Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Forticator

[Solved]Can't connect to minecraft.net !

Pytanie

Forticator    0
Witam .. mam pewien problem z minecraftem od dłuższego czasu. Mianowicie - Gdy próbuję się zalogować ,zaraz po kliknięciu "Login" ,w miejscu gdzie były pola na wpisanie Nicku i Hasła wyskakuje na czerwono napis : "Can't connect to minecraft.net" . Dodam,że strona minecraft.net u mnie wygląda tak :[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/840/aaaczc.png/][IMG]http://imageshack.us/a/img840/3605/aaaczc.png[/IMG][/URL]
Nikt jak na razie nie mógł mi pomóc :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
Hmm, u mnie wygląda normalnie. Spróbuj wbić najpierw przez inną przeglądarkę na minecraft.net - np. Firefox czy IE.
Pobierz również[url="http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebytes-AntiMalware,Program,Windows,13117.html"] tego antywirusa[/url], zaktualizuj go i przeskanuj nim cały komputer. Powiedz nam jaki masz na co dzień antywirus (pewnie syfiasty avast...).
Trzeba również sprawdzić, czy to infekcja innego typu. Naciśnij przycisk Start, kliknij zakładkę Uruchom, wpisz ciąg[b] %systemroot% \system32\drivers\etc[/b] a następnie przycisk OK. Spróbuj uruchomić plik hosts.ini przez notatnik. Jak się nie uda, to powiedz co występuje. Spróbuj go również usunąć do kosza (czy się da czy coś nie blokuje, nie na stałe, przywróć go z powrotem). Jak uda się uruchomić przez notatnik, to wklej tutaj całą jego zawartość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Mi to wygląda na brak jakiejś wtyczki, bądź po prostu kiekompletnych plików prędzej jak już... Usuń i ponownie zainstaluj przeglądarkę. O zakładki się nie martw, bo widze, że masz chrome który przypisuje ustawienia, zakładki itp. Do konta. +to co atex mówił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Forticator    0
Chłopaki, wy mnie chyba nie zrozumieliście,albo ja już pisać nie potrafię :P Minecraft.net pozwala mi się logować,tylko te wygasłe/błędne stronki (jak na ss) są. Problem "Can't connect to minecraft.net" występuje w Minecrafcie,przy logowaniu .. Zresztą, tu macie SS'a :[url="http://imageshack.us/photo/my-images/651/aaa2n.png/"][img]http://imageshack.us/a/img651/7098/aaa2n.png[/img][/url]

Tak to wygląda :)

A jeśli chodzi o stronkę,to inna przeglądarka nie pomogła.. Spróbuję teraz zrobić to ,co poradził Atexor..

PS: Tak,używam Avasta.

PS2: Tak więc komputer się skanuje ,właśnie w tym momencie. A jeśli chodzi o plik hosts.ini,to :
- Da się go usunąć.
- Da się skopiować tekst wewnątrz.
Oto ,co tam pisze :

[quote]
# Copyright © 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

127.0.0.1 genuine.microsoft.com
127.0.0.1 mpa.one.microsoft.com
127.0.0.1 sls.microsoft.com[/quote]

[Mini Offtop] Atexor : Też jestem z Bytomia :) Edytowane przez Forticator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Hmm, te 3 ostatnie Mirosoft'y mi nie pasują, jak teraz sprawdzam to to jest chyba taka inna wersja Office'a, ale to już inna bajka :>. Poza tym plik hosts jest czysty.

Czekam na raport tego antywirusa Malwarebytes co Ci podałem. A dla Twojej wiadomości - Avast jest syfem... raz była taka akcja, że ludziom wirusa znajdywał ... w Avaście. Polecam ten Malwarebytes jako antywirus lub jako komplet Kaspersky. Spróbuj wyłączyć CAŁKOWICIE Avast'a wraz z ochronami i włączyć MC. Nie wiem jak jego nowe wersje mają, ale sprawdź jak dodał plik javaw.exe/Minecraft.exe do swoich baz, jako zaufany, kontrola internetu itp. Uruchamiaj MC jako administrator.

U mnie w Kaspersky'im wygląda to tak:
http://screenshooter.net/7728845/qqscstk
http://screenshooter.net/7728845/vlelouq

Offtop: Centrum czy dzielnica jakaś (Bobrek :D?) ... ja z centrum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Forticator    0
Tak więc zacznijmy od tego,że G-Chrome to syf ,bo na Operze minecraft.net hula jak ta lala .

Tutaj proszę , raporcik :

Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|D:\|)
[quote]
Zaznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | System plików | Heurystyka/Dodatkowe | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
Odznaczone opcje skanowania: P2P
Przeskanowano obiektów: 298966
Upłynęło: 20 minut(y), 6 sekund(y)

Wykrytych procesów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych modułów w pamięci: 0

Wykrytych kluczy rejestru: 1
HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\FoxTab FLV Player (Adware.Agent) -> Dodanie do kwarantanny i usunięcie pliku zakończyły się powodzeniem.

Wykrytych wartości rejestru: 0

Wykryte wpisy rejestru systemowego: 1
HKCR\regfile\shell\open\command| (Broken.OpenCommand) -> Złe: ("regedit.exe" "%1") Dobre: (regedit.exe "%1") -> Dodanie do kwarantanny i naprawa pliku zakończyły się powodzeniem.

wykrytych folderów: 0

Wykrytych plików: 1
C:\Program Files (x86)\FoxTabFLVPlayer\Uninstall\Uninstall.exe (Adware.Agent) -> Dodanie do kwarantanny i usunięcie pliku zakończyły się powodzeniem.

(zakończone)[/quote]

[Offtop] : Centrum . Zaraz obok rynku mieszkam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[CODE][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(247, 247, 247)]127.0.0.1 genuine.microsoft.com[/background][/size][/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(247, 247, 247)]127.0.0.1 mpa.one.microsoft.com[/background][/size][/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(247, 247, 247)]127.0.0.1 sls.microsoft.com[/background][/size][/font][/color][/CODE]
Ojojojojojojj! Nie ładnie!

Jeśli masz jakiegoś Firewalla to spróbuj go wyłączyć. Jeśli masz Zone Alarm to niestety do wywalenia, bo nie będzie działał z launcherem (chyba, że już to naprawili?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
http://www.lmgtfy.com/?q=co+to+jest+zone+alarm łap. Coś w rodzaju zapory internetowej. Masz może coś z kartą od neta??? Zresetuj ją oraz router, albo po prostu walnij rozwiązywanie problemów w 'centrum sieci i udostępniania' w panelu sterowania. (ooo rymuje ;3) Może odnajdzie jakiś inny bląd. Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Forticator    0
@ Up : Nic z powyższych nie dało żądanego efektu. Dalej jest,tak jak było :(

Edit : A więc nikt nie może mi pomóc? Przykre :( ...

Edit2: Jeśli ktoś mógłby pomóc to ja bardzo proszę :( .. Dalej wchodzę i czekam na jakieś odpowiedzi. To tyle :( Edytowane przez Forticator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Forticator    0
Odświerzam ... Cóż mogę więcej zrobić,skoro nikt nie próbuje mi pomóc? Nadal czekam z myślą,że ktoś w końcu napisze...

Albo los tak chciał,albo ja już nie wiem . Niby dalej nie mogę połączyć się i pisze "Can't connect..." itd. ale logując się Offline,mam swojego skina i moge grać na serwerach premium. Niezłe :D Temat do zamknięcia, dziękuję. Edytowane przez Forticator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...