Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Elros

[EVENT -NAJAZD NA GAWEROT]

Rekomendowane odpowiedzi

Amadis89    1
Według mnie przekładanie godziny Eventu w dniu kiedy ma się odbyć jest troszeczkę nie fair... Jedna osoba nie ma czasu i wszyscy jak jeden mąż muszą się dostosowywać...
Rozumiem.. admin...bóstwo itp ale proszę się liczyć z innymi... Bo z takimi przekładankami "bo mi nie mam czasu" to niedługo sam admin bez graczy będzie robił sobie Event :(

W każdym bądź razie o 18. będę na pewno... o 16...to już dla mnie loteria czy będę czy też nie:(

Oczywiście stanę po stronie Gawerotu!:) Edytowane przez Amadis89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Dobra, jak chcecie, Event o 18 ale prawdopodobnie beze mnie, nie ja go robie i nie mam zamiaru swojego prywatnego życia ustawiać do gry, i tak się staram być możliwie często. A pytania w stylu "a co ty robisz o 16??" są bez sensu i żeby to powiedzieć trzeba być totalnym no-live który stawia grę ponad wszystko inne. Wiesz, ludzie przeważnie w piątki o tej porze gdzieś wychodzą. Może mu się zwyczajnie nie chce o tej porze grać? Znajdę kogoś na moje miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Wygrała Horda.
Odnośnie eventu :
Pierwszy raz testowaliśmy system wojen. Ogólne oblężenie Gawerot przerodziło się w drogę krzyżową z powodu 4 krotnej mniejszej liczbie osób atakujących miasto jak i odległość jaką musieli przejść. Kiepski punkt zaopatrzeniowy spowodował, że był tylko jeden atak.

[b]Odnośnie wojen :[/b][list]
[*]Planujemy włączyć w niedziele wojnę globalną na trochę zmienionych zasadach :
[*]zmniejszyć znacząco HP działek,
[*]zmienić punktacje (m.in. dodać pkt za zabójstwa)
[*]wstawić na forum ogólne informacje w zarządzaniu nacją i sojusznikami/wrogami,
[*]odblokować grief na poszczególne bloki, a w najlepszym wypadku odblokować stawianie drabinek na mury,
[*]każda wojna ma swój bank z określoną sumą pieniędzy, z biegiem czasu ta kwota rośnie,
[*][b]dodać wojny na flagi ![/b]
[/list]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
[quote name='Camil92PL' timestamp='1344016431' post='85830']
Wygrała Horda.
Ogólne oblężenie Gawerot przerodziło się w drogę krzyżową z powodu 4 krotnej mniejszej liczbie osób atakujących miasto
[/quote]
jednak przewaga nieokrzesanych troglodytów w stosunku 4:1 przewyższyłą jakość dzielnych templariuszy.
wydarzenia które nastąpiły później pokazały jednak że w stosunku 1:1 te bezmyślne hordy nie mają sans w zwarciu z rycerzami światła i przy minimalnych stratach szybko zostały odesłane do bagiennych czeluści z których wypełzły... Edytowane przez Karimiri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Breaker432    5
Karimiri... Było się po prostu lepiej przygotować - my mieliśmy wszystko ustalone od rana. (Kto i ilu gdzie stoi) Byliśmy lepiej przygotowani. Walka pokazała też kto tu jest "bezmyślny" gdyż cały szturm przebiegał z jednej strony, zamiast zaatakować np. z kanionu (tą ewentualność też przewidzieliśmy) Zatem nie mów, że to my jesteśmy nieokrzesani - my którzy podeszliśmy do tego z konkretnym i sensownym planem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Wyszło w praniu kto był przygotowany, a kto wymyślał plan w biegu :).

PS. Zaraz będzie wrzucony do działu informacji regulamin wojen !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Wygląda na to, że jedyne co uratowało Templariuszy to wybitne fortyfikacje, myślę że gdyby nie one miasto szybko zostało by zdobyte, choć niczego nie można być pewnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
[quote name='Breaker432' timestamp='1344018025' post='85837']
Karimiri... Było się po prostu lepiej przygotować - my mieliśmy wszystko ustalone od rana.
[/quote]
z przewagą 4:1 nasz plan zakładał pójść do was bez niczego aby nic cennego nie stracić po czym sprowokować kontratak i się obłowić na tym co z was powypada...
nie powiesz że nie zdziwiłeś się jak przybiegła ekipa bez armorów i z kamiennymi mieczami :P Edytowane przez Karimiri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Breaker432    5
U nas też prawie nikt z innych miast nie wziął pancerza, ale nasi gospodarze wyposażyli każdego, kto był skłonny do bitki po ich stronie :P Poza tym, nie wszyscy pobiegli kontratakować, tylko mała część naszej armii, więc wasz plan "właściwy" też średnio wypalił :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Od siebie dodam że jeżlei będe robił eventy typu wojna to raczeeej nie na miasto graczy tylko na miasto takich np. zombie-pigemanów i eventem będzie oczyszczenie miasta. Natomiast jeżeli chcecie moge ogłosić w Altdorfie Plage i przygotować miasto tak żeby Gracze mieli oczyszczać Zamkniętą Dzielnice ze wszelkiego plugastwa, nawet skrzynki się poukrywa w domach z nagrodami. W sumie proste zadanko a zawszeurozmaici. Np. wczoraj o chyba 22 zebrałem luda z TS i był mini-turniej rycerski na miejskiej arenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
[quote name='Breaker432' timestamp='1344070483' post='85915']
wasz plan "właściwy" też średnio wypalił :lol:
[/quote]
fakt, liczyliśmy na więcej łupów :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...