Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
hajducek

Non-premium ? Że co ?

Rekomendowane odpowiedzi

leszczu8023    2

Ja też niestety posiadam wersję non-premium, ale nie przez to, że jestem "piratem", ale przez to, że (jak na razie) nie mam pieniędzy i (to co najważniejsze) nie mam konta PayPal więc chcąc czy nie chcąc nie mam jak kupić gry :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Plip Games    23
Napisano (edytowane)

W przyszłości na pewno poprawią zabezpieczenia MC.

Ale piractwo było jest i będzie.

Zresztą niektórych niestać na premium (jakieś 25%) a reszta (jak np. z mojego otoczenia) ma w dupie wszystkich twórców i 80% komputera spiracone.

Ja osobiście miałem 1 spiraconą grę/program w ŻYCIU :) -GTA SA

A co do ceny jaką wydałem na oryginalkę to 39,99 PLN :D

Jeszcze jak była beta 1.7.3 na wakacjach kolega pokazał mi minecrafta a jak przyjechałem do Polski to kupiłem oryginalkę.

W przyszłości na pewno poprawią zabezpieczenia MC.

Ale piractwo było jest i będzie.

Zresztą niektórych niestać na premium (jakieś 25%) a reszta (jak np. z mojego otoczenia) ma w dupie wszystkich twórców i 80% komputera spiracone.

Ja osobiście miałem 1 spiraconą grę/program w ŻYCIU :) -GTA SA

A co do ceny jaką wydałem na oryginalkę to 39,99 PLN :D

Jeszcze jak była beta 1.7.3 na wakacjach kolega pokazał mi minecrafta a jak przyjechałem do Polski to kupiłem oryginalkę.

O jaka ładna gwiazdka na słowie "du*ie" się pojawiła :D

Edytowane przez Plip Games

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrFoodos    2

Only No Premium = Koniec Minecrafta , i Mojanga. Co Wolicie?

Do Wyboru Do Koloru. :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
patryk0700    7

Ludzie co wy macie przeciwko nam non-premium to my zapełniamy servery, to dzięki nam jeszcze stać je na utrzymanie. Gdyby nie my to minecraft był by już teraz historią !!!
HueHueHue :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
draculla12    0

Witam was wszystkich hejterów nie hejterów. Jeżeli mas zochote zapraszam na mój kanal na youtube.pl znajdziesz tam kilka fajnych filmów z minecrafta i nie tylko. Są tam równieżfilmy z : League of legends Euro track simulator 2 torchlight need for speed underground. A wiec życze miłego oglądania  ;))

Link poniżej:

[ciach] //Dwarf

Spam reklamami - za następny taki wybryk dostaniesz warna. //Woozie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
leniktom    0

Moim zdaniem jak by nie było non premium to serwery były puste tyle w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DualJack    43

Moim zdaniem jak by nie było non premium to serwery były puste tyle w temacie.

Są serwery dla graczy premium i bynajmniej nie są puste. 

Gdyby nie było piratów, więcej osób kupiłoby grę, a przez to, że piratom jest tak dobrze i nikt ich nie karci, nie mają zamiaru kupować w przyszłości( bo po co? Mają grę, są serwery, są ludzie... grać nie umierać! Z czystego rachunku, kupno w tym momencie byłoby nieopłacalne).

W końcu na to wychodzi, że w Polsce ( i nie tylko ) przyjął się chory autorytet: "inni mają non-premium, to ja też mogę" - nie bez powodu pogrubiłem pewną frazę w tym zdaniu. Słowa "mam non-premium" brzmią lepiej niż "kradnę".

Inaczej brzmi już zdanie "inni kradną, to ja też mogę", prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrAnanas    1

Cena MC jest teraz w USD podana, widnieje $26.95 nie 26.95€
To wciąż 19.99€, w GB kosztuje coś koło 16£
Notch wspominał coś o demie dla piratów, pozwalać będzie na 5 dni MC (100 minut) gry na danym świecie.
Jeśli zablokuje online-mode na True to będzie piękne, piraci będą musieli albo kupić grę, albo pozostać na starszej wersji.
A później niech się męczą sami, na swoich przedawnionych klientach i serwerach, my tu dostaniemy masę opcji i jeśli będą chcieli mieć do nich dostęp w MP, będą zmuszeni do kupna gry delightful.gif

Tak ale to nie wypleni piractwa z serwerów bo serwery będą pod starsze wersje i na tym sie skończy, dobrze że chcą w prowadzic coś takiego bo na najlepszych serwach non-premium jest taki spam na czacie ze nie da sie pisac, ale racja gdy nie będzie non-premium to większość serwerów opustoszeje bo nie bedzie kto miał grać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś mc kosztuje już 110zł, a każdy kto odkłada kupno, tylko na tym traci! Btw. Czy notch nie mówił czegoś o usunięciu online-mode (zablokowaniu na true i poprawieniu zabezpieczeń?
@offtopic: pierwszy czterocyfrowy post ;]

Mc 110 zł? Ja kupiłem na oficjalnej stronie minecraft.net za 80 zl. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kubex    4
Witam. Mam non-premium, ale, jak mam kupić grę mając 11 lat!!! 110zł to dużo a rodzice nie kwapią się z funduszami... Ani PayPal ani Allegro nie wchodzi w grę. Ani giftcode też. Uważam że Notch powinien coś z tym zrobić.

Od kiedy Minecraft kosztuje 110 euro? //Dwarf

Ok, ok, poprawiłem... Edytowane przez kubex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
szarypl    0

Skoro Twórcy dodali taką opcję to znaczy że chcieli żeby ludzie mogli sprawdzić sobię grę zanim ją kupią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
www4    0

<Dream mode>
Dodanie do minecraft i bukkita opcji, która przy online-mode: false powodowałaby zmianę płyty głównej usera w jajecznicę :3
</Dream mode>

A moim marzeniem jest, żeby jak pirat odpali minecrafta to z komputera wychodzi kabelek, który trzepie pirata prądem, a dodatkowo komputer mu wybucha rozwalając mu łeb, dom i rodzinę.

Ludzie, nie sądzicie, że niektórych po prostu nie stać na zbieranie pieniędzy przez miesiąc, tylko po to, żeby zagrać w jakąś grę? Mówię tu o 7-12 latkach, którzy też chcą zagrać czasami w grę. Sam mam premium, ale mój kuzyn nie. Jeżeli chciałbym z nim zagrać po multi, to on musi kupić grę. To strasznie uciążliwe, tym bardziej, że kuzyn chce założyć serwa dla kolegów, i wszyscy muszą wybulić 60 zł/osoba. Mało tego, kiedy chce uzyskać pomoc, krzyczą na niego, bo jest piratem, a to ,,największy grzech".

-Jak zrobić Enchant Table?

-Spadaj piracie, kup grę albo GTFO, oby ci się komputer rozwalił!

Mówicie, że piraci okradają notcha, i że trzeba to potępiać, a tymczasem on sam powiedział, ŻE ON NIE MA NIC PRZECIWKO PIRACTWU. Czy byłoby w porządku, gdybyście spotkali na ulicy żebraka, dali mu dwa złote i podszedłby do was ktoś i powiedział - ,,Nie, to jest żebrak, nie dawaj mu pieniędzy, niech się weźmie do pracy, żebrak jeden". A może ten żebrak naprawdę jest biedny i nie może znaleźć pracy? A gdyby wspomniany żebrak podszedł do was i powiedział - ,,Przepraszam, którędy się idzie na pocztę?", a wy byście odpowiedzieli ,,Spadaj, jesteś żebrakiem, oby ci ta ręka odpadła!". Nie byłoby to w porządku. A co do podszywania się na serwerach non-premium, to NIKT NIE KAŻE WAM TAM GRAĆ. Tym bardziej, że profesjonalne serwery mają plugin na login i hasło. Jeszcze akceptuję, gdy ktoś nie lubi piratów, bo uważa, że jak on zapłacił te 25$, to czemu ktoś ma być cwaniaczkiem. Ale na boga, niech to nie dochodzi do takich przypadków jak u wyżej zacytowanego. Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrAnanas    1

Skoro Twórcy dodali taką opcję to znaczy że chcieli żeby ludzie mogli sprawdzić sobię grę zanim ją kupią.

Nie dodali jej, to wynik pirackiej ingerencji w MC darmowe jest demo na chyba jakieś 5h coś w tym stylu

@up W zupełności masz rację, może piractwo jest złe, ale szykanowanie kogoś że gra na piracie bo nie może kupić oryginała z różnych powodów to przesada

Edytowane przez MrAnanas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
shinek    4

jezeli kogos stac na komputer, ktory uciagnie mc to i stac na gre, zarobic 80zl, nawet bedac w gimnazjum to ZADEN problem. wystarczy tylko chciec i ruszyc tylek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Donkamilo    1
Świetny wątek. Gracze premium hejtują wszystkich non-premium. Mojang mógłby na wiele sposobów utrudnić życie posiadaczom 'pirata'. Dlaczego wiec tego nie zrobi? Bo liczba grających w Minecrafta zwielokrotniła się po pojawieniu 'pirata'! Gdyby nie wersja darmowa nigdy nie zacząłbym grać w MC. Wszystko jest teraz w świetnej równowadze. Reklamówka w postaci wersji darmowej jest kilka razy popularniejsza od pełnej. Część graczy z non-premium kupuje konta. Dlaczego? Prestiż + serwery z administracją powyżej 10 roku życia. Serwery z możliwością gry dla non-premium są zazwyczaj gorzej administrowane, ale nie ma tam problemu z 'to ty teraz grasz?'. Od tego są pluginy na /register. Jeśli serwer non-premium tego nie ma (a takiego nie widziałem) to nie ma sensu tam grać. Jeśli ktoś wcześniej zarejestrował twój nick to masz problem. Jednak taka sytuacja rzadko się zdarza. Jeśli twój nick to: 'Piotrek', 'Koks', 'Miszczu', to może być z tym problem, ale jak nazywasz się 'MineMaster5000' to raczej nikt przypadkowo nie trafi na twoje konto i się przed tobą nie zarejestruje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
robakus07    1

Chyba kolega wyżej powiedział wszystko co chciałem. Nie wiem jak to dokładnie jest na rynku gier, ale na przykładzie muzyki - której sporo mam oryginalnej - około 70% zysków z ów płyty idzie do wydawnictwa. W kwestii muzyki wolę osobiście ściągnąć płytę a kasę wysłać na jakieś konto bankowe muzyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dapo24    4

Ja ogólnie jestem przeciw piractwu, ale mc miało specyficzną opinię, więc pierwszy raz od zmiany zdania na przeciw piractwu spiraciłem grę. Spodobała mi się, a spiraciłem tylko ze specyficzności i ogólnej dosyć na lewo i na prawo opini w świecie. Jak dla mnie niech sobie piracą. Ja uważam, że każdy wysiłek musi zostać nagrodzony i już niedługo kupuję mc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kioskovy    1
Piractwo! Cieżko temat. Zarówno w branży gier jak i muzyki. Jedni chwalą, drudzy krytykują. Zdania są podzielone. Ostatnio nawet czytałem, że piractwo pozytywnie wpływa na poźniejszy rozwój sprzedaży danego produktu. Jest to nieodłączny element marketingowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19luki200    0

Ja też nie lubię piratów, zazwyczaj są to zwykłe dzieciaki, którym rodzice nie chcą dać kasy. W 1.6 ma być nowy launcher, lecz założę się że i tak zrobią pirata. Według mnie piratów powinno się tępić. Po za tym za niedługo są wakacje. Można zarobić potrzebne pieniądze, a jeśli dużo zarobisz to i tak coś zostanie. Znam gościa od którego rodzicie nie chcieli mu kupić premium, a tydzień później 4 koledzy się złożyli po 20 złotych kupili mu na urodziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...