Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Rekomendowane odpowiedzi

Electro    0
Witam.

Zapewne wielu z was, ma problem z błędem dotyczącym Minecrafta. Wbijamy na Launcher Minecrafta i wpisujemy dane, a po chwili wywala napis na czerwono "Can't connect to minecraft.net". Zazwyczaj tak się dzieje jak są jakieś naprawy minecrafta, lub nie logowałeś się przez dłuższy czas. Po chwili/paru dniach to powinno się naprawić, ale żeby nie czekać i nie grać uciążliwie w przeglądarce, mam na to sposób!

[b]1. Logujemy się na minecraft.net[/b]
[b]2. Wybieramy "...or play in your browser"[/b]
[b]3. Czekamy aż załaduje się gra[/b]
[b]4. Wbijamy na serwer, na którym chcemy grać[/b]
[b]5. Chwieczkę gramy w przeglądarce[/b]
[b]6. Rozłączamy się z serwerem[/b]
[b]7. Nie wylogowujemy ze strony Minecrafta, tylko wyłączamy nią "X"[/b]
[b]8. Wbijamy na Minecrafta na komputerze[/b]
[b]9. Logujemy i widzimy napis "Can't connect to minecraft.net"[/b]
[b]10. Klikamy "Play Offline"[/b]
[b]11. Mamy wszystko to samo co w trybie online.[/b]

Nie trzeba za każdym razem wykonywać tych wszystkich punktów, wystarczy że pierwszy raz przejdziesz dokładnie całą instrukcję, a za każdym kolejnym razem, wystarczy zalogować na minecraft.net i wyłączyć przyciskiem "x"

Jest to poradnik wykonany przeze mnie. Sam odkryłem ten sposób. Kopiowanie treści poradnika tylko z podpisaniem autora i podaniem oryginalnego tematu.

#EDIT:

[u][i][b]Launcher działa już normalnie, bez tego poradnika, ale jeśli komuś jeszcze wywala ten błąd to proszę o skorzystanie z tego poradnika.[/b][/i][/u] Edytowane przez Electro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Simo0n
      [font=verdana,geneva,sans-serif]Witam, mam problem. Komputer mam nowy, jakiś miesiąc dopiero. Swego czasu zainstalowałem minecraft'a i działał. Potem przestałem przez jakiś czas grać i teraz znów chciałem zagrać ale jest problem. Otóż przez ten czas troche update'ów od windowsa było , troche instalowałem różnych potrzebnych programów, gier.
      I nie działa teraz. Po uruchomieniu minecraft.exe wyskakuje błąd "[b]Can't connect to minecraft.net[/b]".
      Usuwałem jave, instalowałem ponownie bez skutku.(chyba że coś źle robię ;O). Zapora windows wyłączona, mam tylko
      eset smart security 5 i też wyłączałem w nim i dalej nic. Zmiana czasu(daty) tez skutków nie przynosiła, podejrzewam że to coś przez jave chociaż nie jestem pewny.
      Próbowałem uruchomić minecraft w przeglądarce - bo jest taka możliwość i nie działa, chwile jest ekran ładowania javy i ścina- nie idzie nic na przód. Minecraft classic działa ale to już nie to samo. Proszę o pomoc naprawdę mi na tym
      bardzo zależy.

[b]KOMP:[/b] Intel Core i5-2500K 3.30GHz // Radeon HD 7850 DDR5 2GB // MSI Z77A-G45 Intel Z77 LGA1155 // Goodram DDR3 8GB(2x4GB) 1600MHz Play CL9 // XFX Core 550W // Thermaltake V3 Black Edition // Zalman CNPS11X Performa // Western Digital Caviar 1TB SATA3 // Samsung SH-222BB[/font]

[color=#008000]Edit by Atex: nie zmieniaj za często czcionki, bo trudno się czasem rozczytać [/color]
      Edit by simo0n: @Atex, tylko 2 razy zmieniłem
  • Dodaj nową pozycję...