Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Camil92PL

LuraosPL BAN!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
mod LuraosPL dał graczom z miasta Gawerot około 40 diaxów po czym wyszedł!
O tym zdarzeniu poinformowali mnie oni sami. mod ma bana póki nie wyjaśni co robił.
Proponuję trochę przerobić rangę mod'a odebrać gm'a i wstawić z niego takiego zwykłego gracza z możliwością tp, town spawnów, kick, temp, warn i ban.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Sprzeciw...... wystarczy ze kidMod jest graczem i robi rozpier**l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Ja bym się skupił na randze kid.... z kida zrobić kogoś kto nie ma prawie żadnych permisji i będzie dobrze. Co do rangi mod, to bym zostawił tak jak jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Chyba ustaliliśmy, że kid ma wyłącznie mute, kick, ban, warn i jail także od tej rangi można się chwilowo odczepić, a Moderator faktycznie ma trochę zbyt duży dostęp do permisji, proponuję usunąć mu komendy od dawania itemów, no i gamemode oczywiście bo na co mu to właściwie? No i tak jak Camil mówił, zostawić mu tylko podstawowe komendy + teleportacja i towny, więcej mu nie potrzeba do pełnienia obowiązków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
tylko, że jak krzycho stwierdził, że kidmodów nie będzie - w sumie to i tak nic nie robią, a ekipa ma rangi adminów, więc mod'a można przerobić na kid'a, albo ogarnij ktoś tych modów bo nie widzę ich użyteczności...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
W takim razie usunę rangę kidmoda a modowi dam aktualne uprawnienia kidmoda + teleportację, ewentualnie później się dogadamy czy można dać mu jeszcze jakieś uprawnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Jak mod może dawać permisje modom Vargein? XD :) A tak na poważnie to Modzi są zaufani, Luraosa to nie pamiętam nawet kim jest, z kidów węźmie się zrobi modów (jeżeli się jacyś nadają) a reszte wywali, na tym zamknie 2-tygodniowy okres próbny. Permisje dla Kida na razie nie ruszać, modom nic a nic nie zabieramy bo mają idealne permisje, poza tym ci co są są jak mówiłem zaufani. Z Luraosem nie ma co gadać tylko Perm, jak będę to posprawdzam Pex-a i wywalę nieaktywnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ziomusCZW    2
Wg mnie rangi KidMod nie powinno być w ogóle , gdyż owa ranga nic nie pomaga innym , a co do rangi mod powinna ona zostać , lecz tylko dla zaufanych osob , takie jest moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Krzycho, fireball, lightning i cała masa zabawek raczej modowi nie jest potrzebna, właśnie z robetem edytujemy permisje.
kidMod usunięty, MOD ma nieco obcięte uprawnienia z powyższych wymienionych i kilku innych, ale generalnie ma wszystko czego potrzebuje do wykonywania swoich obowiązków.
socialspy też ma usunięty, architekt również bo miał nie wiedzieć czemu, pewnie dlatego że z kidmoda pobierał permisje. Tak czy inaczej teraz architekt pobiera permisje z moda + ma worldedit i worldguard.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Ja pier**le, znowu Raataj i inni najbardziej pomocni modowie tracą narzędzie pracy. Mam ci przytaczać przykłady jak za pomocą socialspaya wykryli 2 poważne błędy na których gracze zarabiali ogromne pieniądze?. ch*j, nie, Veto, nie pozwole dopóki sam nie zobacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Uspokój się bo spotka Cię kara boska, monitorujemy serwer przez konsolę i tak prawie przez całą dobę lub przez sociala będąc na serwerze, moderatorzy sobie poradzą bez tego póki co zwłaszcza, że ile ich mamy, 1? 2? a reszta to administratorzy, także nie bój się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Raataj    0
Ja jestem kategorycznie na NIE.
Ponieważ jak mówił krzycho strace narzędzia,które są mi potrzebne w normalnym kontrolowaniu przebiegu rozgrywki.A dzięki gm'owi mam socialspy'ya i inne przydatne komendy których moderator[Lord] nie ma.

@ Z tego co mi wiadomo to jestem jedynym modem ale trochę mnie nie było więc mogę się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...