Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
takO

Gra na Laptopie

Pytanie

takO    0
Witam mam problem z grą Minecraft na laptopie a więc rozchodzi się o lagi w grze nie da się po prostu grać ;/

Mój sprzęt ;

Samsung Electronics ,
Procesor Intel Core i5 - 2410M CPU @ 2,30GHz
4,00 GB RAM
Typ Systemu 64 bitowy system operacyjny Windows 7 Home Premium Service Pack 1
Karta graficzna: Intel (R) HD Graphics Family ,NVIDIA GeForce GT 540M

No to chyba na tyle do tego mam wgraną Jave 6 , i Java 7 64bitowa..
W sumie to usunę teraz tą Jave 6 i zostawię teraz tą 7 Ale to i tak nic nie da..
Czytałem by usunąć lagi sprawdza się gdzieś czy laptop oprócz karty graficznej GeForce ma również kartę graficzną Intela, i że trzeba ją przestawić w panelu sterowania nVidia tak by proces java był obsługiwany przez Kartę GeForce..
No ale jak wchodzę do Panelu Sterowania nVidia ,wtedy Zarządzanie ustawieniami 3D
I to tak wygląda :
[img]http://iv.pl/images/01789319764693080711.jpg[/img]

I teraz nie wiem czy dobrze wchodzę bo ja tam nie mam żadnych ustawień na GeForce ani tego drugiego jest jakaś możliwość by te lagi naprawić?
Jeśli tak to proszę o pomoc będę wdzięczny za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
Zaznacz "Procesor NVIDIA o dużej wydajności" i kliknij OK. A moda Optifine masz wgranego? Jak nie, to zainstaluj. Podaj stan dysków twardych (partycji, tj. ile masz miejsca wolnego z ilu GB). Przeleć rejestr i pliki programem CCleaner (pomiń historię, sesje, cookies przeglądarek - chyba, ze chcesz aby hasła i inne ustawienia stron ci wcięło). Następnie programem Odkurzacz przeczyść dysk, a na koniec zdefragmentuj programem PuranDefrag.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
takO    0
Jest pięknie śmiga wszystko łapie i płynnie, pomogłem sobie jeszcze poradnikiem który znajduje się tu [url="http://forum.minecraft.pl/topic/10830-minecraft-jak-zwiekszyc-ilosc-fps/"]http://forum.minecraft.pl/topic/10830-minecraft-jak-zwiekszyc-ilosc-fps/[/url]
Ale jeszcze pytanie bo tam jest napisane o "[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][left]Zwiększenie priorytetu javy:" Robiłem tak jak jest tam napisane ale .. Wyskakuje mi error ;[/left][/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][left]" Operacja nie może być zakończona - Odmowa dostępu " ,jak można ominąć ten błąd i ustawić by javaw działała na wysokich parametrach? [/left][/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Zwiększenie priorytetu w menedżerze zadań nie pomaga aż tak bardzo. Nie wiem, czemu ci nie działa. Powinno ... z reguły "Odmowa dostępu" jest przy procesie antywirusa, np. Kaspersky. Mam nadzieję, że z gamebooster'em grasz. Pomaga odciążyć procesor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Usuń javę 6. Na poprzedniej karcie (screen) ustaw na Procesor Nvidia o dużej mocy (globalne). Jeśli to pomoże, to tak zostaw. Jak nie - zmień jak było.
Mam podobnego do ciebie lapka, tylko gorszy (i3, 525M). Z optifine na Normal mam 60fpsów. Na najnowszym snapshocie, na Far mam 50fpsów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
takO    0
Okej dzięki chłopaki, wszystko mi śmiga na widoczności Normal ;)
I tak gram z gameboosterem, a by nie rozpoczynać nowego tematu jak mam textur pack'a to dlaczego Dirt mi się pali?

Niee już mi się nie pali xD A czemu się palił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[quote]A czemu się palił? [/quote]
Bo wgrałeś txt pack większy niż domyślny, a gra tego nie obsługiwała (do czasu wgrania optifine).

Zamykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...