dzieje: nie włącza się gra, jest czarny ekran, gra się wyłącza po włączeniu świata, przy tworzeniu świata, po wybraniu przedmiotu z modu w grze, po zobaczeniu przedmiotu z modu w grze, wywala błąd i zamyka grę etc. etc. Jeśli otrzymujesz jakiś błąd należy go wkleić tutaj w całości lub zrobić screena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Zoh4n    2
Minecraft i wszystko działa ale nie mod, czyli "niby go nie ma.
Przpraszam Jesli Cie zdenerwowałem dex;D Edytowane przez Zoh4n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Wrzucasz plik .jar lub .zip do folderu mods? Bo tak należy zrobić.

[quote]Przpraszam Jesli Cie zdenerwowałem dex;D [/quote]
Nie jesteś pierwszy i na pewno nie ostatni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Zoh4n    2
Robię dokładnie tak jak tu:

[color=#282828][font=Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif][size=3][background=rgb(232, 239, 244)]1)Open up %appdata%, to get there go to start>run, then type in %appdata%[/background][/size][/font][/color]
[color=#282828][font=Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif][size=3][background=rgb(232, 239, 244)]2)Browse to .minecraft/bin[/background][/size][/font][/color]
[color=#282828][font=Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif][size=3][background=rgb(232, 239, 244)]3)Open minecraft.jar with WinRAR or 7zip[/background][/size][/font][/color]
[color=#282828][font=Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif][size=3][background=rgb(232, 239, 244)]4)Drag and drop the Minecraft.class file from the folder it's in into "bin/minecraft.jar/net/minecraft/client/"[/background][/size][/font][/color]
[color=#282828][font=Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif][size=3][background=rgb(232, 239, 244)]5)Drag and drop the other six .class files into "bin/minecraft.jar/"[/background][/size][/font][/color]
[color=#282828][font=Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif][size=3][background=rgb(232, 239, 244)]6)Delete the META-INF folder in minecraft.jar[/background][/size][/font][/color]
[color=#282828][font=Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif][size=3][background=rgb(232, 239, 244)]7)Run Minecraft[/background][/size][/font][/color]

[font="Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif"][size="2"][color="#282828"]Wczesniej wszystko dizałało (1.3.1) Teraz to nie działa;/ Przpraszam, ale mody jakie wgrywam to tylko optifine singleplayercommands i ten multishot z którym mam tereaz problem;/[/color][/size][/font]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Aha, czyli wciskasz L, M i N ale nic się nie dzieje? Mod jest dziwnie zrobiony i źle zrobiony. Nie powinno zastępować się klasy głównej.... Spróbuj na czystym 1.3.1 bez modloadera czy czegokolwiek. Upewnij się, że klasę Minecraft.class wrzucasz do folderu w archiwum i że taka klasa wcześniej tam istnieje pod tą samą nazwą (w skrócie, musisz ją nadpisać).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Zoh4n    2
Niestety, próbowałem usuwając .minecraft (wiem, że mogłem samo bin ale zapomniałem...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...