Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
DemoEYE

Czy do tekkit-u potrzebna jest nowa mapa?

Pytanie

DemoEYE    0
Witam. Razem z kolegami gramy na naszym serwerze, już dosyć dużo na nim zrobiliśmy, a mi wpadł w oko ciekawy mod, mianowicie Tekkit a.k.a. Technik Pack. Są w nim nowe materiały takie jak miedź, szafir itp. I tu moje pytanie: czy trzeba robić nową mape aby rudy tych materiałów się pojawiły, lub czy da się je jakoś inaczej uzyskać? Aha i jeszcze jedno: czy serwer (a raczej mapa na serwerze) może się "spsuć" jeśli wgramy za dużo modów? Aktualnie mamy 3. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Jeszcze dwa pytania: widziałem że tekkit posiada osobny launcher, działa on tak samo jak minecraft, czyli można wgrywać mody (i czy nie będzie z nimi konfliktował). I drugie czyli głupia teoria: w aktualizacji 1.3 zostaną dodane i zaktualizowane dżungle i pustynie, czyli chunki których nie odwiedziliśmy zostaną zamienione na zaktualizowane. Czy jeśli wgramy tekkita teraz i jak wyjdzie build pod 1.3, chunki automatycznie powinny się zamienić. Edytowane przez DemoEYE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
dex3r    143
Można wygenerować nowe rudy. Po prostu otwórz MCEdit, załaduj mapkę i usuń wszystkie chunki(delete chunk), oprócz waszego domu/budowli. Innej opcji nie ma.

[quote]Aha i jeszcze jedno: czy serwer (a raczej mapa na serwerze) może się "spsuć" jeśli wgramy za dużo modów? [/quote]
Nie. Ale jeśli później będziecie chcieli grać bez modów, to może okazać się to niemożliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...