Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Becik

[Solved]Citizens - npc quester, questy

Pytanie

Becik    11
Otóż napisałem sobie takiego questa:
[CODE]
interes:
texts:
description: "Wielka tragedia, statek z dostawa ryb sie rozbil i polowa towaru poszla na dno, pomozesz mi uzbierac kilka ryb?"
completion: "Naprawde wielkie dzieki poszukiwaczu, przyjmij ten miecz mi nie jest juz potrzebny"
acceptance: "Wielkie dzieki, uzbieraj 10 ryb (wedke mozesz dostac lub kupic w porcie)"
repeats: 0
objectives:
'0':
'0':
type: collect
materialid: 349
amount: 10
optional: False
finishhere: True
rewards:
'0':
type: item
id: 267
amount: 1
take: True
'1':
type: command
command: /xp <player> 100
[/CODE]

Myślę że wszystko jest poprawnie, a mimo to quest nie działa, tzn. uzbierałem 10 ryb i pisze że nie skończyłem questa. Czy jest jakaś komenda aby dać dla npc item?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
Nie mam Citizen'a, ale napisałem to na nowo (+ małe bugfixy tekstowe :)). Spróbuj czy działa. Tutaj link do pobrania (nazwę pliku ew. zmień, bo nie wiem jak to z tym jest): http://www.speedyshare.com/gFfcE/ryba.yml
[CODE]:
texts:
description: ""Wielka tragedia, statek z dostawa ryb sie rozbil i polowa towaru poszla na dno, pomozesz mi uzbierac kilka ryb?"
completion: "Wielkie dzieki, uzbieraj 10 ryb (wedke mozesz dostac lub kupic w porcie)."
acceptance: "Naprawde wielkie dzieki poszukiwaczu, przyjmij ten miecz, gdyz nie jest mi juz potrzebny."
objectives:
'0':
'0':
rewards:
'0':
take: True
'1':
command: /xp <player> 100[/CODE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
errora mi robi z tą twoją poprawką :( Już nie wiem co z tym jest.

@edit

Zaczełem rzucać rybami wokół npc i zaliczył questa, ale nie wziął ryb :( tylko dał nagrode. może trzeba dopisać że ma je komuś dostarczyć, albo zmienić z collect na delivery? Edytowane przez Becik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Hmmm, spróbuj z tym:
Quest nazywa się "Ryby" i jeśli dobrze kojarzę, to tak ustaw u NPC czy jak to tam się robiło.
http://speedy.sh/jp7yM/Ryby.yml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
Jeszcze nie sprawdzałem twojego questa Atexior, ale udało mi się rozbudować mój i działa. Zamiast collect powinno być delivery.
[CODE]
interes:
texts:
description: "Wielka tragedia, statek z dostawa ryb sie rozbil i polowa towaru poszla na dno, pomozesz mi uzbierac kilka ryb?"
completion: "Naprawde wielkie dzieki poszukiwaczu, przyjmij ten miecz mi nie jest juz potrzebny."
acceptance: "Wylow mi 10 ryb (wedke mozesz dostac lub kupic w porcie)."
objectives:
'0':
'0':
finishhere: False
'1':
'0':
type: delivery
npcdestination: 1
message: "[Gornik]:Dzieki za ryby, dobrze ze nie musialem dlugo czekac, hehe staruszek chyba sie sprzezyl."
rewards:
'0':
take: False
'1':
command: /xp give <player> 100
[/CODE]

Sprawdziłem twojego questa Atexior i wszystko działa, tylko że dalej mam te ryby, bo collect to uzbieraj, delivery to dostarcz już ogarniam dzieki za pomoc można zamknąć. Edytowane przez Becik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
A racja, delivery to "dostawa" ... ale głupek ze mnie, teraz przypomniałem sobie, gdy na lekcji j. angielskiego nauczycielka mówiła "A jak ty się spytasz, kiedy będzie dostawa, gdy się piwo w sklepie skończy?!".

Dość dużo to nie pomogłem, ale zawsze coś. Jakby co to znalazłem program co robi za Ciebie format Quest'ów, Ty tylko kolumny uzupełniasz, może się przydać. Jest to [url="http://forums.bukkit.org/threads/wip-admin-tool-questwriter-v0-16-1-quest-writing-for-citizens.41169/"]QuestWriter[/url].

Pozdrawiam i zamykam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Ok, to zamykam.

@up no i mnie ubiegł...

[color=#006400]Niezły poślizg miałeś, 5 minut za mną :D //Atex[/color] Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Problem rozwiązany. Zamykam

[color=#008000]Do 3 razy sztuka :D? Ja zamknąłem, tu zamknąłeś, a potem zamknąłeś przenosząc, gz ;p[/color]
[color=#008000]A posty lecą ^^ //Atex[/color] Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...