Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
ziomusCZW

Wydalenie z ekipy Rolecraft ...

Rekomendowane odpowiedzi

ziomusCZW    2
Witam z tej strony ziomusCZW oraz umklajder , wasi były technicy piszemy ten post prawdopodobnie jako ostatni , chcemy w nim opisać powody naszego odejścia , a raczej naszego "wydalenia" przez Vargeina czy jak to się tam pisze. Może wam się teraz wydawać żę zostaliśmy zwyczajnie wyrzuceni, i po prostu próbujemy przekręcić to na swoją korzyść. Powodem naszego wyrzucenia było wgl. regulaminu "Współpraca z innymi portalami", jednak, od początku nie mieliśmy możliwości wpływania na serwer rolecraft znaczna część naszych pomysłów była mieszana z błotem i odrzucana , każdy pomysł na wgranie nowego pluginu był krytykowany przez pewną osobę komentarzem "Ale zobaczcie ile serwer ma już pluginów bla... bla... bla..." ,[b] [/b]a gdy już nasz pomysł okazał się "tym dobrym" to oczywiście był przyjmowany jednak okazywało się nagle, że nie ma w tym naszej zasługi "Wiem, wiem, myśalłem już o tym od dawna." itp. Po prostu w większości przypadków, w ekipie czuliśmy się nie swojo chcieliśmy się rozwijać i dążyliśmy do tego że skoro rolecraft nie dawał nam takiej możliwości musieliśmy sami ją sobie stworzyć. Chcieliśmy mieć przynajmniej, 2 swoje serwery ( lub po prostu przy takich pomagać , opiekować się nimi ) jednak, jako że znamy parę osób, w kilka dni dostaliśmy 6 serwerów do zagospodarowania zaczęliśmy nad nimi pracę , a następnie I sami się tym pochwaliliśmy ... zostaliśmy wyrzuceni :) Strona przez którą zostaliśmy wydaleni została stworzona z tego powodu aby pokazać co potrafimy oraz móc rozwijać nasze zdolności jako technicy. Chociaż prędzej czy później sami musieli byśmy odejść. Teraz jesteśmy szczęśliwi, i możemy iść do przodu. Trochę szkoda nam czasu spędzonego na RP, czasem było lepiej, a czasem gorzej, dzięki że mogliśmy dołożyć cegiełkę do muru jakim jest minecraft.pl, będziemy miło wspominali pracę na tym serwerze.
Chcieli byśmy szczególnie podziękować:
-Graczom - byliście, świetni, praktycznie każdego i każdą z was będziemy dobrze wspominać, to wy tworzyliście serwer, i to głównie od was zależała jakość tego, jak i każdego innego serwera.
-Morgarowi - Za to że wciąż nas wspierał od początku aż do końca , dzięki niemu znaleźliśmy się w ekipie. Wielkie dzięki nigdy cie nie zapomnimy .
-sd5 - Świetnie budował, potrafił docenić pracę innych i zawsze szło się z nim dogadać ;D sd jesteś wielki
-Camilowi - za to że był i zawsze było można z nim o wszystkim porozmawiać ;) I również nas wspierał.
-robetjak'owi - za świetne pomysły związane z RP i za to że potrafił być wyrozumiały oraz za to że był .
- Insowi - za to że... nie dawał nam się rozwijać, traktował nas jak "śmieci" zawsze płakał że nie ma czasu ale nigdy nie podobało mu się to co zrobiliśmy , a praktycznie to co chcieliśmy zrobić bo nie dał nam możliwości się wykazać Ale i tak dzięki
- Vareginowi - Za przyjście w "odpowiednim" momencie (gdy serwer był już gotowy) i wywalenie nas z ekipy. Ale i tak dzięki :>.
Oraz:
-VarezQ - Nie mamy zamiaru nikogo faworyzować, więc VarezQ dziękujemy jako modowi (którym był przez jakis czas). Był po prostu zajebist*m kumplem, można było na niego liczyć w każdym momencie, i gdy była potrzebna pomoc - bezinteresownie pomagał :D.

Dzięki za te wszystkie miesiące spędzone razem, do zobaczenia w innym miejscu, w innym czasie ;D~ umklajder

Tak to już jest że wszystko co jest dobre szybko się kończy , zawsze będę dobrze wspominał ten wielki portal jakim jest minecraft.pl . ~ziomusCZW

Gdyby Ktokolwiek z was kiedykolwiek nas szukał, możecie walić na GG
- ziomusCZW-25739664
-umklajder- 31635550

Jeszcze raz dziękujemy za wszystko.

