Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Pomoc przy pirackim Minecrafcie

Rekomendowane odpowiedzi

Rabus    3
Od dnia dzisiejszego każdy użytkownik, z wersją piracką czy nie, ma prawo uzyskać pomoc bez uprzedniego pytania o legalność wersji. Jakiekolwiek zapytania o pirackie wersje, również w tematach sprzed 21 sierpnia, proszę zgłaszać.

W dalszym ciągu zakazuje się reklamowania serwerów "no-premium".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Nie lubię tego ... urwie mi się "spam" postami w tym dziale :<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Atexor - to jest decyzja podjęta po około miesięcznej dyskusji w gronie moderatorów, ekip serwerowych i adminów.
Każdy człowiek zasługuje na pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Ekip serwerowych ... jak na razie samo FB widziałem, że przed postem Rabusia już łamała regulamin pomagając piratom. Jak widzę, to Chormon i Mofixil są bardzo niechętni pomocy piratom. Pomocnicy: ja, Dex3r także. Nie wiem jak Jantomedes i Blake. Ale z góry mówię, że skoro nawet nie można pytać o legalność, to pomoc innym zostanie zredukowana i to bardzo. Będzie gorzej niż było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
Wolę to niż fakt, że jeśli ktoś wpisze podobny problem w google i napotka post z naszego forum to jedyne co znajdzie to "Nick do kontroli".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Czy ja wiem ... charakterystyczne "Nick do kontroli" robi Mofixil. Reszta ma tekst, gdzie zachęcamy do kupna gry ... bo warto. A nawet gdyby znalazł, to jak ma oryginał to założy temat, jak pirat to nie. Ja po prostu mówię, że przez ten nakaz (?) mniej osób uzyska pomoc :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
[quote name='Atexor' timestamp='1345549200' post='89405']
Czy ja wiem ... charakterystyczne "Nick do kontroli" robi Mofixil. Reszta ma tekst, gdzie zachęcamy do kupna gry ... bo warto. A nawet gdyby znalazł, to jak ma oryginał to założy temat, jak pirat to nie. Ja po prostu mówię, że przez ten nakaz (?) mniej osób uzyska pomoc :/
[/quote]

Zacytuję tekst z facebooka level77, nie mam oryginalnego tekstu z twittera notcha, no ale :)

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/578730_419553094747742_1545589661_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Rabuś, wiem o tym że Notch oficjalnie nie ma nic do piractwa. Tej sytuacji nie znałem i nie wiem czy jest prawdziwa, ale wiem że uważa że piractwo to jest jak coś przysłowiowo opier... Dla niego piractwo to pojawienie się dodatkowej kopii gry. Mimo wszystko, on jest autorem gry za którą się płaci. Ktoś zrobił (Anjo Caido) wersję zcrackowaną. I mimo, że on sobie mówić co chce, to póty póki Minecraft nie jest wersją FREEWARE, każda wersja darmowa jest piracka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Atexor - o takich rzeczach rozmawia się w zamkniętym dziale forum. Była dyskusja, były glosy "za i przeciw", a Rabus podjął ostateczną decyzję. Kłótnie nic nie dadzą :)

Pominę fakt Atexorze, że w dość chamski sposób zwracałeś się do ludzi, którzy potrzebowali pomocy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michaell    24
Tak, definiujesz nam tu piractwo. I co z tego? Piractwo to piractwo, ktoś jest graczem jak ja i ty.

Wreszcie ktoś stara się podnieść to forum, tylko żeby na tym nie poprzestano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Ja tylko argumentuję moją opinię, a także opinię jak mniemam Mofixil'a, Chormona, Dex3ra. Znając Jantomedes'a to pewnie też. Dodatkowo nie kłócę się z Rabusiem tylko polemizujemy. Znając nas co się tam nagminnie udzielamy (patrz ilość naszych postów) to po prostu będziemy omijać tematy, gdzie widzimy pirata lub osobę co nick'u nie podała. A to wyjdzie tylko na gorzej.

EDIT:
Michael, to miejsce sobie jak chcecie. Ja[b] nie będę[/b] pomagał piratom, reszta panów wyżej zapewne także. Nie będzie lepiej, a gorzej. Mniej osób uzyska pomoc, chyba że FB i zwolennicy tej reguły staną się informatycznymi nerdami i ekspertami. Tyle ode mnie. Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Nie chcesz pomagać - nie pomagaj.
Na gorsze wyjdzie fakt, że nie zapytasz o wersję? Rzeczywiście, licznik postów nie będzie taki szybki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
[quote name='Atexor' timestamp='1345549680' post='89413']
Ja tylko argumentuję moją opinię, a także opinię jak mniemam Mofixil'a, Chormona, Dex3ra. Znając Jantomedes'a to pewnie też. Dodatkowo nie kłócę się z Rabusiem tylko polemizujemy. Znając nas co się tam nagminnie udzielamy (patrz ilość naszych postów) to po prostu będziemy omijać tematy, gdzie widzimy pirata lub osobę co nick'u nie podała. A to wyjdzie tylko na gorzej.

