Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
MrWybuchowy

Minecraft wykorzystuje bardzo mało RAM-u.

Pytanie

MrWybuchowy    0
Witam.

Na wstępie pragnę poinformować że posiadam wersję minecraft alpha 1.1.2_01 gdyż uważam ją za najlepszą.
A więc mój minecraft zużywa bardzo małej ilości RAM podczas grania ( 17 % czyli około 130 MB z 989 MB ) przez co mam max 20 FPS-ów.I Tu moje pytanie.Co zrobić aby minecraft wykorzystywał chociaż 80 % przypisanego mu RAM-u ? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Zoh4n    2
Hmm da się jakos zwiększyć ram, ale nie wiem czy do alfy;d
[url="http://www.youtube.com/watch?v=gDnv9_eU43s"]http://www.youtube.com/watch?v=gDnv9_eU43s[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Minecraft bierze tyle ramu ile potrzebuje. Nawet jakby brał większą ilość ramu to był to raczej taki pusty ram, który by wcale nie przyspieszał gry, a jedyną jego rolą byłoby marnowanie zasobów. Ja bym raczej zwalał winę na inne komponenty komputera. Edytowane przez maties7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[quote name='MrWybuchowy' timestamp='1345755874' post='90130']
A więc mój minecraft zużywa bardzo małej ilości RAM podczas grania ( 17 % czyli około 130 MB z 989 MB ) przez co mam max 20 FPS-ów.I Tu moje pytanie.Co zrobić aby minecraft wykorzystywał chociaż 80 % przypisanego mu RAM-u ? :blink:
[/quote]
Gościu głupoty gadasz, aż głowa boli. Jedyne co może ci pomóc z fpsami i ma jakikolwiek związek z pamięcią, jest zmniejszenie przydzielonego ramu. Wtedy GC ma mniej do roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MrWybuchowy    0
Komputer ( te najważniejsze ) :

Intel Puntium D CPU 2x 2.80 GHz

Nvidia Ge Force 9500 GT 1 GB

RAM: 2GB

Zasilacz : 380-tka

System: 7 32-bit

Ludzie ! Czytajcie co pisze ! PRZYDZIELIŁEM ! Minecraft-owi 1 GB RAM-u ale on go w pełni nie wykorzystuje przez ci gra mi laguje a nie powinna.Chodzi mi oto aby znaleźć jakiś sposób na to aby minecraft WYKORZYSTYWAŁ chociaż 80% przydzielonego mu RAM-u a nie17 % i lagi !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
[quote name='MrWybuchowy' timestamp='1345816357' post='90233']
Intel Puntium D CPU 2x 2.80 GHz
Nvidia Ge Force 9500 GT 1 GB
Zasilacz : 380-tka
Chodzi mi oto aby znaleźć jakiś sposób na to aby minecraft WYKORZYSTYWAŁ chociaż 80% przydzielonego mu RAM-u a nie17 % i lagi !
[/quote]
To nie ram jest tu problemem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MrWybuchowy    0
Ludzie powiedzcie mi tylko jedną rzecz i nic więcej nie oczekuję."[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][size=4]Chodzi mi oto aby znaleźć jakiś sposób na to aby minecraft WYKORZYSTYWAŁ chociaż 80% przydzielonego mu RAM-u a nie17 % i lagi ! " Tyle. Nic więcej nie oczekuję ![/size][/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[quote name='MrWybuchowy' timestamp='1345817342' post='90236']
Ludzie powiedzcie mi tylko jedną rzecz i nic więcej nie oczekuję."[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Chodzi mi oto aby znaleźć jakiś sposób na to aby minecraft WYKORZYSTYWAŁ chociaż 80% przydzielonego mu RAM-u a nie17 % i lagi ! " Tyle. Nic więcej nie oczekuję ![/font][/color]
[/quote]
Skoro jesteś taki profesor informatyki to sobie sam pomóż....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MrWybuchowy    0
Jak bym umiał to zrobic to bym tu nie pisał o pomoc.Ale nie umiem wiec pisze z prośbą o wasza pomoc.Pomożecie ? ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Napakuj kij go wie jakich modów do gry, najlepiej jakieś shadery czy teksturki HD to na pewno skoczy zużycie ramu. Najlepiej napakuj z 60 modów i teksturki 1024x1024.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Skoro nie ma modów do alphy, to sobie sam je musisz napisać. Nie ma innej opcji na zwiększanie zużycia ramu przez grę (chcesz go KONIECZNIE zapchać śmieciami, right?).

Jedynym słusznym wyjściem z tej sytuacji jest wyrzucenie złoma i kupienie porządnego komputera.
Temat uważam za kpinę z próbujących pomóc. Zamykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...