Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
wojomix7

Miasto Avgard

Rekomendowane odpowiedzi

wojomix7    0
[center][font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]Avgard[/size][/font][/center]

[font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]Dawno, dawno temu przez kraj wędrowali trzej bracia – Wojomix7, ScreenShotPL i Cinek367. Jechali konno na czele zbrojnych wojów, za nimi czeladź pędziła stada bydła, na wozach jechały kobiety i dzieci. Byli zdrożeni i szukali miejsca gdzie mogliby osiedlić się wraz ze swoim ludem.[/size][/font]
[font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]Pewnego dnia, gdy wieczór był już bliski, wyjechali na dużą polanę, wśród puszczy. Rosło na niej olbrzymie drzewo, w którym małe granatowe pisklęta miały gniazdo. Podobało się to miejsce Wojomix’owi, tak pięknego nigdzie przedtem nie widział. Postanowił, że tu pozostanie. Zbliżył się do drzewa, kazał wyjąć z gniazda jedno pisklę. Posadził je sobie na ręce i popatrzył na nie, na tle błękitnego nieba . Postanowił , że odtąd taki będzie znak jego i całego narodu. Do dziś herbem Avgardu jest Granatowy Ptak na błękitnym tle.[/size][/font]
[font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]ScreenShotPL i Cinek367 zostali wezwani przez brata . Oni także zachwycili się tym miejscem.[/size][/font]
[font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]Wojomix7 wraz z braćmi zbudował gród obronny i nazwał go Avgard .[/size][/font]

[font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]Lista członków:[/size][/font]
[font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]1. (Założyciel Miasta) Wojomix7[/size][/font]
[font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]2. (Skarbnik) ScreenShotPL[/size][/font]
[font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]3. (Dowódca Wojsk) Cinek367[/size][/font]
[font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]4. (Dowódca Gospodarczy) DiceMan321[/size][/font]
[font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]5. (Asystent Inżyniera) Dawidek200111[/size][/font]
[font=arial,helvetica,sans-serif][size=6]6. (Członek) hatysiakPL[/size][/font] Edytowane przez wojomix7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nejtan223    1
mój tata kroił ogórki i gotował paprykę niestety skaleczył się łyżką i tak zaręczył się z moją mamą.Tyle tu logiki co w twoim temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Hahahahhahahahahah to jest dopiero mistrzostwo świata! Historia strasznie krótka i bez sensowna. Nie wspomnę tu o powtórzeniach i interpunkcji a w zasadzie jej braku. Gdzie tu sens? "Rodzice zostali porwani i ZABICI [...] wojomix próbował uratować ojca i matkę". Powiedz mi jak on chciał ratować martwych rodziców? Druga sprawa, założył miasto by się zemścić? lol. 3 sprawa: "pewnego słonecznego dnia [...] mieszkali w wiosce ilion." Rozumiem że oni mieszkali w tej wiosce tylko tego owego, słonecznego dnia tak?

PS: i jest moja odpowiedź, źle napisałeś :) Edytowane przez Torres70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nejtan223    1
miałem powiedzieć dokładnie to samo ale mnie wyręczyłeś,no może użył bym mniej "lol" ale to samo chciałem napisać

"tylko ich skaleczył porwali go" trace wiare w ludzkość

ciesze się,że skrytobujcy(!) porywali ludzi tylko po to żeby ich zabić

1.od kiedy skrytobujcy porywają?
2.od kiedy porywa się tylko po to,żeby zabić? zazwyczaj porywa się dla okupu

"tylko ich skaleczył porwali go w więzieniu skrytobujców ScreenShotPL uratował Wojmix'a wrzystko dobrze się skończyło" genius!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Nejtan - twoja historia była nie lepsza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Elros - Jacy członkowie miasta takie historie. A co do Nejtana, faktycznie nie lepszy :) Edytowane przez Torres70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nejtan223    1
wiem,że przesadziłem z ninja ;p

ale nie była taka zła

niedługo ją poprawie ale teraz nie mam okazji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Akurat od oceniania tego czy była, czy nie była zła, nie jesteś Ty :P Edytowane przez Torres70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Mi wasza historia się podoba... oczywiście biorąc pod uwagę to ile macie lat. Dobra robota. Jedynie waszego herbu nie mogę sobie wyobrazić w świecie mc...

Co do ludzi, wyżej was oceniających: wątpię byście w tym wieku napisali coś bardziej sensownego -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebastisPL    0
Tegoż oto dnia zamożny jegomość poszedł wychędożyć (czyt. pogłaskać)pewną panią... xd Taki to ma sens :X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Amadis89    1
Chyba tylko ja i Torres zauważyliśmy, że jest to "dziwnie znajome" :D Albo każdy postanowił nie drążyć tematu i powiedzieć na odczepnego jakże młodym graczom, że "ładna historia"
Żywcem i nożem wykrojone z Legendy o Lechu, Czechu....
Nawet nie chciało wam się pozmieniać zdań :D
Na zasadzie "kopiuj wklej" oraz zmiana imion, a "Na pewno" nikt się nie pokapuje
Jak to kiedyś mojej klasie bodajże nauczycielka polskiego powiedziała: "Nauczcie się w końcu iż nauczyciel też internet ma i nie jedno opracowanie przeczytał" Pozdrawiam moją polonistkę! xD
Też by mi się podobała ich historia sd5 gdyby faktycznie napisali ją sami:) W ich wieku czegoś tak ładnego bym nie sklecił....

Plagiat...chyba tak to można nazwać :/ choć śmieszną rzeczą jest aby zrobić plagiat legendy (i to w dodatku najbardziej znanej) xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebastisPL    0
//ps ile oni mają lat, bo jak gadałem z nimi na TS, to wydawało mi się że mają więcej :P (a może to z kim innym?) Edytowane przez SebastisPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Amadis89    1
Jeżeli twoja historia DiceMan jest prawdziwa (w sensie naprawdę twego autorstwa)... to zastanawia mnie jedno...
Czemuż dałeś im pisać tą historię?! W sumie jesteś członkiem tego miasta... Gdyby historia miasta do którego wkrótce będę należeć wyglądałaby tak tragicznie jak to wyżej to bym się z niego wypisał, a przynajmniej nie dał bym tego opublikować ;D

Od razu ostudzę twój zapał twoja historia do majstersztyków nie należy, ale wybaczam błędy ze względu na wiek :) Edytowane przez Amadis89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
diceman ma dysleksje wiec wybaczamy , ale moglby zaczac cwiczyc poprawne pisanie bo jego historii nie dalo sie czytac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Wtrącę się i stwierdzę, że historii miasta to ja tam naprawdę nie widzę, no może w paru linijkach, ale reszta czyli jakieś 90% to historia samego herbu miasta ,było by miło zobaczyć coś więcej, jakiś głębszy wątek dotyczący samego powstania miasta i początków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...