Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Parvez

wioski npc - profesje

Pytanie

Parvez    0
Witam, mam pewnie pytanie. Gram na survivalu i znalazłem wioskę npc, ale nie ma w niej wieśniaków o profesjach takich jak kowal czy rzeźnik. Pytanie dotyczy tego czy można w jakiś sposób "spłodzić" te profesje budując odpowiednie budynki lub coś w tym stylu. Jeśli można to proszę o dokładne wytłumaczenie w jaki sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Parvez    0
Ja wiem ze jak nie ma tych chat to jest niemozliwe, ale ja sie pytam czy jest mozliwe aby te budynki ZBUDOWAC. Na forach pisze, ze sie da, ale ja chcialbym sie upewnic i dowiedziec dokladnie jak, bo nie jest tam opisane.

Ps; wiem ze villagerzy sami sie rozmnazaja Edytowane przez Parvez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Budynki da się zbudować. Nie jestem pewien dokładnie jak, ale możesz przeprowadzić jakieś małe testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Ja coś słyszałem, że wieśniacy bedą się mnożyć do momentu zapełnienia wszystkich domków i z tego co kojarzę można dobudowywać nowe, ale warunkiem jest co najmiej 1 para do rozmnażania. Mapa jest starsza czy z 1.3.1?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Parvez    0
Znalazłem rozwiązanie. Domy można dobudować. Villagerzy jako dom uznają przynajmniej 1 klocek i przed nim drzwi. Im więcej masz domów (drzwi) tym więcej będziesz miał villagerów i bardziej będa ci się rozmnażać aby te "budynki" zapełnić.

[color=#008080]Wow, nice :) Nie przypuszczałbym :D //Jm[/color] Edytowane przez Jantomedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...