EDIT:
Michael, to miejsce sobie jak chcecie. Ja[b] nie będę[/b] pomagał piratom, reszta panów wyżej zapewne także. Nie będzie lepiej, a gorzej. Mniej osób uzyska pomoc, chyba że FB i zwolennicy tej reguły staną się informatycznymi nerdami i ekspertami. Tyle ode mnie.
[/quote]

Nikt nikomu nie każe pomagać - ale zabraniam Wam tego waszego kontrolowania czy ktoś jest piratem, czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michaell    24
Nie wyjdzie na gorzej gdy temat po prostu ominiecie zamiast waszego "piratom nie pomagamy" albo "nick do kontroli" :)

I tak nikt kto nie miał normalnej wersji nie dostawał pomocy. So-wyjdzie tylko na lepsze. Edytowane przez Michael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
tak, ale od wersji 1.3.1 jest coś takiego jak demo. czyli każdy użytkownik ma tak naprawdę możliwość gry bez piracenia. Mimo tego ja i zapewne sporo osób jestem przeciw. jeśli chcesz uzyskać pomoc w grze za którą nie zapłaciłeś ani grosza w przeciwności do 7 milionów innych to nie uważacie, że to trochę nieuczciwe.
Po za tym piractwo jest nielegalne w Polsce i wspierając je chyba łamiemy prawo.
@ Elros: licznik postów zwiększy się na pół dnia a potem znowu spadnie, bo taki temat zostanie usunięty

PS. zobaczymy ilu "stałych bywalców działów pomocy" przestanie nimi być. A przynajmniej w tematach założonych przez piratów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
OK. Niech będzie tylko jedno ale: Niech do wyboru w profilu będzie opcja no-premium poza fuul, classic oraz demo, bądź można byłoby pytać się w celu nie-kontroli. MC i MCSP różnią się trochę od siebie. Nie mocno, ale jednak trochę... I znaczenie w pomocy ma fakt, czy kod jest oryginalny i stabilniejszy, czy przepisany... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michaell    24
Pomagając ludziom którzy mają problem z grą ale jej nie kupili nie jest łamaniem prawa. Tym bardziej gdy nie wiemy czy ten ktoś jest rzeczywiście wilkiem morskim.

Przyjdą Ci panowie w niebieskich garniturkach od razu? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Kwestie prawne:
[b][color=#ff0000]NIE POSIADAMY[/color][/b] uprawnień do sprawdzania wersji gry użytkownika, jedyne co możemy, to zapytać, ale osoba zapytana [b][color=#ff0000]NIE MA[/color][/b] obowiązku odpowiedzieć.

Co do łamania prawa: radzę dokładnie przestudiować ten akt prawny:
[url="http://www.bn.org.pl/download/document/1243583390.pdf"]http://www.bn.org.pl.../1243583390.pdf[/url]

Pomoc użytkownikowi z piratem powinna być zabroniona tylko w przypadku pytań: "Skąd ściągnąć pirata?", "Jak zainstalować pirata?". Jeżeli udzielamy komuś pomocy w np. craftowaniu książki, to [b][color=#ff0000]NIE ŁAMIEMY PRAWA[/color][/b].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
[quote name='Michael' timestamp='1345549772' post='89414']
Bo wy jesteście jedynymi "pomocnikami" :roll:
[/quote]

Wiesz ... nas jest tam najwięcej, Mofixil, Dex3r, Janto, ja, Wintalan.
Ostatnio coś się więcej FB uaktywniło. Ja wam nie bronię. I życzę powodzenia w pomaganiu piratom. [u]Jeśli tak to będzie wyglądać to rezygnuję z pomocnika[/u]. Nie rzucam słów na wiatr. Równocześnie proszę o edytowanie mojego poradnika, bo jest tam wspomniane co z takimi złodziejami robić.

EDIT:
Elros, ja nie mówię, że łamię prawo. Po prostu nie pomagam tym, co łamią prawo. Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129
Proponuje zamknąć temat, własną opinie można zachować dla siebie i tworzy się niepotrzebny spam imo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michaell    24
Szantażem dużo nie podziałasz. Mała strata, bo gdy pozwolimy tu działać piratom to pewnie i Ci zaczną się udzielać.

Decyzja jest dobra i podtrzymuje forum przy życiu, widocznie chcesz jego śmierci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Dobre podejście do pirata, to większe prawdopodobieństwo, ze kupi premium.

Jest to droga dobra zarówno dla rozwoju Minecraft.pl, jak i serwerów.

Nie chcesz pomagać? [b]Nie pomagaj.[/b]

To tyle z mojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
[quote name='Michael' timestamp='1345550644' post='89426']
Szantażem dużo nie podziałasz. Mała strata, bo gdy pozwolimy tu działać piratom to pewnie i Ci zaczną się udzielać.

Decyzja jest dobra i podtrzymuje forum przy życiu, widocznie chcesz jego śmierci?
[/quote]

Ja bym ci powiedział, co chyli forum ku upadkowi ... i to nie moja opinia tylko także Asg, Dex3ra i Mofa gdy wspólnie rozmawialiśmy. Jednak wolę już nic nie dodawać, bo warna dostanę za "przegięcie pały".

Tyle ode mnie, ja zdania nie zmienię [b][color=#ff0000]i proszę o zdjęcie mi rangi pomocnika.[/color][/b] Kiedyś ona była dla mnie zaszczytem, teraz nie będzie dla mnie znaczyć nic.

Temat można zamknąć. EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...