Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Seba0855

[Osiedle] Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Seba0855   
Gość Seba0855
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Założyciel: seba2001[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nazwa: Anime[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Lokalizacja: Jeszcze się zastanowię nad lokalizacją ale na pewno na górzystym biomie.[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Przewodni styl architektoniczny: Osiedle zbudowane z wełny,w którym występują bajkowe postacie typu pok[/font][/color]émon,sonic,pedobear etc. Wyobraźmy sobie świat,w którym trawa zastąpiona jest zieloną wełną,drzewa z brązowej i zielonej wełny,a chodnik z szarej. Działki by były budowane TYLKO z wełny (działki nie pod wymogi regulaminu osiedla zostaną niszczone).
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Rozmiar osiedla: ok. 250x250[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Rozmiar działek: 15x15 (tak jak normalne) [/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Plany rozwoju osiedla: Osiedle by się rozwijało w sposób dodawania kolejnych pixelartów,ciekawych budowli oraz innych rzeczy.[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Powód składania podania: Fascynują mnie bajkowe rzeczy,światy oraz bajkowe filmy retro (te stare jak pok[/font][/color]émon,sonic i tak dalej).

Jeżeli chodzi o pixel arty oraz ciekawe budowle to będę potrzebował pomocy Architektów bo sam nic nie zdziałam :P

Linki ze screenami będę dodawał z czasem,bo to wszystko będę robił najpierw na singlu,a później na multi jeżeli ekipa serwerowa zatwierdzi podanie.
@Edit Lub na serwerowym free build :) Edytowane przez Seba0855

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Poczekaj na 1.3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Seba0855   
Gość Seba0855
[quote name='Elros' timestamp='1343243173' post='83729']
Poczekaj na 1.3
[/quote]
Też miałem na myśli to aby poczekać na 1.3 lecz jestem zawsze niecierpliwy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skorveey    1
Dość ciekawy pomysł z tym osiedlem Anime, jeśli o oryginalność chodzi, proponowałbym dodać do tego wszystkiego drzew rodem z Super Mario Bros 1. Albo zbudować dom z elewacją zniszczalnej cegły z tejże gry. Ale to w końcu architekt decyduje, ja potrafie tylko podsuwać pomysły... no i dostawać ostrzeżenia. Choć sama wizja osiedla z wełny brzmi dość... ekspensywnie i drogo. No chyba, że znajdzie się sposób na szybkie zdobywanie dużej ilości wełny i barwników, oczywiście za darmo.

[color=#008000]Najlepiej rozdajmy wszystkim creative :) //Elros[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Seba0855   
Gość Seba0855
[quote name='Skorveey' timestamp='1343249786' post='83767']
Dość ciekawy pomysł z tym osiedlem Anime, jeśli o oryginalność chodzi, proponowałbym dodać do tego wszystkiego drzew rodem z Super Mario Bros 1. Albo zbudować dom z elewacją zniszczalnej cegły z tejże gry. Ale to w końcu architekt decyduje, ja potrafie tylko podsuwać pomysły... no i dostawać ostrzeżenia. Choć sama wizja osiedla z wełny brzmi dość... ekspensywnie i drogo. No chyba, że znajdzie się sposób na szybkie zdobywanie dużej ilości wełny i barwników, oczywiście za darmo.

[color=#008000]Najlepiej rozdajmy wszystkim creative :) //Elros[/color]
[/quote]
Dobry pomysł z tym o czym piszesz ;) Zastanowię się nad tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Podobna zawartość

• Przez Nje
      Cześć wszystkim!

Chciałbym przedstawić własnoręcznie zrobiony, bez użycia jakichkolwiek edytorów, statek z zabójczo popularnej serii anime (o ile jakiekolwiek oglądasz ^^) One Piece!
      Budowa zajęła mi 14 dni, także jest na co popatrzeć i co ocenić!

Miłego oglądania :D!

link do galerii: 
      Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
    • Gość Seba0855
      Przez Gość Seba0855
      Założyciel: seba2001

Nazwa: Anime

Przewodni styl architektoniczny: Wszystko zbudowane z wełny domy by były robione tylko z wełny szkła i ewentualnie stone. Sam jednak nie dam rady zrobić osiedla więc będzie mi potrzebna pomoc architektów.

Rozmiar osiedla: ok 200x200

Rozmiar działek: 20x20

Plany rozwoju osiedla: Jeżeli administracja zgodzi się na zrobienie osiedla to z czasem dodawane będą różne budynki,pixel arty etc.

Powód składania podania: Lubię bajkowe postacie i stare bajki jak pokémon sonic i tak dalej. Według mnie osiedle spodoba się również młodszym graczom. Dlatego też chcę aby powstało takie osiedle.

Screeny osiedla dodam dzisiaj jak będę mieć czas.
    • Przez Reksio
      Nie wiem co mam z tego zbudować. Moje umiejętności z budowania pixel artów są raczej marne jedyne co zbudowałem z pixeli to narzędzie np. kilof itd, . Ale nie mam żadnego pomysłu na budowle z wełny a muszę się jej jakoś pozbyć dajcie jakieś ciekawe pomysły

Pozdro
  • Dodaj nową pozycję...