Jak coś temat podpiąłem, jak nam zabierzecie rangi, to sobie odepnijcie ;>.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Mieliście szanse wesprzeć serwer teraz, kiedy nastąpiły tak wielkie zmiany w ekipie serwera i samej jego organizacji.
Daliśmy wam tą szanse, przez cały ten czas czekaliśmy na waszą dwójke aż okaże trochę zaangażowania i wesprzecie serwer.
Mieliście też szanse się zainteresować podczas przygotowania do wprowadzenia nowego systemu na serwer rp, mieliście szanse wesprzeć hardcore, który również jest w trakcie budowy...

Olaliście Rolecraft, obydwoje tłumacząc się w dziwaczny sposób... o dziwo w to uwierzyliśmy, teraz jednak kiedy zobaczyłem jak aktywnie pracujecie nad nowym źródłem dochodu sprzedając pluginy na waszym serwerze/sieci czy cokolwiek to jest wiedziałem, że nie można już na was polegać. Potrzebuję ludzi aktywnych, chętnych do pomocy i rozwoju serwera, wy niestety okazujecie się być poza tą grupą. Nie potrzebujemy teraz obiecanek i zapewniania, że wkrótce wrócicie, potrzebujemy ludzi którzy będą pracować razem z nami nad nowymi odsłonami serwerów Rolecraftu.

Nie była to decyzja, która mnie zadowala, w tym przypadku żadna nie była by zadowalająca, jednakże nie pozostawiliście mi wyboru. Ani ja, ani Camil ani nikt w ekipie nie widział waszego zaangażowania przez ten długi czas. Może kiedyś coś zrobiliście, ale teraz? Nie będziemy was trzymać tylko dlatego, że dawno temu jakoś się przysłużyliście serwerowi, nie chcę trzymać statuetek przypominających o przeszłości a nie wnoszących nic do teraźniejszości.

Przykro mi Ziomus, Umklaider. Gdybyście w "odpowiednim momencie" pokazali że można na was polegać, i że zrobicie coś więcej poza obiecywaniem to nie myślałbym nawet o wydaleniu was z ekipy. W tej chwili jest czas, kiedy Rolecraft potrzebuje odpowiedzialnych ludzi, może jeżeli kiedyś (znów) okażecie się takimi być znajdzie się tutaj dla was miejsce.

To tyle z mojej strony, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ziomusCZW    2
Tak jak zwykle zmyślam tak ? Nie! Proszę oto dowody że mam laptopa w naprawie i nie mam jak pracować :
[url="http://imageshack.us/photo/my-images/811/acera.png/"]http://imageshack.us.../811/acera.png/[/url] - wysłanie laptopa 16 sierpnia , w piątek dzwoniłem do firmy kurierskiej " UPS " powiedzieli że dostane go w ten poniedziałek po czym wszystko było by znowu jak kiedyś ( od 13.00 do 2.300-3.00 na serwerze ).
E-maila w którym jest data wysłania nie mogę znaleźć ale gdy go znajdę z edytuję tego posta.

PS : Zostaw ten temat , chce aby każdy go zobaczył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Jednak piszesz tutaj ten temat pożegnalny, piszesz dalej te posty... Masz na to czas, masz i możliwości, więc powiedz mi dlaczego Twoja aktywność na forum była praktycznie zerowa a temat, który jest w tej chwili priorytetowym, mowa o Projekcie Stronghold spłynął po Tobie jak po kaczce? Temat który powinien zainteresować Cię naprawdę mocno, gdyż podstawa techniczna miała być jedną z kluczowych w tym zakresie. Nie zainteresowałeś się tym zbytnio, nie napisałeś nic na temat CZY oraz JAK rozwiążesz te kwestie techniczne, nie zrobił tego również umklaider.

