- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0

powrot do MC i kilka pytan
Pytanie zadane przez
shinek
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Po kilku miesiacach przerwy wrocilem do MC, narazie delikatnie na SP ale juz widze mase zmian i stad tez kilka pytan do was.
1. najbardziej mnie denerwujaca zmiana, mianowicie nie chcace wspolgrac kawalki drewna podczas budowy, czy jest jakis sposob zeby do cholery jasnej stawiac te klocki normalnie jak w poprzednich wersjach? musialem przebudowac kawalek domku, oczywiscie dalo sie postawic klocek w kazda strone ale nie do gory, trzeba bylo robic rusztowanie, ew rozwalac pion do gory, juz o gosciu w postaci creepera nie wspomne.
2. Czy biblioteczki maja wciaz jakies znaczenie przy enchantingu? tzn system 4x4x4.
3. opymalizacja, nie wiem czy mi sie wydaje czy co, ale jakby bardziej cielo niz zwykle na pelym ekranie, z optifine ultra - render far i jakosciowo lepszymi szmerami bajerami fpsy utrzymuja sie na poziomie 80-100. cos tak nie halo, bo potrafi przyciac wchodzac na nowy teren. Macie pomysl na polepszenie wydajnosci?
4.wioski, cos mi sie obilo o uszy, ze mozna zakladac i rozbudowywac wioske, z rozbudowaniem sobie poradzielem ale dalej nie wiem jak ja zalozyc, pomysly?
w razie gdyby to byly tylko plotki, jest mozliwosc przeniesienia wygenerowanej wioski w inne miejsce? macie na pewno jakis fajny program do tego.
5.zgnile mieso w koncu znalazlo zastosowanie?
6.skonczylem gre na 1.2.5, zaszly jakies ciekawsze zmiany (uzyteczne) zmiany?
7. na ktorej wersji stoja serwery? moge wejsc tylko na freebuild a i tak sie krece w kolko gdzies na drzewie.
8.Znalazlem na forum kilka problemow dotyczacej migracji na mojang.com i koniecznosc logowania sie do MC poprzez email. Co daje ta migracja? po co dlaczego gdzie i jak:P
i jeszcze zapytam - jak wam sie podobaja tego typu propozycje jak na obrazku[eng]? (wierze w wasza edukacje i ufam, ze nie bede musial tlumaczyc:P)
[url="http://minecraft-skins.com/wp-content/uploads/2011/01/mobs.jpg"]http://minecraft-ski...011/01/mobs.jpg[/url]
Pozdrawiam:) Edytowane przez shinek
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi