Skocz do zawartości
  • 0
iPatryk

[Solved]Plugin obsługujący bany

Pytanie

iPatryk    0
Witam!
Prowadzę serwer PREMIUM i mam problem z jednym typem pluginu. Bardzo zależy mi na pluginie na bany obsługującym warny (ostrzeżenia), testowałem już FigAdmina, jest stary(zadawniony) i zbugowany, UltraBans jest nowy i zbugowany, MCBans zbugowany i nie ma warnów.

[b]Czy znacie jakiś plugin który spełnia poniższe kryteria? :[/b]
- [color=#006400]obsługuje warny(ostrzeżenia)[/color]
- [color=#ff0000]nie jest zbugowany[/color]
- [color=#daa520]można skonfigurować w nim liczbę maksymalnych warnów, po których ktoś dostaje bana na 24h[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Wintalan    75
Przetestowałem wczoraj kilkanaście pluginów (I po kij większość spolszczyłem, gdy po fakcie odkrywałem przypadkowo pomniejsze wady. Cały dzień siedzenia w plikach zmarnowałem...) Uważam, że EasyBan najlepszy.
-Warny
-Kicki
-Mute
-Bany
-TempBany
Minusy:
Aby był obsługiwany przez inne pluginy (NoSmocking chociażby) należy zmienić treść komendy. Plugin charakteryzuje się, że każda komenda poprzedzona jest 'e' (np. /ekick, /etempban), a w/w NS wpisuje zawsze ban/kick. Trzeba więc w bukkit.yml dopisać odpowiednią linijkę... Jeżeli jednak nie masz zamiaru używać tego typu pluginów, domyślne ustawienia wystarczą.
Zalety:
-Baza danych MySql;
-Permisja na 'niebanowalność', czego często brakuje;
-chyba wszystkie możliwe kary oprócz jaila, z którym radzą sobie najlepiej oddzielne pluginy;
... Zresztą sam sobie poczytaj u wuja C; Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
iPatryk    0
FigAdmin jest przestarzały i ma bugi pozwalające na wejście na serwer gdy ma się bana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Http://ban.minecraft.pl/download . Może spróbuj tego? Osobiście nie próbowałem, ale na serwerach minecraft.pl działa dobrze C; Btw. Dopiero się dowiedziałem, że plugin jest dostępny publicznie, a nie na wyłączność dla mc.pl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez KUBA Animation Studios
      Witajcie
      Chciałbym wam przedstawić serwer mojego autorstwa. Nazywa się No Rules Network. jest to serwer survival choć mamy także BedWars (wersję alpha), Skywars (wersję beta) oraz SkyBlock, który jest troche inny od standardowego

Serwer nie jest bardzo rozbudowany i nie należy do "elity" Polskich serwerów, ale bardzo miło się na nim gra. Administracja i moderatorzy są raczej mili, choć zdarzają im się gorsze dni  

Jeśli chodzi możliwości serwera: Cuboidy (czyli działki jeśli ktoś nie wie), sklep z wirtualnymi pieniędzmi , eventy, arena PVP, lobby i wiele więcej!

Przydatne komendy:
      /survival         /sklep     /lubieplacki   komenda specjalna
      /lobby     /bedwars       /skyblock
      /pomoc     /kasa      /skywars
      /dzialki      /vip         /admini
      Adres: norules.msvr.pl

Bardzo by mi było miło gdybyście wbili. Proszę, bądźcie wyrozumiali. Serwer jest cały czas aktualizowany.  Nie chciałbym widzieć komentarzy "serwer do du**", "nie wchodzcie tam" czy innych takich.
      Bardzo wam dziękuję,
      Jesteście najlepsi,
      Sauron6 - Administrator
    • Przez melekhd
      Cześć!
      Mam pytanie do wszystkich co sie znaja na hostingach. Ktos wie dlaczego może, nie moge wgrac pluginow na hosting hostandplay na serwer za ktory zaplacilem 20 zł. Czy moze nie ma miejsca czy jak. Bylby ktos mi w stanie pomoc :D? Z gory dzieki
    • Przez jakubix202
      zna ktoś fajne pluginy na serwer miasto 1.12 ?- pojazdy firmy i tp 
    • Przez greses
      Pytanie może i głupie, ale w kwestii modowania Minecrafta jestem zielony.
      Grałem sobie ze znajomymi na prywatnym serwerze w gołego Minecrafta 1.9. Od czasu do czasu czytam o różnych ciekawych modach i dochodzę do wniosku, że fajnie byłoby coś takiego wgrać. Tylko że w zabawę ze znajomymi włożyłem sporo czasu, sporo już zbudowaliśmy. Poza tym, wolałbym grać na nowszej wersji, bo przez te lata trochę usprawnień wprowadzili.
      Czy chcąc grać na modach muszę zaczynać od początku, czy można je wgrać na już istniejący świat i grać dalej?  Czy w ogóle da się wgrać świat z wersji 1.9 na 1.12, dograć mody i ciągnąć rozgrywkę dalej bez żadnych problemów?

Ponieważ postanowiłem założyć własny serwer, zainteresowałem się też pluginami. Działają one po stronie serwera, ale czym właściwie różnią się od modów?

Mógłby ktoś co nieco wyjaśnić?
    • Przez adupl21
      Witam, szukam grupy 3-4 do tworzenia serwera typu survival/freebuild. Na początek myślę o 30-50 slotach, jeśli uda się rozwinąć serwer oczywiście będziemy powiększać liczbę slotów. Dodam że posiadałem jakieś 2 lata temu kilka serwerów cieszących się dosyć dużą popularnością, niedawno wróciłem do Minecraft'a dlatego muszę sobie cześć rzeczy przypomnieć. Chętni pisać pw

Wymagania: 
      najlepiej 15+
      discord
      sprawne mikro
      znajomość pluginów itp
  • Dodaj nową pozycję...