Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Becik

Problemy z minecraft 1.3

Pytanie

Becik    11
Oto moje problemy:
- moby się lagują jak na multi mimo to że nie publikuje save
- lagowanie klocków jak na multi, czyli że jak se postawie to pojawia sie np za 5 sec (nie publikuje save w lan)
-gdy wchodze na save spadam w dół jak na multi po kilkunastu albo więcej sec wczytuje sie teren.
-Save się nie zapisuje i to mnie najbardziej wkur...... . Te 3 wyżej moge znieść ale nie tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Wintalan    75
Powiem tyle: singleplayer teoretycznie nie istnieje. Zamiast niego zawsze jest serwer.jar, nawet jak nie publish*jesz.(tak, forum nie czyta całego wyrazu i z automatu kropkuje, biorąc to za przekleństwo ;D) Co do ostatniego: co się dokładnie dzieje? Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
Wygeneruje świat nazbieram dajmy na to drewna wykopie stack diamentów posadze drzewo, zbuduje dom, zapisuje grę. Ponownie wczytuje nigdzie nie ma mojego domku diaxów i znajduje się tam gdzie ostatnio byłem np przed domkiem którego nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
i to ostro zepsuli, mogli by nie dodawać tego Lana bo nie moge grać. Może da się jakoś wywalić ten plik z serwerem. Albo jakiś zbiorowy mail do mojangu jeżeli nie ja jedyny mam taki problem.

P.S screen ze spadania znanego z serwerów na singlu (przyjrzyjcie się dobrze, a zobaczycie postać :P)
[img]http://img337.imageshack.us/img337/1107/20120801193402.png[/img] Edytowane przez Becik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Tego na 100% nie zrobią. Bez pozbycia się SP nie ma mowy o ModAPI. Edytowane przez DeX3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
To by zrobili że aby publikować trzeba wcisnąć guzik a nie odrazu, wiem że jest, ale go wcale nie ruszałem i samo się publikuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Może przeinstaluj minecrafta? Co prawda jest teraz client-serwer, ale te twoje problemy są trochę za duże. Może słaby komp? Edytowane przez maties7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
Tak komp jest słaby narazie pozostawie temat i poczekam na optifine. Potem napisze czy coś się poprawiło czy też nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
No i wgrałem tego optifine i dalej savy się nie zapisują :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
jantomedes    75
Może coś w samym savie jest zepsute? Utwórz nowy świat i daj tam plik mapy. Stracisz w ten sposób ekwipunek, pozycję itp. ale powinna być "zdrowsza" mapa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
Testowałem to też na nowych mapach, na niektórych spadam w dół jak na multi przez jakieś 5 minut, i pisze downloading terrain :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...