Skoro potraficie poświęcić tyle czasu na napisanie posta pożegnalnego a nie macie czasu na odpisanie w sprawach, od których zależą losy serwera no to przepraszam bardzo, ale chyba czegoś tu nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
umklajder    2
Od dwóch tygodni jestem na wakacjach, mówiłem już o tym, i oczywiście w momencie kiedy mnie nie ma, podejmujecie (podejmujesz) taką decyzję. Nie pracujemy aktywnie nad naszym serwerem/siecią czy cokolwiek to jest. Nad tym pracują nasi webmasterzy, graficy i reszta ekipy. My tylko "stoimy" nad tym projektem, więc proszę, nie wmawiaj mi że przez to jakkolwiek olałem rolecrafta. Dzisiaj wróciłem na jeden dzień do domu, i włączyłem komputer, no i stało się co się stało. Pracę na rolecrafcie traktowałem jako hobby, to co robiłem, robiłem z własnej woli. Nie płaciliście mi za to (Bo hobby to coś co daje przyjemność, a nie dochody). Pamiętaj że obowiązki admina a obowiązki technika to zupełnie inna bajka. Jeżeli nie pasowało Ci to co zrobiłem dla rolecrafta, i jak to robiłem, to twój wybór. Kiedyś pewna osoba którą bardzo szanuję, powiedziała coś niezwykle ważnego "Hobby nie może kolidować z realnym życiem" i zgadzam się z nią w 100%. Tyle z mojej strony. See 'ya.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Sam Camil nie zauważał waszego wkładu w serwer, nie zauważałem go również i ja. Nie wiem czy ktokolwiek zauważał, tak czy inaczej biorąc pod uwagę fakt, że serwer i ekipa funkcjonowały cały czas bez was stwierdzam, że będą dalej funkcjonować, kto wie czy nie lepiej bez oczekiwania na techników, którzy budzą się dopiero na napisach końcowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ziomusCZW    2
Ja wam życzę jak najlepiej , nie zauważył nikt naszego wkładu dlatego że tak jak napisałem nie miałem każdych możliwości , szans każdy mój pomysł czy coś był bombardowany ... . Jedno o co cie proszę to to abyś tego tematu nie usuwał przez kilka dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Spokojnie, nie mam zamiaru go usuwać. Jako człowieka Cię szanuję i osobiście nic do Ciebie nie mam, po prostu jako technik się nie sprawdziłeś, co się może zdarzyć. Będziesz mile widziany na serwerze gdy już wystartujemy, umklaider równeż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ziomusCZW    2
Piszę to już 3 raz ? Nie wykazałem się jako technik gdyż nie dostałem takiej możliwości , a każdy technik który dołączy do ekipy też nie będzie miał się jak wykazać , po prostu nie wiesz jaki jest Pan Inso ... ;/

PS : Może skończmy ten spam , wolę pogadać z tobą na TSie jak bd miał czas to napisz i pogadamy o tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Sorry, ale nie przypominam sobie zbyt wiele tych pomysłów waszych, a jedyne, które pamiętam to w końcu sam musiałem dodawać (np po 2 tygodniach czekania, aż wrzucisz mceat). Poza tym patrząc na wasz portal to widzę, że tam macie o wiele więcej czasu...

PS. nie ma to jak nagle okazać się być aktywnym choćby na forum chociaż na ts3 was brak, a tutaj proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
umklajder    2
Dobra, ludzie. Wy to widzicie inaczej, my to widzimy inaczej. Widać nie pasujemy do tego serwera jako techniczni, potrzebujemy większej swobody i możliwości rozwijania naszych pomysłów, nie zależnie od tego czy są głupie i pod koniec i tak nie wypalą, czy wręcz przeciwnie. Varegin zachował się bardzo ok (#8) i to tyle z mojej strony. TS'a będziemy pewnie czasem odwiedzać z powodu graczy, i paru innych osób. Serwer? - Chętnie zobaczymy jak rozwija się bez nas. gdy tylko znajdziemy czas. Teraz zajmiemy się realizacją naszych "marzeń" i pójdziemy własną drogą. Dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Podaj przynajmniej jeden przykład twojej propozycji odnośnie serwera, lub coś co zrobiłeś na moją prośbę ? Dotyczy się to również Ziomusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Decyzja którą Varein podjął wynikała z obawy jakie konsekwencje mogły by się pojawić poprzez uczestniczenie w dwóch portalach jednocześnie (czyt. faworyzowanie jednego, kopiowanie pomysłów).

Swoją drogą szkoda że tak wyszło ale cóż.... jak rozbudujecie swe portale to koniecznie wpadnijcie się pochwalić, z chęcią pogram :)
Dziękuję wam chłopaki, miło się z wami grało . Doceniam waszą pracę i wasz wkład w serwer RP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
A ja????? Czemu nic o mniee??? :( Czuje się oburzony. Foch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...