Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Neferti

Problem z kupnem

Pytanie

Neferti    0
Witam.
Od trzech miesięcy próbuje kupić pełną wersje gry. Na PayPal nie udaje mi się przelać pieniędzy, a gdzieś wyczytałam, że lepiej nie kupować przez PayPal. Podobno długo się czeka na przelew albo pieniądze mogą nigdy nie dotrzeć.
Przez MasterCard pisze mi, że jest jakiś błąd -.-''

Ktoś pomoże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
jantomedes    75
Mastercarda prawdopodobnie ci nie akceptuje, bo to karta płatnicza, a nie kredytowa. Miałem ten sam problem z moją Visą, gdy chciałem kupić Minecrafta, ale w końcu namówiłem moją mamę :) lecz ostatnio chciałem kupić Psychonautów ze Steama - ten sam problem. Na tyle pragnąłem tej gry że założyłem konto na PayPalu. To bardzo długie dochodzenie, to iście pieniędzy 1-2 dni. Mi szły 1 dzień. A to niedochodzenie to chyba trzeba coś nieźle pokręcić w przelewie. Na MoneyBookers pewnie wygląda to prawie tak samo, lecz nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Neferti    0
Nie mam karty płatniczej, wszystkie kredytowe. Czyli paypal nie działa, karty też... -.-''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
[quote name='DeX3r' timestamp='1344631645' post='87550']
PayPal nie jest już wspierany przez Mojang. Użyj moneybookers.
[/quote]
Minecraft kupowałem pół roku temu. Może od wtedy coś się zmieniło, ale było chyba ok. 14 różnych możliwości, min. Paypalem i moneybookers. Poczytałem teraz fora i Paypalem można kupić premium, ale nie giftcode.
@topic: Jeżeli można wiedzieć jakiej używasz przeglądarki? Czy jest to może błąd paypala, że po prostu nie pozwala przelać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Neferti    0
A jak dokonać przelewu z przelewy24? Jakoś nie mogę się odnaleźć na tej stronie O.o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
... Jak ja kupowałeem mc, minecraft.net podsuwało mi link do downloadu jakiegoś programu obsługującego płatności. W którym to wybierało się rodzaj konta (paypall, pko24 etc. Jeżeli przelewy24 nie ma, to znaczy, że nie obsługuje. Zobacz.) klikasz dalej, dalej, dalej. Wykonujesz podane kroki i wszystko. Potem przenosi cię tylko do przeglądarki, abyś potwierdził przelew logując się do konta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Ja kupowałem przez przelewy24 Minecraft'a. Wtedy to wyglądało tak, że kupowałeś przez minecraft.net i następnie cię przekierowało na stronę płatności i z wyborem banku, wybrałem ING na osobnej zakładce (tamta z przelewy24 była włączona, bo było info aby czekać do momentu wpłynięcia kasy), potem logowanie do banku i zrobienie przelewu. Strona przelewy24 się odświeżyła i już miałem konto premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Nie, nie miałem i nie mam. Kupowałeś coś kiedyś na allegro i płaciłeś przez Payu, w sensie, ze otwierała ci się strona banku w wypełnionymi rubrykami? To jest coś w tym samym stylu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Neferti    0
Czyli mam normalnie wypełnić formularz w minecrafcie, mieć włączoną stronę przelewy24... po tej akcji zalogować się w banku i dokonać przelewu?
No ale numer konta to gdzie znajdę? O.o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Normalnie przez minecraft.net, potem jako wybór strono-płatności wybierz przelewy24, uruchomi ci się ich strona potem powinna strona z banku (przynajmniej tak było jak ja kupowałem, raczej nie powinno się to zmienić). Numer konta powinien być uzupełniony już jak się zalogujesz na stronie banku. Od razu będziesz w zakładce, gdzie się puszcza przelew. Zresztą sam zobaczysz jak to wygląda, trudne to nie jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Nie ma za co :)

Czyli premium już zakupione i było tak jak mówiłem? Na nick'u Neferti :)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...