Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
tweety65765

pensje

Rekomendowane odpowiedzi

tweety65765    0
Można by wprowadzić pensje za dobrze wykonaną prace i aktywność na rp.rolecraft.pl
Napiszcie co o tym myślicie

Tweety65765 Edytowane przez tweety65765

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To nie ma sensu, admini mieli by mnóstwo roboty z aktywnymi graczami. Pieniędzy się zarabia dośc ze sprzedaży, questów, więc jestem na nie. Skąd ci to przyszło do głowy :) I o jaki rodzaj dobrze wykonanej pracy chodzi? Edytowane przez Unusual_dwarf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Jestem przeciwny socjalizmowi w świecie fantasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Pensji nie będzie tweety, tak jak było wspomniane wyżej: sprzedaż, questy, ewentualnie dungeony...
Jeżeli nie potrafisz na tym zarabiać poproś aktualnego Króla twego miasta, może On przydzieli Ci jakieś zlecenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebastisPL    0
Hmm... dal mnie można by dodać ,,zlecenia''. Nie chodzi mi tu zlecenia tylko od adminów, ale też od graczy np: zbuduj mi dom, wykop mi to i to itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
A tak już nie jest? Prosisz kogoś o coś, możesz mu zapłacić itd. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nejtan223    1
jestem na tak! handel upadł na serwerze-ktoś chciał kupić ode mnie 2 stacki cobla za 4ng ale stwierdziłem po co?Skoro jest quest,że mam dać 100 sztuk cobla za sztabke! (przy okazji zgłaszam błąd tego questa bo w nazwie jest,że trzeba dać 1000sztuk cobla a wystarczy błąd mam nadzieje,że mnie nie zbanujecie jak raz go wypełniłem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Nejtan, ten błąd jest zgłaszany setki razy przez wszystkich i jeszcze nie był naprawiony... licz że nie będzie bo zostaniecie bez większej gotówki na towny :)

Ja, jak gram na serwerze to widzę że handel rozkwita... gracze bez przerwy sobie coś zlecają... budowa domów jest nieprzerwana... głód graczy nienasycony... a potrzeba ironu przeogromna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
raczej skupu nie będzie... administracja nie jest przychylna ku temu.

Powód: skup sprawi tylko podniesienie cen (inflacja), to tak samo jak dodrukowanie pieniędzy. Są questy ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DagHill    0
[quote name='sd5' timestamp='1343764810' post='85145']
[...]skup sprawi tylko podniesienie cen (inflacja),[/quote]
podniesienie cen to nie inflacja.
inflacja to spadek wartości nabywczej waluty.
Ceny moga rosnąć i przeważnie rosną także przy niezaspokojonym popycie.
[quote]to tak samo jak dodrukowanie pieniędzy. Są questy ^^[/quote]
no i własnie te questy ... toż to zakamuflowane "dodrukowywanie" waluty
Po co być kopaczem, farmerem, inżynierem jesli można duzo więcej zarobić na questach?
Po co kopacz ma się starać wydobywać budulec skoro masa rzeczy powstaje w "creatiwie" ?
Jesli tendencja sie utrzyma to z RP zrobi się WP (war play)
i masa kopaczy, farmerów, inżynierów z roznych miast po prostu bedzie się okładać zamiast bawić się RP.

Pozwólmy WŁADCOM odgrywać swoje role. Niech tworzą miasta, niech ich społeczność buduje, produkuje, zbroi się i powiększa wpływy. Pozwólmy kopaczom pozyskiwać surowce, farmerom żywić, a inżynierom tworzyć - a nie zmuszajmy do wykonywania po 10 razy wybranych questow aby zarobili na wyżywienie (zapewne znajdzie się paru zapaleńców chcących mimo łatwego zarobku z questow żywić)
Niech władcy uzbrajają swoje wojska, najemników, ochroniarzy ... ale z tego co ludzie wyprodukują ... i za pieniądze zebrane od poddanych, zrabowanych czy cokolwiek byle nie z questow w takiej formie w jakiej są ... bo to wlasnie jest wpuszczanie pustych dodatkowych walorów na rynek.
Nic nie zostało wytworzone a pieniądz się pojawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Amadis89    1
Oj oj oj.... sporo sporo tutaj definicji książkowych z tą inflacją.... xD

Co do questów to prawda za dużo się na nich zarabia... albo zmniejszyć z nich zyski albo coś...

A tak w ogóle odbiegliśmy od tematu... nie sądzicie?

Pensja jest za usługę....pogadasz z władcą swojego miasta lub z innym graczem, zlecenie i kaska leci...

Nieraz jako kopacz zostałem poproszony o wykopanie piwnicy lub zburzenie ściany... Możliwości jest multum tylko trzeba się jak to mówią kopsnąć i popytać lub czytać chat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DagHill    0
[quote name='Amadis89' timestamp='1343807041' post='85190']
A tak w ogóle odbiegliśmy od tematu... nie sądzicie?
[/quote]
no OK. założe nowt temat :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...