Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Fafnir

``KONIEC TRANSMISJI``

Pytanie

Fafnir    0
Siema, witam, cześć i czołem

Problem dotyczy logowania się z serwerem.
Ano - jakiś czas temu kuzyn założył serwer przez Hamachi. Wszystko grało i śpiewało .. do czasu.
Wczoraj, po powrocie do domu, dowiedziałem się, że mamuśka ``zamontowała`` do kompa Life Boxa czy coś tam od neostrady TP. I, dzisiaj jak wbijam, ha, próbuję wbić na serwer, wyskakuje mi taki oto komunikat :
[size=6]``KONIEC TRANSMISJI``[/size]

Na innych serwerach tego cuś nie ma, tylko na tym, na którym muszę zagrać.
Moje diagnozy :
- Nie zaktualizowana karta sieciowa - a wg. to jak to zrobić ?
- Problem z grą - wątpie ...
- Lag - również wątpie ...

Dziękuję za poświęcony czas i oczywiście
Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
dex3r    143
"Zamontowała" Liveboxa, czyli podłączony jesteś przez Ethernet czy USB? Jeśli przez USB to zmień na to drugie, lub na Wi-fi. Przeinstaluj także hamachi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Fafnir    0
Ano, podłączony jestem przez Wi-fi. Hamachi przeinstalowałem - wszystko na nic. . .

Poradzcie co poczynić ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Dziwny jest to komunikat swoją drogą "Koniec transmisji"... Zmień język na Angielski i wtedy spróbuj wejść na serwer i napisz lub najlepiej zrób screena z komunikatem, jaki otrzymasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Fafnir    0
``[color=#000000][font=MS Shell Dlg 2][size=1] [size=3]End od Streaman `` [/size][size=3][size=4]czy jakoś tak[/size].[/size][/size][/font][/color] To mi wyskakuje, jak zmieniam na wersję angielską.

Tutaj koleś ma ten sam problem : http://www.youtube.com/watch?v=g1_01YfkopI Edytowane przez Fafnir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Ta sama wersja klienta i serwera?
Odpal MC z konsoli, spróbuj wejść na serwer i wrzuć to, co ci wyskoczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Aaaaaaaha End of Stream... Jak można przetłumaczyć End of Stream na "koniec transmisji"?! Ale to swoją drogą...
Twój problem zapewne wynika z niezbieżności pomiędzy wersją gry a serwera. Tzn. Ty masz Minecrafta 1.1 (bardzo stary, swoją drogą), a serwer jest zapewne na 1.3.1 (lub 1.2.5 w przypadku nieogarniętych adminów). Dlatego, przy logowaniu do gry (w launcherze) wejdź w Options -> Force Update. Gra zaktualizuje ci się do 1.3.1. Jeśli to nie pomoże, pobierz Minecraft Version Changer i zmień wersję na 1.2.5 Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Niestety jeżeli chodzi o MC, to End of Stream ma wiele powodów, a niekompatybilność wersji jest jedną z nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
@dex na filmiku (jeżeli tam coś jest, bo kochana nokia mi tagu media nie ładuje, ale skąd byś wziął 1.1. C;...) jeżeli jest mc 1.1. to napisał, że ktoś ma podobnie. To nie jego mc.
@topic:Ale się zapytam: jaki internet (mega) oraz czy próbowałeś resetować karte i router, czy lifeboxa, czy inny syf jaki jest w tepsie? Na inne serwery możesz wchodzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi