Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
jantomedes

Redaktorstwo i nieużywane podstrony

Rekomendowane odpowiedzi

jantomedes    75
Otóż nie wiem co myśleć o waszym podejściu do strony głównej portalu. Newsy żadko kiedy są, a jak już są to szczątkowe. Ostatni wpis to notka o 1.3 Rabusa w której prawie nic się nie znajduje, a żeby napisać o takich rzeczach jak miejsce Mineconu 2012, programowalny blok do komend, infekowanie villagerów przez zombiech, nikt nie ruszy "pióra". Newsy dotyczące filmików czy animacji też nie są za częste.

Tak więc, czy będzie jakiś nabór czy cokolwiek w związku z redaktorami minecraft.pl? Myślę że jest parę osób (ja czy Quasindro np.), które by się do tego nadawały. Pomyślcie, bo strona już trochę przymiera (co innego forum).

Jednak zwracam honor jeśli jest to spowodowane jakimiś problemami z WordPressem czy czymś podobnym.

Inną kwestią pozostają często bardzo nieaktualne i skąpe podstrony minecraft.pl. Myślę też że warto byłoby tam wspomnieć o Minecraft Portable Manager.
Pozdrawiam. Jantomedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Masz rację. Dzisaj o tym samym myślałem przeglądając główną. Dobrze by było zrobić nabór na kilku redaktorów, a także na ludzi zajmującymi się podstronami o modach, czy poradnikach. Jakby była taka możliwość to po przyjeździe pomógłbym odświerzyć co nieco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Serek   
Gość Serek
Zgadzam się z wami , kiedyś minecraft.pl to bylo miejsce w którym każdy mógł dowiedzieć się o najnowszych informacjach o naszej grze , lub też zobaczyć produkcje filmowe innych fanów tej gry.

Nabór na nowych redaktorów by się przydał , aby minecraft.pl znów stało się miejscem najnowszych i najciekawszych informacji :)

Taki mały dodatek :
Użytkownicy -> zaawansowane wyszukiwanie -> Redaktor/Redaktor Naczelny -> brak wyników
(chyba że poprostu nie mają dodanej rangi , to się nie mieszam ;) ) Edytowane przez Serek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199
Zaraz pewnie poleci hejt na mnie, że piszę o serwerach a o grze już nie. Od razu się wytłumaczę: Zrezygnowałem z funkcji redaktora, dlatego też nie mam rószoffego kolorku przy nicku ALE poprosiłem o pozostawienie konta by pisać o Freebuildzie gdyż jak by nie patrzeć mamy najwięcej graczy a trzeba ich jakoś na serwerze utrzymać a także zwerbować nowych poprzez reklamy serwera. Lecz jak później się okazało wiele ekip serwerów nie ma swoich redaktorów i wszystkie zaprzyjaźnione osoby szły do mnie z prośbą o napisanie artykułu o ich sewrerze, po czym ja nie odmawiałem i do póki wciąż mogę pisać na pewno nikomu nie odmówię ;) Jeżeli to wciąż komuś przeszkadza to w tym momencie proszę o usunięcie mi konta na portalu, lecz na pewno się nie pojawi o FB żaden news co się równa ze stratą graczy. Mam nadzieję, że to załatwi wszelki hejt ze strony założyciela a także osób, które myślą że piszę tylko o serwerach.

PS - <Tu wspomniałem coś o "Redaktorze Naczelnym", ale wolę to usunąć by nie dostać warna/bana>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dobry pomysł, Rabus sam nie wyrabia z newsami. Ja typuję Quasindro na redaktora naczelnego.

[quote name='Atexor' timestamp='1344364890' post='86714']
Dobrze by było zrobić nabór na kilku redaktorów, a także na ludzi zajmującymi się podstronami o modach, czy poradnikach.
[/quote]

Chciałem to napisać. :3
O podstronach, też nie zapominajmy. Żadnych Moderatorów w dziale o modach.

BTW. Moderatorzy w ogóle nie zaglądają... Boją się buntu. ;3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matiyarosz   
Gość matiyarosz
[quote name='KubaCzarny123' timestamp='1344370535' post='86742']
Dobry pomysł, Rabus sam nie wyrabia z newsami. Ja typuję Quasindro na redaktora naczelnego.
[/quote]

Quasindro na Freebuild nie zaglądał od 2 miesięcy tak samo z forum, więc wątpię by Wam w jakikolwiek sposób odpowiedział. Jako Admin nie mogę się skontaktować z KidModem więc myślę, że są marne szanse by Wam odpowiedział. Mój typ to Jantomedes - Doskonale się nadaje, a jak przejrzycie jego posty to zobaczycie jak on potrafi się rozpisać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='matiyarosz' timestamp='1344370677' post='86743']
Quasindro na Freebuild nie zaglądał od 2 miesięcy tak samo z forum, więc wątpię by Wam w jakikolwiek sposób odpowiedział. Jako Admin nie mogę się skontaktować z KidModem więc myślę, że są marne szanse by Wam odpowiedział. Mój typ to Jantomedes - Doskonale się nadaje, a jak przejrzycie jego posty to zobaczycie jak on potrafi się rozpisać :)
[/quote]

Jakoś nie zauważyłem. Może zrobił sobie wakacje?
Jantomedes też oczywiście się nadaje. Szczególnie widać to, po jego blogu. :)

@Down: Zawsze zapominam, że to mężczyzna. Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matiyarosz   
Gość matiyarosz
[quote name='KubaCzarny123' timestamp='1344374079' post='86768']
Może [b]zrobiła[/b] sobie wakacje?
[/quote]

Btw. raczej zrobił a nie zrobiła :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Serek   
Gość Serek
Jak dla mnie to Jantomedes na Redaktora Naczelnego , a pozatym wybrać jeszcze kilku (4-5) zwykłych redaktorów , aby zawsze na stronie były jakieś nowe i ciekawe informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
Redaktorzy są (np. Savi, MaxyBlack), tylko mało piszą, a w szczególności o samym Minecrafcie.

@Down: No idea :( Edytowane przez Jantomedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Serek   
Gość Serek
Właśnie dlatego przydałaby się ponowna rekruracja, aby zachęci redaktorów którzy są obecnie wybrani do pisanie większej ilości wiadomości , i zwerbowania nowych osób na to stanowsko.

@UP:
Skoro istnieją Redaktorzy to dlaczego nie mają dodanej odpowiedniej rangi na forum ? Edytowane przez Serek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
Guys, jestem po prostu zmęczony, wszystkim. I tak już od 3 miesięcy...

Muszę siąść i zacząć się organizować bo ostatnie 3 miesiące to totalne marnowanie czasu, i tak przez cały dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
[quote name='Rabus' timestamp='1344447553' post='86976']

Muszę siąść i zacząć się organizować bo ostatnie 3 miesiące to totalne marnowanie czasu, i tak przez cały dzień.
[/quote]
Więc może skoro jesteś zmęczony, wyznaczyłbyś kogoś w zamian?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Jantomedes' timestamp='1344447915' post='86978']
Więc może skoro jesteś zmęczony, wyznaczyłbyś kogoś w zamian?
[/quote]

Jestem za Jantomedesem na Redaktora Naczelnego.

[quote name='Rabus' timestamp='1344447553' post='86976']

[/quote]

Przydałyby Ci się wakacje, albo spróbuj usuwać kurz palnikiem z wentylatora. Miesiąc odpoczynku od forum- Gwarantowane! Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
[quote name='KubaCzarny123' timestamp='1344449855' post='86987']
Jestem za Jantomedesem na Redaktora Naczelnego.

Przydałyby Ci się wakacje, albo spróbuj usuwać kurz palnikiem z wentylatora. Miesiąc odpoczynku od forum- Gwarantowane!
[/quote]

Chciałbym - wnętrze mojego PC jest dust-proof, wszystko zostaje na filtrach z zewnątrz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
[quote name='Rabus' timestamp='1344454010' post='87020']
Chciałbym - wnętrze mojego PC jest dust-proof, wszystko zostaje na filtrach z zewnątrz ;)
[/quote]

Warna za offtop :D

Czyli co z tym wyznaczeniem? Rabus, ja chętnie się zajmę tymi newsami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Serek   
Gość Serek
@UP

Rabuś właśnie dlatego powstał ten temat żeby wybrać nową ekipę do pisania wiadomości na główną strone portalu minecraft.pl
Wiemy że większość wiadomości są napisane przez Ciebie , i właśnie dlatego chcemy Cie troche odciążyć i wybrać jeszcze parę osób aby zawsze były ciekawe informacje i abyś mógł trochę odpocząć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TLP    3
@Rabus
Rozumiem, że jesteś zmęczony i każdy tutaj to uszanuje, ale zmiany są potrzebne w trybie natychmiastowym, zanim będzie za późno.

Jeśli już jesteśmy w tych tematach, ją się pytań gdzie są obiecywane zmiany (np:aktualizacja forum, bo ją jej nie zauważyłem).

Co do podstron na głównej to niektóre są według mnie nie potrzebne. Ich aktualizacja powinien się zająć sztab specjalistów złożonych z ludzi, którzy mają naprawdę lekkie pióro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Sztab specjalictów? Cool Idea! Nawet html, czy php jest nie potrzebne przy wordpressie...
Rabus, Naprawdę czasami trzeba coś zrobić, żeby potem mieć lżej. Zrób nabór na redaktoęów, a potem małe wakacje od forum. Co do odświeżenia forum to było już podobno... Dużo się nie zmieniło, chyba że to był dopiero początek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenSneaky    39
Kilkanaście dużych zmian w ostatnim snapshocie. Przy tym kilka większych zapowiedzi przed snapshotem. A na portalu cisza. Czy na prawdę tak trudno zorganizować rekrutację na redaktora portalu, który będzie regularnie umieszczał newsy ? Czy tak trudno napisać 1 temat ? Codziennie wchodzę na minecraft.pl zobaczyć czy ktoś miał te kilka chwil na napisanie o nowościach (data ostatniego wpisu 18.08 ! a mamy 24....), i zawsze to samo rozczarowanie. Gracze w naszej sieci również wchodzą na stronę ale skoro nie ma tam żadnych newsów to idą na stronę konkurencji. A ja sam niestety newsy muszę sprawdzać na anglojęzycznych stronach. Bo szybkich newsów nie ma praktycznie na żadnym polskim serwisie. I to jest nisza w której sieć może się wybić, sprawić aby gracze wchodzili na stronę, a jak i na stronę to i na forum i serwery. Ale żeby coś zmienić to trzeba tego chcieć.

[size=1]Jak najbardziej zgłoszę się na redkatora, mam w tym doświadczenie, lecz gdzie mam się zgłosić jak nawet odpowiedniego działu na forum nie ma, gdzie można by było skłądać podania.[/size] Edytowane przez SeeRazo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36
<fantazje_mode=on>
Jak nie ma kto pisać to można wyżebrać od minecraftforum pozwolenie na tłumaczenie wpisów :U Można też zaproponować MinecraftPolska współpracę. On będzie dodawał adnotacje o nas w filmach, a my będziemy dodawali jego filmy o mc na stronę. ( W sumie jednostronny zysk, ale może się nie połapie :x) Wszystko zależy czy się zgodzi.
<fantazje_mode=off>

@down

Gdyby się tylko tłumaczyło wpisy to [u]na pewno[/u] znalazłyby się osoby, które dla kolorka to zrobią. Edytowane przez Karkoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenSneaky    39
Tutaj właśnie nie rozchodzi się o to że nie ma o czym pisać, rozchodzi się o to że nie ma kto tego pisać. Edytowane przez SeeRazo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jantomedes    75
[quote name='Karkoon' timestamp='1345818536' post='90240']
<fantazje_mode=on>
Jak nie ma kto pisać to można wyżebrać od minecraftforum pozwolenie na tłumaczenie wpisów :U Można też zaproponować MinecraftPolska współpracę. On będzie dodawał adnotacje o nas w filmach, a my będziemy dodawali jego filmy o mc na stronę. ( W sumie jednostronny zysk, ale może się nie połapie :x) Wszystko zależy czy się zgodzi.
<fantazje_mode=off>
[/quote]Mocno mi się to nie podoba i wątpię, by Rabuś na to przystał...
[quote name='Karkoon' timestamp='1345818536' post='90240']
Gdyby się tylko tłumaczyło wpisy to [u]na pewno[/u] znalazłyby się osoby, które dla kolorka to zrobią.
[/quote]
To jest jasne, ale dość jasne jest też to, że jest bardzo dużo osób, które aż się palą do pisania hot newsów jak na przykład ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenSneaky    39
Powiedziane zostało że rekrutacja będzie. Więc pozostaje czekać i przestać gdybać :)
A skoro tyle osób ma zapał do pisania to Rabus będzie miał z czego wybierać

A na głównej dalej nic nie ma o nowych snapshocie. :mellow: Edytowane przez SeeRazo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Może zrobić by tak jak u konkurencji? Każdy może napiać newsa, jeżeli będzie sensowny, zostanie opublikowany, a autor dostaje dostęp do wordpressa. To gwarantuje newsy o updateach w max. 20 minut. Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...