Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość camil92PL

HeroBounty/MobBounty

Rekomendowane odpowiedzi

Gość camil92PL   
Gość camil92PL

MobBounty- to berdzo prosty plugin urozmaicający rozgrywkę. Jego działanie jest prostsze od budowy cepa:) a mianowicie: zabij potwora, dostaniesz kase:) za każdego potwora jest przyznawana automatycznie określona kwota, która znajdzie się w Waszym "portfelu" po jego śmierci.

Komendy:

/mb po wpisaniu tej komendy wyświetli się Wam lista stworków i "cena za ich głowę"

To tyle..naprawdę proste:)

HeroBounty- to kolejny plugin, który podobnie jak MobBounty polega na zarabianiu pieniędzy za zabicie...tylko że tym razem innego gracza, sprawa jest o tyle skomplikowana że nie dostaniecie pieniędzy za każdego gracza, tylko za tych za którymi wysłano list gończy:) Marzy ci się kariera Łowcy Głów? nie ma sprawy z tym pluginem to łatwe:) Zdenerwował cie sąsiad a nie dasz rady pokonać go sam? Wyślij za bydlakiem list gończy (anonimowo:)) niech zajmą się Nim profesjonaliści:)

A teraz jak to wygląda od strony technicznej:

Komendy:

/bounty help - to oczywiście wyświetli Wam listę komend i ich opisy (po angielsku jak zwykle)

/bounty new <player> <value> - ta komenda to po prostu wysłanie listu gończego za graczem o imieniu <player> o wartości <value> co to oznacza w praktyce, np chcąc wysłać list gończy za graczem Heniek12 i jednocześnie chcemy zapłacić za jego głowę 300coin wpiszemy /bounty new Heniek12 300 - stworzymy list gończy na heniek12 na kwote...uwaga 240coin ponieważ 20% naszej kwoty to oplata za wystawienie listu- która może ulec zmianie.

/bounty list <page> - ta komenda wyświetli wam listę "zleceń", listów gończych lecz aby było ciekawiej lista wyświetli się w od najdroższego do najtańszego zlecenia, czyli np. 1.240coin - to bedzie nasz biedy heniek, jezeli ktoś wystawi drugi list gończy za wyższą nagrodę wtedy heniek zmieni ID na 2.

/bounty accept <id> - czyli po prostu przyjmij zlecenie na <id>

/bounty abandon <id> wycofaj zlecenie <id>

/bounty cancel <id> zrezygnuj ze zlecenia nr <id>

/bounty viev - wyświetli wam listę przyjetych przez was "cali do likwidacji"

/bounty locate - wyswietli ostatnie znane współrzędne celu/zlecenia.

na koniec pamietajcie ze minimalna nagroda jaką możecie wyznaczyć za głowę to 200, gdy będziecie celem i zostaniecie zlikwidowani stracicie 10 procent waszych pieniędzy (wiec nie dajcie się zabić), z wyznaczonej przez Was nagrody zostanie potrącony "podatek" 20%, przyjmując zlecenie płacicie za to 10%, nagrodę można wyznaczyć tylko za gracza który jest online. Admins i OP's w momencie wyznaczenia za nich nagrody wyłączają godmode i nie korzystają z tp (wyjątkiem są sytuacje wymagające niezwłocznej interwencji opa admina w innym miejscu)

To tyle jezeli chodzi o podstawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Jak jest ci ktoś coś winien to i możesz cały czas dawać na niego zlecenie, po to aby mu naprzykrzyć trochę "za coś" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monten98    4

Zaraz jakie pozbycie? On się odradza na nowo.

A zresztą jak pożyczył 100 denarów nie oddał to chyba nie zapłacisz dwa razy tyle żeby go zabic raz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Dla satysfakcji ? Możesz ustawić 10 zleceń po 10 Dukatów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lizak    7

Powinniście wprowadzić plugin z bankiem. Czyli całe pieniądze jakie mamy po śmierci trafiają do atakującego, chyba że mamy je w banku - wiem że takie coś gdzieś było ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
boss43210    5

a nie lepiej jakis % kasy zabitego bo to by bylo bez sensu, zbierasz kase calymi dniami a zapominasz wplacic do banku i bum kasa poszla sie j....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Ogólnie to ja chciałbym zgłosić błąd. Dzisiaj z Sazyrem i N3q testowalismy ten system. Ja miałem 190,70d, N3q miał 205,5d a Sazyr 40,1d. N3q wystawił cene za głowę Sazyra w wysokości 200 - odjęło mu 200d i poprzez odjęty procent cena wyniosla za jego parszywy łeb (xD) 160d (chyba, coś w tej tej ilości mniej więcej). Zabiłem Sazyra, ale okazało się, że nie dostałem nagrody! W dodatku zostałem obciążony opłatą jako 'podatek za przyjecie zlecenia'. Zgadnijcie kto dostał nagrodę... SAZYR! Za to, że ja go zabiłem... Wychodzi na to, że ja i N3q jesteśmy stratni za wystawienie listu gończego, a Sazyr jak da się ubić - dostaje nagrode za swoją głowę... Coś tu jest nie halo :P

Mam nadzieję, że wszyscy zrozumieli, jeśli nie - proszę napisać i zedytuje (wybaczcie, późno już ^^)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno być hero bounty bardzo to fajne pomaga i kasę wój może zarabiać

/plugin nazywa się HeroBounty, a poza tym spam - Camil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...